Nieuwsbericht | | 25-02-2022 | ±4 minuten leestijd

Paradise Cave in de provincie Quang Binh is een van de indrukwekkendste attracties in Vietnam. Hier leest u wat deze grot zo speciaal maakt en wat de gemakkelijkste manier is om de grot te bereiken. Een van de nodige voorbereidingen voor een reis naar Vietnam is het aanvragen van uw visum voor Vietnam.

Populaire attractie

De grot die nu bekend staat als Paradise Cave werd in 2005 ontdekt door een lokale inwoner, waarna de grot door Britse onderzoekers verder in kaart werd gebracht. Toendertijd heette het nog de Thien Duong Cave, maar later werd de naam Paradise Cave populair vanwege de prachtige rotsformaties. De grot ligt in het nationaal park Phong Nha-Kẻ Bàng, dat bekend staat om zijn vele uitgestrekte grotten. Het park biedt verschillende tours aan om de verschillende grotten uitvoerig te verkennen. Paradise Cave is een uitstekende keuze voor reizigers die het wat rustiger aan willen doen. In vergelijking met andere grotten in het nationaal park, is Paradise Cave namelijk relatief makkelijk begaanbaar. Het is over het algemeen vlak en er zijn bruggen en trappen die het makkelijk maken om de grot te verkennen. Paradise Cave is dan ook zeer populair onder toeristen, dus het kan druk zijn. Vanwege de grootte van de grot hebben toeristen ondanks de drukte echter genoeg ruimte om de rotsformaties in alle rust te bewonderen. De grot is meer dan 30 kilometer lang en 60 meter hoog en op sommige plaatsen is de grot tot wel 150 meter wijd. Het is dan ook een van de grootste grotten ter wereld.

Ondergronds paleis

Onder toeristen staat Paradise Cave ook wel bekend als het ondergrondse paleis van Vietnam. De miljoenen jaren oude grot ligt 360 meter boven de zeespiegel en is uitgegroeid tot een van de mooiste natuurwonderen ter wereld. In Paradise Cave vindt men rotsformaties in alle groottes en maten, van gigantische stalagmieten tot glimmende rotsen van kalksteen. In de grot is het zoʼn 10 graden koeler dan erbuiten, dus het is een goed idee een vest of dunne jas mee te nemen. Omdat het klimaat in Vietnam doorgaans zeer warm en vochtig is, is de koele grot voor velen juist een verademing.

Paradise CaveParadise Cave is een van de populairste attracties in Vietnam


Een kaartje kost $ 22 per persoon. Sommige mensen vinden dit misschien prijzig, maar zodra u de grot binnenstapt zult u zien dat het de prijs zeker waard is. De beste periode om Paradise Cave te bezoeken is van april tot augustus. Deze maanden vallen namelijk in het droge seizoen van Vietnam, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over regen. U kunt de grot zelf verkennen of als onderdeel van een tour.

Route naar Paradise Cave

Paradise Cave ligt in Bo Trach, Quang Binh, aan de Ho Chi Minh West Road. Vanwege de sterk toegenomen populariteit van Paradise Cave is de grot goed bereikbaar. Er zijn bussen die u direct naar de stad Phong Nha brengen, vanwaar het nog slechts een korte afstand is naar het nationaal park. In Phong Nha kunt u een auto of scooter huren voor de reis naar Phong Nha-Kẻ Bàng. U kunt ook de trein nemen naar Dong Hoi, de hoofdstad van de provincie, en van daaruit verder reizen naar het nationaal park. Dong Hoi heeft ook een vliegveld, maar niet alle luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan naar dit vliegveld. Vanuit Dong Hoi is het nog ongeveer anderhalf uur reizen naar Paradise Cave.

Er zijn ook tours inclusief vervoer. U wordt dan opgehaald in Phong Nha of Dong Hoi, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het plannen van de route. Deze tours combineren vaak meerdere grotten, zoals Dark Cave en Phong Nha Cave.

Reis naar Vietnam: visum aanvragen

Voordat de reis naar Paradise Cave wordt gepland, wordt het aanbevolen om eerst het visum Vietnam aan te vragen. Hoewel het visum gemiddeld binnen een week wordt toegekend, is er altijd de kans op vertraging. In tegenstelling tot visums voor andere landen, zoals Egypte of Australië, gaat de geldigheid van het visum Vietnam pas in op de aankomstdatum die u invult in het aanvraagformulier. Het visum is geldig voor een verblijf van 30 dagen. Let dus goed op welke datum u in het formulier invult. Als de geldigheid van het visum is vervallen, kunt u niet naar Vietnam reizen. Als u op het moment dat uw visum verloopt nog in Vietnam bent, moet u het land verlaten. Het visum Vietnam is een zogeheten “single-entry” visum, wat wil zeggen dat het gebruikt kan worden voor één reis naar Vietnam. Als u in de toekomst nog eens naar het land wilt reizen, moet u een nieuw visum aanvragen.