U kunt het visum Cuba online bestellen. Het wordt dan per post bij u thuisbezorgd. Voordat u het visum kunt gebruiken, moet u het zelf invullen. Dat is zo gedaan en niet ingewikkeld. Zorg wel dat u de instructies op deze pagina nauwkeurig volgt, want een invulfout maakt het visum ongeldig.

Hoe ziet het visum Cuba eruit?

Het visum Cuba is een relatief klein papieren document, ook wel visumkaart genoemd. Deze bestaat uit één pagina, die in het midden is voorzien van een scheurlijn. Het linker- en rechterdeel zijn vrijwel identiek. Op beide delen van het visum moet u de gegevens van dezelfde reiziger invullen. Scheur de twee delen niet van elkaar.

Voorbeeld van het visum CubaVoorbeeld van een visum voor Cuba

Wat moet ik precies invullen?

Zorg dat u het paspoort bij de hand hebt van elke reiziger waarvoor u een visumkaart wilt invullen. Let op dat u het paspoort gebruikt dat meegaat tijdens de vakantie naar Cuba. Dit paspoort moet bij aankomst in Cuba nog minimaal zeven maanden geldig zijn.

Gaan uw reisplannen misschien nog veranderen? Dan kan het verstandig zijn om nog even te wachten met het invullen van de visumkaart. Dat kan namelijk tot vlak voordat u vertrekt.

Neem de volgende gegevens over uit uw paspoort en vul die zowel links als rechts van de scheurlijn in:

  • Uw achternaam
  • Uw eerste voornaam
  • Uw geboortedatum
  • Uw paspoortnummer
  • Uw nationaliteit

Alle ingevulde gegevens moeten 100% overeenkomen met de gegevens in het paspoort waarmee wordt gereisd. Heeft u een invulfout gemaakt? Dan is het visum niet meer geldig en moet u een nieuwe aanvragen. Let er ook op dat de eerste voornaam die in het paspoort staat vermeld soms anders is dan de roepnaam. Nederlandse mannen heten soms bijvoorbeeld Jan, maar staan in het paspoort vermeld als Johannes. Vul in dat geval Johannes in.

Opletten bij het zelf invullen van het visum

Wat moet ik doen als ik een fout heb gemaakt?
Het is erg belangrijk dat u zorgvuldig te werk gaat bij het invullen van het visum Cuba. Als u een fout heeft gemaakt, dan kunt u die niet meer herstellen. Als u een fout doorstreept en corrigeert, is het visum direct ongeldig en mag u het niet meer gebruiken. U moet dan een nieuwe visumkaart aanvragen en ook weer opnieuw betalen. Probeer dit te voorkomen.


Waarom moet ik alles tweemaal invullen?

Bij aankomst in Cuba wordt u direct langs de paspoortcontrole geleid. Daar controleert een medewerker van de Cubaanse immigratiedienst of uw paspoort en visum in orde zijn. De medewerker scheurt het visum over de scheurlijn doormidden en houdt het rechterdeel achter. Het linkerdeel krijgt u weer mee. U moet het linkerdeel van het visum tijdens uw reis goed bewaren. Bij het uitreizen van Cuba moet u het namelijk inleveren wanneer u weer langs de paspoortcontrole komt.

Wat moet ik nog meer weten over het visum Cuba?

Elke reiziger heeft een eigen visum nodig om Cuba in te mogen reizen. Ook minderjarige kinderen. Als u het visum op deze website bestelt, hoeft u geen afspraak te maken bij het consulaat. Op het visum staat geen ingangsdatum of verloopdatum vermeld. Het maakt dus niet uit wanneer u op reis gaat. Daardoor hoeft u nog geen concrete reisplannen te hebben gemaakt om uw visum te kunnen aanvragen. De geldigheidstermijn van 90 dagen gaat pas in op het moment dat u daadwerkelijk in Cuba arriveert. Indien gewenst kunt u de geldigheid na aankomst verlengen met nogmaals 90 dagen.

Het visum bestellen

De visumkaart kan online worden besteld door het aanvraagformulier in te vullen en ook de betaling via het internet te voldoen. Dat kan met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. U ontvangt uw bestelling per post. U hoeft niet te tekenen voor ontvangst en het pakketje past eenvoudig in elke brievenbus, u hoeft er dus niet voor thuis te blijven.
Direct uw visum Cuba aanvragen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cuba. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (17 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 17 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 27,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cuba is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.