Nieuwsbericht | | 11-02-2022 | ±3 minuten leestijd

Vietnam is een land in Zuidoost-Azië met een rijke geschiedenis. Het land heeft naast historische hoogtepunten ook prachtige natuurgebieden. In dit artikel leest u over het plannen van een budgetvakantie in Vietnam en hoe u uw visum Vietnam kunt aanvragen.

Uw verblijf in Vietnam

Tijdens uw reis in Vietnam kunt u ervoor kiezen om in een luxe resort, een hotel, een guesthouse of een hostel te verblijven. Naast de luxe resorts zijn er genoeg andere goedkope opties. Als u een low budget reis maakt in Vietnam, kunt u in goedkoop hotel of hostel verblijven. Als u graag privacy heeft, kunt u een eigen hotelkamer boeken, anders kunt u ook een gezamenlijke kamer boeken. Vaak beginnen hotelkamers of gezamenlijke slaapkamers in hostels vanaf €6 per nacht. Als het gaat om de prijs maakt het dus niet veel uit of u in een hostel of in een hotel verblijft.

Daarnaast kunt u ook in een guesthouse goedkoop verblijven. Hierbij kunt u een eigen kamer in het huis van een Vietnamese familie boeken. Meestal betaalt u tussen de €5 en €30 per nacht. De kamers in guesthouses zijn doorgaans eenvoudig en de badkamer deelt u met eventueel andere aanwezige gasten. Bij sommige verblijven in guesthouses zit ook een simpel ontbijt inbegrepen. Een verblijf bij locals is de perfecte manier om een kijkje te nemen in het authentieke Vietnamese dagelijkse leven. U kunt het verblijf in een guesthouse zowel bij een touroperator als online regelen.

Voor uw verblijf in Vietnam geldt dat u uw reis zo goedkoop of duur mogelijk kunt maken als u wilt. Er is veel aanbod aan hostels en hotels, waardoor er ook veel low budget overnachtingen mogelijk zijn.

Het vervoer in Vietnam

In het algemeen is het vervoer in Vietnam vele malen goedkoper dan in Nederland. Een low budget vakantie in Vietnam is ook goed te doen als u van plan bent om verschillende plekken in het land te bezoeken. Als u gaat rondreizen, heeft u enkele vervoersopties.

Voor de langere afstanden kunt u voor een binnenlandse vlucht kiezen. Deze vluchten kosten in het algemeen tussen de €30 en €60 en komen handig van pas, omdat Vietnam een behoorlijk groot land is. U kunt uw binnenlandse vluchten het beste vooraf boeken, zo heeft u de meeste kans op een zo goedkoop mogelijk tarief. Wel moet u rekening houden met de boekings- en annuleringsvoorwaarden voordat u uw vlucht boekt.

Als alternatief op binnenlandse vluchten kunt u ook kiezen voor busreizen. De bus is het voordeligste vervoermiddel in Vietnam en u kunt er bijna alle bestemmingen mee bereiken. Het grote aanbod aan busroutes en last minute tickets maakt de bus een van de beste manieren om te reizen. Ook kunt u een overnachting besparen door een nachtbus te boeken. Op deze manier bespaart u ook nog eens tijd tijdens uw reis, omdat u richting uw bestemming reist terwijl u slaapt. U kunt voor minder dan €30 een "open bus ticket" kopen waarmee u van de hoofdstad Hanoi naar Ho Chi Minh City kunt reizen. Tijdens de lange busreis kunt u op alle populaire bestemmingen uitstappen en daarna met hetzelfde ticket weer op de bus stappen. Zo kunt u uw visum optimaal gebruiken en veel van het land zien.

Daarnaast kunt u door Vietnam reizen met de trein. Net als met de bus, is het mogelijk om ‘s nachts met de trein te reizen zodat u tijdens uw reis kunt slapen en uitgerust op uw bestemming aankomt. Echter, treinen in Vietnam rijden in het algemeen lang niet zo snel als in Nederland. Hierdoor kan uw reis een stuk langer duren. Aan de andere kant heeft u wel alle tijd om te genieten van alle mooie uitzichten tijdens uw treinreis. Bovendien zijn treinreizen over het algemeen een stuk veiliger dan busreizen. U kunt uw treintickets eenvoudig online bestellen.

Het visum Vietnam

Als u een low budget vakantie naar Vietnam wilt plannen, moet u ook rekening houden met de aanvraag van het visum Vietnam. Het visum Vietnam is 30 dagen geldig en kost € 49,95 per persoon.

Wilt u op de hoogte blijven van de reisontwikkelingen zodat u weet wanneer u weer een visum Vietnam kunt aanvragen?
Vul uw e-mailadres hier in en blijft op de hoogte