Nieuwsbericht | | 29-09-2022 | ±2 minuten leestijd

Met ingang van 1 oktober 2022 heft Thailand de laatste coronamaatregelen op en gaat daarmee de post-pandemische fase in. Het is een van de laatste landen in Zuidoost-Azië die zijn coronabeperkingen opheft. In dit artikel kunt u meer informatie vinden over wat het opheffen van de coronabeperkingen in Thailand inhoudt en hoe je een visum Thailand kunt aanvragen.

Laatste reisbeperkende coronamaatregelen vervallen

Vanaf zaterdag 1 oktober worden in Thailand de laatste coronamaatregelen opgeheven. Zo hoeven toeristen in Thailand geen vaccinatie- of negatief testbewijs meer te laten zien om het land in te mogen reizen. Vanaf deze datum heft het Thaise Centre of COVID-19 Situation Administration (CCSA) de landelijke noodverordening over corona op die sinds maart 2020 van kracht was. De opheffing van deze verordening komt na een besluit van de Thaise regering dat het coronavirus niet langer een “gevaarlijke overdraagbare ziekte” is, maar een “overdraagbare ziekte onder toezicht”.

Reizigers die blijken met het coronavirus besmet te zijn, weinig tot geen symptomen hebben en niet tot de risicogroep “609” behoren, hoeven niet langer in quarantaine. Ze worden in plaats daarvan strikt aangeraden om de Thaise DMHT-maatregelen te handhaven. Dit zijn maatregelen zoals afstand nemen, een masker dragen, handen wassen en temperatuur controleren. Personen in een risicogroep, wordt aangeraden zichzelf tien dagen lang te monitoren en op dag 5 en 10 een antigeentest afnemen. Het dragen van een masker in drukke gebieden wordt wel nog steeds aangeraden, maar niet meer verplicht. Wel wordt de mensen nog steeds aangeraden om onder andere afstand te houden en vaker hun handen te wassen.

Periode visumvrij reizen in Thailand verlengd

Daarnaast heeft Thailand de periode verlengd waarin internationale reizigers uit landen die zijn vrijgesteld van de visumplicht voor Thailand, visumvrij in het land kunnen verblijven. Dit was eerst een periode van 30 dagen, maar dit is nu verlengd naar 45 dagen. Naar verwachting blijft deze verlengde periode van 1 oktober 2022 tot 31 maart 2023 van kracht.

In juli van dit jaar werd al gesproken over het laten vervallen van de coronamaatregelen in Thailand. De Thaise minister van Toerisme, Phiphat Ratchakitprakarn, maakte toen bekend dat er een einde was gemaakt aan het Thailand Pass-programma waarbij internationale reizigers zich voor vertrek moesten laten registreren. Via dat programma moesten reizigers zich vooraf aanmelden voor hun reis, een vaccinatiebewijs uploaden en kunnen aantonen dat ze een medische reisverzekering hadden afgesloten die de behandeling van corona dekt tijdens het verblijf in Thailand.

Visumvrij reizen of het visum Thailand aanvragen

Nederland valt onder het aantal landen die zijn vrijgesteld van de visumplicht voor Thailand. Zo kunnen reizigers met de Nederlandse nationaliteit die minder dan 30 dagen in Thailand willen verblijven, zonder visum naar Thailand reizen. Zakenreizigers en reizigers die van plan zijn om langer in Thailand te verblijven dan is toegestaan onder de voorwaarden van de visumvrijstelling, zullen een visum Thailand aan moeten vragen. Het visum Thailand kan minimaal 4 en maximaal 90 dagen voor vertrek aangevraagd worden. Bij het aanvragen moet een heen- en terugvlucht al geboekt zijn. Er hoeft nog geen hotelovernachting vast te liggen.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Thailand. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (35 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 35 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 34,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Thailand is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.