Visum Thailand aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Thailand

Reist u naar Thailand? Toeristen hebben een visum nodig als ze langer dan 30 dagen in Thailand verblijven. Zakenreizigers moeten altijd een visum bezitten. Aanvragen kan eenvoudig online, vanaf € 69,95 per persoon.


Een visum voor Thailand aanvragen is weer mogelijk, na een lange onderbreking vanwege het coronavirus. Lees voor het aanvragen van het visum ook het reisadvies, om verrassingen te voorkomen.

Hoe kan ik het visum Thailand aanvragen?

1. Aanvraagformulier

Visum Thailand aanvragen

Start de aanvraag van het visum Thailand middels het online aanvraagformulier en voldoe de kosten met iDeal, PayPal of creditcard.

2. Documenten

Visums online afrekenen

Lever uw paspoort en overige documenten aan. Dat kan aangetekend, per koerier, of persoonlijk bij onze balie.

3. Visum Thailand

Visum via e-mail

Zodra het visum Thailand is toegekend kunt u het ophalen of per koerier / aangetekend laten terugzenden.

Uitleg over het visum Thailand

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Thailand? Toeristen met de Nederlandse nationaliteit hebben alleen een visum nodig voor een verblijf in Thailand van meer dan 30 dagen. Zakelijke reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben altijd een visum Thailand nodig, ook voor een kort verblijf.

Hoe lang voor vertrek moet ik het visum aanvragen? U kunt uw aanvraag minimaal 4 en maximaal 90 werkdagen voor vertrek indienen. Op het moment dat u het visum aanvraagt moet u uw heen- en terugvlucht (of doorvlucht) al hebben geboekt. Het is niet nodig om al hotelovernachtingen vastgelegd te hebben.

Wat is een e-visum Thailand? De Thaise overheid heeft onlangs een nieuw elektronisch visum geïntroduceerd, het zogenaamde e-visum Thailand. Nederlanders kunnen hiervan vooralsnog geen gebruikmaken. Via het online aanvraagformulier op deze website kunt u het zogenaamde ‘fysieke’ visum Thailand aanvragen, welke alleen in het paspoort kan worden aangebracht op de ambassade van Thailand in Den Haag, of bij het consulaat van Thailand in Amsterdam. Door uw aanvraag via VisumBuitenland.nl in te dienen hoeft u niet tweemaal zelf naar het consulaat of de ambassade te reizen met uw paspoort en overige documenten.

Geldigheid van het visum Thailand

Geldigheidstermijn en overige voorwaarden

Voor het gebruik van een single-entry visum Thailand gelden de volgende voorwaarden:


 1. Alleen zakelijke en toeristische (vakantie) reizen zijn toegestaan
 2. Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig zijn
 3. Het paspoort bevat ten minste twee lege, tegenover elkaar liggende pagina’s
 4. Eén single-entry visum is geschikt om éénmaal Thailand in te reizen
 5. Het verblijf in Thailand mag niet langer dan 60 dagen duren


Benodigde documenten bij uw visumaanvraag

Bij elke visumaanvraag voor Thailand moet ten minste worden aangeleverd:
 1. Het paspoort van elke reiziger
 2. Een pasfoto, in kleur, van 35x45 mm
 3. Een boekingsbevestiging of e-ticket van de heen- en terugvlucht
Zakenreizigers moeten naast de bovenstaande documenten ook aanleveren:
 1. Een uitnodigingsbrief, registratiebewijs en financieel jaaroverzicht van de te bezoeken organisatie
 2. Een kopie van het legitimatiebewijs van de uitnodiger
 3. Een garantiebrief van de werkgever van de reiziger
Reizigers onder 21 jaar die niet met beide ouders naar Thailand reizen moeten ook aanleveren:
 1. Een bankafschrift op hun naam, met minimaal 100,- saldo per dag verblijf in Thailand
 2. Een toestemmingsbrief van de ouders
 3. Een kopie van de legitimatiebewijzen van de ouders
Reizigers die voor de tweede keer in 12 maanden een visum Thailand aanvragen moeten ook aanleveren:
 1. Een bankafschrift, waarop niets onleesbaar is gemaakt en waarop te zien is dat u een saldo van minimaal 550,- heeft en maandelijks een inkomen (salaris, pensioen of uitkering) van minimaal 550,- ontvangt
 2. In het geval van een gezamenlijke rekening moet ook een huwelijksakte worden aangeleverd, waaruit blijkt dat u en uw partner eigenaar van de rekening zijn


Kosten en levertijden van de Thaise visa

Het toeristenvisum kost € 69,95 per persoon. Het zakelijke visum kost € 99,95 per persoon. Dit zijn totaalprijzen, inclusief alle consulaire kosten en servicekosten, indien u het paspoort na toekenning van het visum bij ons komt ophalen. We kunnen het paspoort voor € 29,95 ook aangetekend retour zenden, of voor € 39,95 per koerier.

Kan het visum Thailand met spoed worden geleverd? De normale levertijd van zowel het toeristische als zakelijke visum Thailand bedraagt 9 werkdagen. Indien gewenst kan er ook gebruik worden gemaakt van een spoedprocedure van 4 werkdagen. De toeslag van de spoedprocedure bedraagt € 17,50 voor het toeristenvisum en € 39,95 voor de zakelijke variant.


Het visum Thailand aanvragen

Waarom aanvragen via deze website? Het visum Thailand kan alleen bij de Thaise ambassade in Den Haag of bij het consulaat van Thailand in Amsterdam in uw paspoort worden aangebracht. Daar worden géén aanvragen geaccepteerd die per post of koerier worden aangeleverd. Ook sturen het consulaat en de ambassade van Thailand geen paspoorten retour. Als u niet zelf tweemaal naar het consulaat of de ambassade wilt reizen om uw paspoort af te geven en weer op te halen, dan kunt u dit hele proces uitbesteden aan ons. We verzorgen dan niet alleen de logistiek, maar controleren ook zorgvuldig of u alle documenten correct hebt aangeleverd en nemen contact op als we vermoeden dat er zaken missen of onjuist zijn ingevuld. Hierdoor wordt de kans op afkeuring van uw visumaanvraag geminimaliseerd en kunt u probleemloos op reis naar Thailand.

Hoe werkt de aanvraagprocedure voor het visum Thailand? Allereerst vult u het online aanvraagformulier in en voldoet u de kosten per iDeal, creditcard of PayPal. Vervolgens levert u de benodigde documenten bij ons aan op een manier naar keuze. U kunt de documenten bij ons komen afgeven, maar ook aangetekend of per koerier naar ons toe sturen. Nadat we uw aanvraag hebben ontvangen en gecontroleerd, dienen we deze namens u in bij de ambassade. Zodra het visum Thailand door een consulair medewerker in het paspoort is aangebracht, halen we uw paspoort weer voor u op. U kunt het dan bij ons komen ophalen, maar we kunnen het ook aangetekend of per koerier naar uw woon- of werkadres verzenden. Als u het visum Thailand met spoed nodig heeft, kunnen we uw paspoort ook voor u klaarleggen op Schiphol.


Samenvatting visum Thailand

VakantieVisum nodig voor verblijf 30+ dagen
ZakenreisAltijd een visum nodig
GeldigheidMax. 60 dagen verblijf
InreizenEenmaal (single-entry)
Levertijd9 werkdagen (4 bij spoed)
Kosten€ 69,95 (Toeristisch) of € 99,95 (Zakelijk)
VerzendingAangetekend of per koerier
BetaleniDEAL, PayPal of creditcard

Ervaringen met het visum voor Thailand

3041 mensen beoordelen het visum met een 9,2/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Thailand. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Thaise overheid. Indien u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Tevens wordt uw aanvraag handmatig door ons gecontroleerd voordat deze wordt verwerkt. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis.