Nieuwsbericht | | 25-03-2021 | ±3 minuten leestijd

Tanzania staat onder reizigers vooral bekend als populaire safaribestemming, maar het land heeft ook verschillende steden die een bezoek waard zijn. Dit artikel beschrijft een aantal hoogtepunten in de voormalige hoofdstad van het land: Dar es Salaam.

Voormalige hoofdstad van Tanzania

De huidige hoofdstad van Tanzania is Dodoma, maar tot 1973 was Dar es Salaam de hoofdstad. Vandaag de dag is het nog altijd de grootste stad van het land en vanwege de gunstige ligging aan de Indische Oceaan is het bovendien de belangrijkste havenstad van Tanzania. De naam van de stad betekent in het Arabisch iets als “huis van de vrede”. De dichtstbijzijnde luchthaven is Julius Nyerere International Airport (JNIA), een van de luchthavens waar men in het land mag arriveren met het eenvoudig online aan te vragen visum Tanzania.

Paradijselijke stranden

Omdat de stad aan de Indische Oceaan ligt, zijn er verschillende prachtige stranden binnen handbereik. Denk bijvoorbeeld aan Coco Beach, een van de populairste stranden van de stad. Dit strand is populair zowel bij toeristen als bij de lokale bevolking. Rust lekker uit op het strand of geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants die zich hier bevinden. Vanuit het nabijgelegen winkelcentrum The Slipway kan men een excursie maken naar Bongoyo Island, een onbewoond eiland met prachtige stranden en helder water. Het eiland behoort tot het Dar es Salaam Marine Reserve System. Vanuit het vasteland is men binnen zo’n 30 minuten op Bongoyo. Ook het onbewoonde eiland Mbudya ligt op ongeveer 20 minuten van het vasteland en behoort net als Bongoyo tot het Dar es Salaam Marine Reserve System. Beide onbewoonde eilanden zijn gezegend met prachtig witte stranden en helder blauw water, wat het perfecte plekken maakt om te ontspannen en bijvoorbeeld te snorkelen.

Musea en andere hoogtepunten

In Dar es Salaam is ook genoeg te doen voor wie zich wat meer wil verdiepen in de cultuur en geschiedenis van Tanzania. Zo huisvest de stad onder andere het National Museum of Tanzania. Bovendien bevindt zich op zo’n 10 kilometer van de stad het Village Museum, waar men traditionele hutten van verschillende Tanzaniaanse etnische groepen kan bewonderen. Wie even wil ontsnappen aan de drukte van Dar es Salaam, kan zijn toevlucht nemen in de botanische tuin van de stad, gelegen op een steenworp afstand van het bovengenoemd nationaal museum. Andere hoogtepunten van de stad zijn onder andere de Azania Front Lutheran Church en de Saint Joseph’s Metropolitan Cathedral.

Lokale cultuur

Voor wie zich graag wil onderdompelen in de lokale cultuur en wat meer mee wil krijgen van het dagelijks leven in de stad, is het een goed idee om een bezoek te brengen aan de grootste en drukste markt van Dar es Salaam: Kariakoo Market. Mocht u deze chaotische, kleurrijke en fascinerende markt willen bezoeken, let dan goed op uw spullen. Een andere bekende markt is de Kivukoni Fish Market: dit is een van de beste plekken voor wie het authentieke Dar es Salaam wil ervaren.

Nationale parken

Vanuit Dar es Salaam is het bovendien mogelijk om een bezoek te brengen aan verschillende nationale parken, waaronder Saadani National Park. Dit park is vanuit Dar es Salaam met de auto in zo’n 4 uur te bereiken. Dit nationale park is vooral bijzonder vanwege zijn ligging aan de kust. Het park huisvest onder andere vier van de Big Five. Ondanks dat het in dit nationale park lastiger is om wildlife te spotten dan in de populairste nationale parken van het land, is het zeker een bezoek waard.

Visum Tanzania aanvragen

Iedere Europese reiziger die op vakantie gaat naar Tanzania heeft daarvoor een visum nodig. Het visum Tanzania kan eenvoudig online worden aangevraagd. Houd er rekening mee dat het aanvragen van het visum voor vertrek moet gebeuren. Met het e-visum Tanzania mag u arriveren op één van de vier populairste luchthavens van het land, waaronder Julius Nyerere International Airport (JNIA) bij Dar es Salaam. Aangezien het visum geldig is voor één verblijf van maximaal 30 dagen, heeft men genoeg tijd om naast Dar es Salaam ook andere steden in Tanzania te bezoeken, een safari te maken in een van de vele nationale parken, de indrukwekkende Kilimanjaro te beklimmen of te genieten van een strandvakantie op Zanzibar.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Tanzania is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Tanzania.