Het visum Cuba bestellen kan eenvoudig online via deze website. Het wordt dan per post thuisbezorgd. Voordat u op reis kunt moet u uw paspoortgegevens op het visum invullen. Het invullen doet u eenvoudig zelf en neemt niet meer dan een minuut van uw tijd in beslag; u leest hier hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe ziet het visum Cuba eruit?

Het visum Cuba is een papieren document, ook wel visumkaart genoemd, die bestaat uit één pagina. De visumkaart is in het midden voorzien van een scheurlijn. Het linker- en rechterdeel zijn vrijwel identiek. Op beide delen moet u uw paspoortgegevens invullen. Of die van een andere reiziger; elke reiziger moet een eigen visum Cuba bezitten.

Voorbeeld van het visum CubaVoorbeeld van het visum Cuba

Wat moet ik allemaal invullen?

Elke reiziger heeft een eigen visumkaart voor Cuba nodig. Op elke visumkaart dienen de paspoortgegevens van de reiziger tweemaal te worden ingevuld. De volgende gegevens moet u overnemen van het paspoort van de reiziger:

  • De achternaam
  • De eerste voornaam
  • De geboortedatum
  • Het paspoortnummer
  • De nationaliteit

Let op: alle ingevulde gegevens moeten 100% overeenkomen met de gegevens in het paspoort waarmee wordt gereisd. Heeft u een visum waarop een fout staat? Of het paspoortnummer van een verlopen paspoort? Dan is het visum niet meer geldig en moet u een nieuwe aanvragen. Let er ook op dat de eerste voornaam die in het paspoort staat vermeld soms anders is dan de roepnaam. Veel Nederlandse mannen heten bijvoorbeeld Jan, maar staan in het paspoort vermeld als Johannes. Vul in dat geval Johannes in.

Opletten bij het zelf invullen van het visum

Wat moet ik doen als ik een fout heb gemaakt?
Het is erg belangrijk dat u zorgvuldig te werk gaat bij het invullen van het visum Cuba. Indien u een fout maakt kunt u deze niet herstellen. Indien u een fout doorstreept en corrigeert is het visum direct ongeldig en mag u het niet meer gebruiken. U moet dan een nieuwe visumkaart aanvragen en deze moet ook weer opnieuw betaald worden. Probeer dit dan ook te voorkomen.


Waarom moet ik alles tweemaal invullen?

Bij aankomst in Cuba wordt u direct langs de paspoortcontrole geleid. Daar controleert een medewerker van de Cubaanse immigratiedienst of uw paspoort en visum in orde zijn. De medewerker scheurt het visum over de scheurlijn doormidden en houdt het rechterdeel achter. Het linkerdeel krijgt u weer mee. U moet het linkerdeel van het visum gedurende uw reis goed bewaren. Bij het uitreizen van Cuba moet u het namelijk inleveren wanneer u weer langs de paspoortcontrole komt.

Wat moet ik nog meer weten over het visum Cuba?

Elke reiziger heeft een eigen visum nodig om Cuba in te mogen reizen; ook kinderen. Indien u het visum op deze website bestelt, hoeft u geen afspraak te maken bij het consulaat. Op het visum staat geen ingangsdatum of verloopdatum vermeld. Het maakt dus niet uit wanneer u op reis gaat. Dat is handig, want daardoor hoeft u uw reisplannen nog niet klaar te hebben en uw vliegticket nog niet te hebben geboekt wanneer u het visum Cuba aanvraagt. De geldigheidstermijn van 30 dagen gaat pas in op het moment dat u daadwerkelijk in Cuba arriveert. Indien gewenst kunt u de geldigheid na aankomst verlengen met 30 dagen.

Het visum bestellen

De visumkaart kan online worden besteld door het aanvraagformulier in te vullen en de betaling te voldoen. Dat kan met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. U ontvangt uw bestelling per post. U hoeft niet te tekenen voor ontvangst en het pakketje past eenvoudig in elke brievenbus, daar hoeft u dus niet voor thuis te blijven.
Direct het visum Cuba aanvragen