Nieuwsbericht | | 27-10-2020 | ±5 minuten leestijd

In Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, beleeft men het oude en het nieuwe Vietnam tegelijkertijd. De op een na grootste stad van Vietnam heeft, net zoals het land zelf, een rijke geschiedenis. Wie deze stad wil bezoeken, moet voor vertrek een visum Vietnam aanvragen.

On Top of Hanoi - Hanoi van bovenaf

Reizigers die naar Hanoi gaan en graag een overzicht van de stad willen, doen er goed aan hun bezoek te beginnen bij Lotte Center. Vanaf het Observation Deck op de 65ste verdieping van deze 267 meter hoge wolkenkrabber is heel Hanoi goed te zien. Een deel van de vloer is van glas, waardoor je Hanoi dus letterlijk van bovenaf kunt zien. Er is bovendien een dakterras - met de toepasselijke naam Top of Hanoi - waar men onder het genot van een drankje rustig van het prachtige uitzicht kan genieten. Letterlijk een van de hoogtepunten van de Vietnamese hoofdstad!

Verken Old Quarter

In de hoofdstad van Vietnam is de geschiedenis van het land duidelijk zichtbaar. Denk hierbij aan het historische centrum, de monumenten en de koloniale architectuur. Hanoi is een van de weinige steden die tijdens de Vietnam oorlog niet compleet verwoest werd.

In de smalle straatjes van het oude gedeelte van de stad ("Old Quarter") is het een drukke bedoening: het is er vol, zowel met mensen als met spullen. De wijk is meer dan 1.000 jaar oud en vormt nog steeds het bruisende hart van de stad: slenter door de oude straatjes en ontdek het leven van de locals, drink wat, proef de typische lokale gerechten en bewonder alles wat er zich afspeelt in de sfeervolle en unieke omgeving van Old Quarter.

Iets ten zuiden van Old Quarter bevindt zich de Franse wijk, een welkome afwisseling na de hectische smalle straatjes van het oude gedeelte van de stad. De Franse wijk is het modernste deel van de stad. De wijk wordt gekenmerkt door de gebouwen in Franse koloniale stijl, waarvan het Hanoi Opera House misschien wel het beste voorbeeld is.

Kom tot rust in een van de parken die de stad rijk is

Hanoi is niet alleen druk en chaotisch; er zijn ook genoeg mooie plekken om even tot rust te komen:

  • Hoan Kiem Lake: voor wie na een wandeling door Old Quarter wil ontsnappen aan de drukte, is het schilderachtige Hoan Kiem Lake een perfecte plek om even te ontspannen. Het meer ligt midden in het oude gedeelte van de stad en omringt een klein eilandje waarop de tempel Ngoc Son staat, verbonden met de oever van het meer door een mooie rode brug in typisch Vietnamese stijl.
  • Thong Nhat Park: het grootste park van Hanoi, dat vroeger Lenin Park heette, is ook een ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte. Zowel locals als toeristen komen hierheen om even bij te komen, vooral op de hetere dagen kan het fijn zijn hier wat tijd door te brengen.
  • West Lake: dit meer ligt in het noordwesten van de stad en is met een oeverlengte van 17 kilometer het grootste meer van Hanoi. Naast dat men hier tot rust kan komen zijn er in de buurt van dit meer ook verschillende bezienswaardigheden te vinden die de moeite waard zijn, zoals een pagode uit de 6e eeuw, verschillende musea en het mausoleum van Ho Chi Minh.
  • Ba Vi National Park: voor de toeristen die echt even de stad uit willen, is het een goed idee Ba Vi National Park te bezoeken. Dit nationale park ligt op zo'n 2 uur rijden van de hoofdstad en het is een van de meest bijzondere natuurgebieden van Vietnam. De belangrijkste bezienswaardigheid in het park is de berg Ba Vi, maar er zijn ook Franse ruïnes te vinden en verschillende wandeltochten te maken.

Wie de variëteit die Hanoi en Vietnam te bieden hebben wil ervaren, moet niet vergeten voor vertrek een visum Vietnam aan te vragen. Met het e-visum Vietnam mag men 30 dagen in het land verblijven, genoeg tijd dus om zowel Hanoi als andere delen van Vietnam te ontdekken.

Andere bezienswaardigheden

Tempels en pagodes

Zoals in heel Vietnam zijn ook in de hoofdstad verschillende tempels en pagodes te vinden. De oudste pagode van de stad, die wordt beschouwd als een cultureel symbool van het Vietnamese boeddhisme, is de Tran Quoc Pagode. Deze pagode is meer dan 1.500 jaar oud en bevindt zich op een eilandje in West Lake.

Een andere bekende pagode is de One Pillar pagode (Vietnamees: Chùa Một Cột), die als het ware oprijst uit een elegante, vierkante lotusvijver. De pagode is dan ook ontworpen om te lijken op een lotusbloem, een boeddhistisch symbool van zuiverheid. De One Pillar pagode is een van de meest iconische tempels van Vietnam.

Ho Chi Minh in Hanoi

Tegen de uitdrukkelijke wens van Ho Chi Minh in, is er na zijn dood een mausoleum voor hem opgericht. Het mausoleum van Ho Chi Minh is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Hanoi. Het mausoleum trekt ontzettend veel bezoekers, waaronder ook een groot deel Vietnamezen. Toeristen die het mausoleum in Hanoi willen bezoeken, moeten er rekening mee houden dat ze zich hier - logischerwijs - respectvol moeten gedragen en dus ook gepaste kleding moeten dragen (geen korte mouwen, korte broeken, etc.).

Visum Vietnam aanvragen

Voor alle Nederlandse en Belgische reizigers die de hoofdstad van Vietnam willen bezoeken, geldt dat zij een visum Vietnam moeten aanvragen. De geldigheidsduur van het e-visum Vietnam bedraagt 30 dagen, wat meer dan genoeg is om naast Hanoi ook nog andere steden in Vietnam te bezoeken. Aanvragen worden gemiddeld binnen een week goedgekeurd. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u het visum per e-mail. U kunt het visum dan printen, waarna het moet worden meegenomen op reis naar Vietnam.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.