Nieuwsbericht | | 08-04-2022 | ±3 minuten leestijd

Vietnam heeft veel te bieden als het gaat om tropische Aziatische vakantiebestemmingen. Het land heeft veel eilanden en 3260 km lange kustlijn van de Golf van Thailand naar de Golf van Tonkin. Naast de bruisende metropolitaanse cultuur en fascinerende historische plaatsen, vindt u aan de oostkust de meest adembenemende stranden. Hier leest u meer over de 5 mooiste stranden en hoe u een visum Vietnam aan kunt vragen om ze te kunnen bezoeken.

Long Beach, Phu Quoc Island

Dit schilderachtige strand ligt aan de zuidwestkust van het eiland Phu Quoc, vlak bij de kust van Cambodja. Phu Quoc is het grootste eiland van Vietnam en heeft daardoor veel mooie stranden. Het bekendste strand is echter toch Long Beach, waardoor het een rijk aanbod heeft aan hotels, strand resorts en restaurants. Met de ongerepte bossen op de achtergrond, biedt het 19 km lange uitgestrekte witte strand een ware tropische ervaring aan zijn bezoekers. Met het e-visum Vietnam, kunt u via Phu Quoc International Airport het land binnenkomen voor uw vakantie Vietnam.

City Beach, Nha Trang

Gelegen aan de zuidkust van Vietnam ligt City Beach in Nha Trang, een strand met een schitterend uitzicht op zee. Met 6 km aan goud-geel strand aan kristalheldere blauwe wateren, is het ondanks het nabijgelegen stadscentrum, een aangenaam strand. De torenhoge stadsgebouwen geven een levendige metropolitaanse sfeer aan de tropische plek. U kunt Vietnam via de haven van Nha Trang inreizen, met een geldig visum Vietnam.

Con Dao eilanden

Con Dao maakt deel uit van een archipel van 16 onbewoonde eilanden aan de zuidkust van Vietnam. Hier beleven reizigers een overvloed aan mooie natuur, zoals de kleurrijke koraalriffen en zachte zandstranden. Doordat deze bestemming niet heel populair is bij toeristen, is deze bestemming een mooie verborgen parel. De Con Dao eilanden zijn bereikbaar per boot of vliegtuig.

Mui Ne, Phan Thiet

Op zo’n 25 km van de stad Phan Thiet, is het schitterende strand Mui Ne te vinden. De stad Ho Chi Minh ligt een paar uur verderop. Wat Mui Ne zo bijzonder maakt, is de nabijgelegen woestijn, bekend als de witte en rode zandduinen. In de ochtenden kan het er bezaaid zijn met vismarkten, maar de avonden zijn het perfecte moment voor een strandwandeling bij zonsondergang. Dit strand staat ook bekend om de mogelijkheid voor watersporten, met kitesurfen als populairste sport.

My Khe, Da Nang

My Khe Beach wordt vaak beschouwd als een van de mooiste stranden van de wereld. Het biedt een 7 km lang poederwit zandstrand gelegen in het midden tussen het noorden en zuiden van het land. Vanuit de stad Da Nang, de vierde grootste stad van Vietnam, is My Khe het dichtstbijzijnde strand. Het varieert hier tussen openbare stranden en stranden die bij luxe resorts horen. Het is een geliefde plek onder de lokale bevolking, en staat met name bekend om de recreationele activiteiten, zoals snorkelen, jet-skiën en surfen. Reizigers kunnen via de haven van Da Nang het land inreizen. Kijk het plannen van uw reis goed naar de toegestane aankomstlocaties.

Vraag uw visum Vietnam aan

Als u een of meerdere van deze prachtige stranden gaat bezoeken, heeft u een visum Vietnam nodig. Sinds 2018 is het voor Vietnam mogelijk om uw visum volledig online aan te vragen. Dit elektronische visum is doorgaans goedkoper en bespaart u veel tijd, aangezien u deze voor uw reis al aanvraagt en ontvangt. Het e-visum heeft een geldigheid van 30 dagen en kan maar voor een enkele reis gebruikt worden. Het visum voor uw reis naar Vietnam is eenvoudig online aan te vragen en duur slechts een paar minuten met het online-aanvraagformulier.