Visum Tanzania aanvragen

Direct online aanvragen

Het toeristenvisum voor Tanzania en Zanzibar

Gaat u op vakantie naar Tanzania? Vraag dan voor vertrek een visum aan. Dat kan snel en gemakkelijk met een Nederlandstalig aanvraagformulier. U betaalt € 84,95 (zie specificatie) per visum, dat u per e-mail ontvangt.

Online aanvragen in drie eenvoudige stappen

1. Visum aanvragen

Visum Tanzania aanvragen

In enkele minuten kunt u het online aanvraagformulier van het visum Tanzania invullen, ook voor uw medereizigers.

2. Online betalen

Kosten van het visum Tanzania voldoen

Voldoe de betaling via iDeal, Bancontact, creditcard of PayPal en upload uw pasfoto, paspoortscan en vliegticket.

3. Visum uitprinten

Het visum Tanzania zelf printen

Zodra de visumaanvraag is goedgekeurd, ontvangt u de elektronische visa als pdf-document per e-mail.

Uitleg over het visum voor Tanzania

Is een visum aanvragen noodzakelijk voor een vakantie naar Tanzania of Zanzibar? Als u de nationaliteit heeft van Nederland, België of een ander Europees land, dan heeft u een visum nodig om na aankomst in Tanzania voorbij de paspoortcontrole te komen. Ook kinderen hebben elk een eigen visum nodig. Als uw reisdoel toeristisch is en uw verblijf niet langer dan 90 dagen duurt, kunt u de aanvraag eenvoudig online indienen.

Wat is een e-visum Tanzania? Het e-visum Tanzania is een elektronisch document in pdf-formaat. Het is beschikbaar sinds 2018 en sindsdien het meest populaire visumtype voor Tanzania en Zanzibar. Dat is te danken aan de relatief lage kosten en de eenvoudige aanvraagprocedure die volledig online verloopt. Doordat het e-visum Tanzania digitaal wordt toegestuurd, hoeven toeristen niet langer met hun paspoort naar een consulaat of ambassade te komen. Waar op deze website wordt gesproken over het visum Tanzania, wordt telkens de elektronische variant bedoeld.


Visumregels van Tanzania en Zanzibar

Controleer tijdig of uw reisplannen voldoen aan de voorwaarden van het Tanzaniaanse toeristenvisum. Het visum aanvragen is pas mogelijk nadat u een terug- of doorreis heeft geboekt. Toch is het verstandig de onderstaande visumvoorwaarden al vóór het boeken aandachtig te lezen.

Hoe lang is het visum Tanzania geldig?

Wat is de geldigheidstermijn van het visum Tanzania?
Het toeristische e-visum is geldig voor één aankomst in Tanzania en wordt dan ook een single-entry visum genoemd. Uw verblijf in Tanzania en/of Zanzibar mag maximaal 90 aaneengesloten dagen duren. Binnen die 90 dagen mag u zo vaak als u wilt van het vasteland naar Zanzibar reizen en omgekeerd.

Visumvoorwaarden van Tanzania?

Overige voorwaarden voor het aanvragen van een toeristisch visum Tanzania:

 • Uw paspoort is bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig
 • Uw paspoort bevat nog minimaal één lege pagina
 • U bezit al een ticket voor de terugreis of doorreis naar een ander land
 • U heeft al minimaal één overnachtingsadres in Tanzania vastgelegd
 • U arriveert in Tanzania via één van onderstaande aankomstlocaties

Het e-visum Tanzania is enkel geldig indien u arriveert via één van de vier populairste luchthavens van het land, of via één van de twee grootste grensovergangen:

 • Julius Nyerere International Airport (JNIA) - bij Dar es Salaam
 • Kilimanjaro International Airport (KIA) - bij de Kilimanjaro
 • Mwanza International Airport (MWZ / HTMW) - bij Lake Victoria
 • Abeid Amani Karume International Airport (NZN / AAKIA) - bij Zanzibar-stad
 • Grensovergang Namanga - bij Kenia
 • Grensovergang Tunduma - bij Zambia

Na uw aankomst in Tanzania via één van de bovenstaande locaties mag u onbeperkt gebruikmaken van binnenlandse vluchten. Ook mag u, binnen de maximale verblijfsduur van 90 dagen, zo vaak als u wilt, op en neer van het vasteland van Tanzania naar het eiland Zanzibar en terug, per boot of vliegtuig. Reist u voor of na uw bezoek aan Tanzania ook naar Kenia? Dan is het verstandig ook tijdig aan de slag te gaan met het aanvragen van het visum Kenia.


Het visum Tanzania aanvragen

Mijn visum voor Tanzania aanvragen, hoe doe ik dat? Allereerst opent u het digitale aanvraagformulier, waarin u uw reisplannen, contactgegevens en uw paspoortgegevens invult. U kunt ook een groepsaanvraag indienen door in één formulier meerdere reizigers toe te voegen. Na het voldoen van de kosten moet voor elke reiziger een paspoortscan, recente pasfoto (max. 6 maanden oud, geen tanden zichtbaar) en ticket voor de terug- of doorreis worden aangeleverd. Die documenten kunt u gemakkelijk uploaden.

Wat gebeurt er na het indienen met mijn aanvraag? Nadat het formulier is ingevuld, de betaling is voldaan en de benodigde documenten zijn geüpload, wordt uw aanvraag gecontroleerd. Dat wordt gedaan door een Nederlandstalige visumspecialist. Indien invulfouten worden vermoed, of als blijkt dat de documenten niet voldoen aan de vereisten, dan wordt direct contact met u opgenomen. U krijgt dan de gelegenheid om de juiste gegevens en documenten alsnog aan te leveren. Wanneer alles in orde is, wordt uw aanvraag door de visumspecialist ingediend bij de immigratiedienst van Tanzania.


Levertijden en kosten van het visum Tanzania

Hoe lang duurt het voordat mijn visum wordt toegekend? De immigratiedienst van Tanzania geeft géén garanties op de levertijden. Alle levertijden zijn indicatief en gebaseerd op gemiddelden. Gemiddeld wordt de aanvraag voor een visum Tanzania na 21 dagen goedgekeurd. Het is mogelijk om een spoedaanvraag in te dienen. Spoedaanvragen hebben een gemiddelde levertijd van 14 dagen, maar ook bij spoedaanvragen is de levertijd nadrukkelijk niet gegarandeerd. Er zijn visumbureaus die kortere levertijden dan 14 dagen beloven, maar elk visumbureau is afhankelijk van de Tanzaniaanse overheid en die neemt soms enkele weken de tijd om een aanvraag te keuren.

Met welke kosten moet ik rekening houden? Het visum Tanzania kost € 84,95 per persoon. Dit is een totaalprijs en is dus inclusief alle consulaire kosten, servicekosten en belasting. Er wordt enkel een meerprijs in rekening gebracht indien u kiest voor een spoedlevering (€ 17,50 per visum). De betaling kan eenvoudig, veilig en snel worden uitgevoerd via iDeal, bancontact, creditcard of PayPal, zonder transactiekosten.

Waar kan ik met mijn vragen terecht? Als uw vraag op deze pagina nog niet wordt beantwoord, bekijk dan ook de pagina met veelgestelde vragen en antwoorden over het aanvragen van het visum Tanzania. Staat ook daar geen antwoord op uw vraag? Dan kunt u contact opnemen met één van onze visumspecialisten.


Samenvatting visum Tanzania

Reisdoel Toeristisch (vakantie)
Geldigheid Eén verblijf van maximaal 90 dagen
Bestemming Tanzania vasteland en/of Zanzibar
Verplicht Voor alle Nederlanders en Belgen
Normaal Gemiddelde levertijd van 21 dagen
Spoed Gemiddelde levertijd van 14 dagen
Kosten € 84,95 (zie specificatie) per persoon
Aanvraag Geheel online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum Tanzania

 4042 mensen beoordelen het visum voor Tanzania met een 9,2/10 

Beoordelingen van gebruikers

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Tanzania. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (50 USD per visum, via eservices.immigration.go.tz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 50 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 39,16 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Tanzania is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.