Nieuwsbericht | | 04-06-2021 | ±4 minuten leestijd

Tanzania is een populaire safaribestemming. Naast een bezoek aan de Serengeti en het zien van de Big Five, kunt u tijdens een bezoek aan het land de Kilimanjaro beklimmen of ontspannen op prachtige stranden. In dit artikel vindt u enkele bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Vergeet niet om voor vertrek een visum Tanzania aan te vragen.

Op safari in de nationale parken van Tanzania

De populairste gebieden voor een safari in Tanzania liggen voornamelijk in het noorden van het land, op ongeveer twee uur rijden van Arusha. Hoewel elke tijd van het jaar geschikt is voor dit soort activiteiten, is de beste tijd tussen augustus en oktober. Deze maanden vallen in het droge seizoen en dit is wanneer de zebra- en gnoe-migratie plaatsvindt.

Nationaal Park Serengeti

Met 1,5 miljoen hectare is het Nationaal Park Serengeti de ster van de safari’s in Tanzania. Het park is beroemd om zijn indrukwekkende wilde dieren, waaronder de Big Five. Het grote aantal dammen verklaart de enorme leeuwenpopulatie in het park. Het Serengeti park is ook het toneel van de “Grote Migratie”, een spektakel waarbij duizenden gnoes, zebra’s en andere dieren aan een lange tocht naar de Masai Mara in Kenia beginnen en daarna weer terugkeren.

Nationaal Park Tarangire

Een andere must-see tijdens een reis door Tanzania is Tarangire; het zesde grootste park van Tanzania. Het onderscheidt zich door zijn olifantenpopulatie en zijn gevarieerde en weelderige vegetatie, waarvan vooral de baobabs opvallen. Naast de in de modder badende olifanten, kunt u tijdens een safari in dit park ook schildpadden zien.

Nationaal Park Lake Manyara

Dit gebied wordt beschouwd als een biosfeerreservaat en is bekend om de bavianen die hier in de bomen leven. Met meer dan 400 soorten, is het ook een vogelparadijs. Aan de oevers van het alkalische meer waaraan het park zijn naam ontleent, leven roze flamingo’s, pelikanen en ooievaars. In Nationaal Park Lake Manyara kunt u ook buffels, giraffen, zebra’s, antilopen, nijlpaarden en neushoorns zien.

Ngorongoro Conservation Area

Dit beschermde gebied van 8288 km² werd in 1979 tot werelderfgoed verklaard en telt negen vulkanen. Ngorongoro is de thuisbasis van twee wereldberoemde plekken. Een daarvan is de bijzondere Ngorongoro vulkaan. Hier kunt u niet alleen genieten van een prachtig uitzicht bij zonsopgang, maar ook de authentieke Masai en hun kuddes in de omgeving zien. Oldupai, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Afrika, bevindt zich ook in dit gebied.

Beklimmen van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika

De Kilimanjaro (5895 meter hoog) ligt in het noordoosten van Tanzania, dicht bij de grens met Kenia. De Kilimanjaro maakt deel uit van de zogenaamde “Seven Summits”, de hoogste bergtoppen van elk continent. Ook zonder veel ervaring met bergbeklimmen kunt u de top van de Kilimanjaro bereiken. Er zijn verschillende routes die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Er zijn ook een aantal plaatselijke touroperators die rondreizen organiseren en in accommodatie en uitrusting voorzien. Het is raadzaam uw tijd goed te plannen, zodat uw lichaam kan wennen aan de hoogte en u geen last krijgt van hoogteziekte.

Dar es Salaam, de voormalige hoofdstad van Tanzania

Dar es Salaam was tot 1973 de hoofdstad van Tanzania. Hoewel tegenwoordig Dodoma de hoofdstad is, is Dar es Salaam nog steeds de dichtstbevolkte stad en de belangrijkste haven van het land. Het is de thuisbasis van het Nationaal Museum van Tanzania, een must voor geschiedenisliefhebbers. Het heeft ook verschillende mooie stranden die gemakkelijk bereikbaar zijn dankzij de ideale ligging aan de Indische Oceaan.

De paradijselijke Zanzibararchipel

Deze regio ligt ongeveer 90 kilometer uit de kust en bestaat uit verschillende eilanden, waaronder Zanzibar (ook Unguja genoemd) en Pemba. Deze eilanden in de Indische Oceaan hebben een van de meest idyllische stranden van Afrika waar u uitstekend kunt ontspannen. Liefhebbers van snorkelen en duiken moeten beslist een bezoek brengen aan het eiland Mnemba. Dit beschermde gebied bestaat uit een zeven kilometer lang koraalrif. Er kunnen hier dolfijnen gezien worden. Aangezien het een privé-eigendom is, kunt u het eiland alleen tegen een hoge vergoeding bezoeken. U kunt echter wel duiken of snorkelen op ongeveer 200 meter uit de kust. Naast de turkooizen stranden heeft het eiland Zanzibar nog veel meer te bieden. Een wandeling door het oude gedeelte van de hoofdstad, Stone Town, is een reis door de geschiedenis van het eiland. Zanzibar Town, met zijn paleizen met Indiase en Arabische invloeden en overblijfselen van kerkers, was in de 19e eeuw de grootste haven van Oost-Afrika voor slavenhandel.

Het visum Tanzania aanvragen

Europese reizigers die voor een vakantie naar Tanzania reizen, hebben een visum nodig. Ook kinderen hebben hun eigen visum nodig. Het visum voor Tanzania kan gemakkelijk online worden aangevraagd en is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Zo kunt u een safari in de belangrijkste nationale parken combineren met een ontspannen verblijf in Dar es Salaam of Zanzibar.

U kunt alleen een visum aanvragen als u retourtickets hebt gekocht en ten minste één accommodatie hebt geboekt. Ook moet uw paspoort bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig zijn en kunt u het land alleen via bepaalde plaatsen binnenkomen. Lees hier meer over de voorwaarden van het visum Tanzania en ga met een gerust hart op reis.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Tanzania is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Tanzania.