Nieuwsbericht | | 17-06-2022 | ±2 minuten leestijd

Alhoewel Thailand een van de eerste landen was die na de pandemie zijn grenzen weer opende voor toerisme, zorgde dit niet voor een toestroom van reizigers. Dit kwam vooral door de vele, vaak onduidelijke coronaregels bij aankomst en vertrek. Ondertussen zijn veel regels opgeheven en hopen ze dit jaar zo’n 10 miljoen toeristen te mogen verwelkomen. Om langer dan 30 dagen te mogen blijven, is een visum Thailand vereist.

Een toeristisch land

Voor de coronapandemie was Thailand een populaire bestemming voor verschillende doelgroepen. Het trok jaarlijks zo’n 40 miljoen toeristen, waarvan een groot deel backpackers waren. Niet vreemd met zoveel prachtige natuur en bruisende steden. Zo’n 20% van het bruto nationaal product (BNP) was afkomstig uit de toeristensector, waardoor ook hier de pandemie van grote invloed was op de economie. Ondanks dat de grenzen in 2021 alweer open gingen, kwamen er in dat jaar maar ongeveer 200.000 toeristen. In het land worden sindsdien nieuwe hotels, resorts en andere faciliteiten gebouwd om het voor toeristen nog aantrekkelijker te maken.

Vervelende regels

Het probleem was echter niet een gebrek aan toeristische faciliteiten. Het lag, volgens reisbloggers en backpackers die er geweest waren, toch echt aan de onmogelijke coronaregels bij aankomst en vertrek in Thailand. Ten eerste moesten reizigers ongeacht hun vaccinatiestatus bij aankomst een PCR-test afnemen en 7 dagen in quarantaine. Bij een positieve testuitslag, moesten ze zelfs 14 dagen in quarantaine. Met het visum Thailand mogen toeristen tot 90 dagen in Thailand verblijven, in tegenstelling tot maximaal 30 dagen zonder visum.

Op 1 mei 2022 gooide de Thaise overheid eindelijk de quarantaineregels overboord. Volledig gevaccineerde reizigers kunnen zonder testen het land binnenkomen en ongevaccineerde reizigers hoeven niet in quarantaine bij een negatief testbewijs. Vandaag de dag is de Thailand Pass nog wel verplicht. Dit is een gratis online gezondheidsverklaring die 3 maanden geldig blijft. Ook de Thailand Pass-regel zal binnenkort geschrapt worden.

Perfecte bestemming voor goedkope luxe

Het gros van de toeristen en backpackers is vooral lovend over de prijs-kwaliteitverhouding in Thailand. Uit een onderzoek uit 2022 kwam zelfs naar voren dat Bangkok, de hoofdstad van Thailand, de beste luxueuze budget bestemming is. Daarnaast heeft het een paar van ‘s werelds mooiste stranden en binnenlandse natuurwonderen. De verschillende eilanden hebben elk hun eigen schoonheden, maar de bekendste is Phuket. Overal liggen de vakantiekosten laag, van restaurants tot hotels en activiteiten. Daarom is het zeker de moeite waard om langer dan 30 dagen in Thailand te verblijven om alle uithoeken van Thailand te ontdekken. Zeker nu het land na de pandemie eindelijk weer goed toegankelijk is voor toeristen.

Vraag uw visum Thailand aan

Nederland en België komen inmiddels in aanmerking voor het e-visum Thailand. Dit elektronische visum is online aan te vragen en wordt naar u opgestuurd via e-mail. Op deze website is het mogelijk om het fysieke visum Thailand aan te vragen. Door dit hier aan te vragen, hoeft u in plaats van twee keer, maar een keer naar de ambassade toe om het visum aan te laten brengen in uw paspoort. Dat maakt het proces een stuk eenvoudiger.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Thailand is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Thailand.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Thailand. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (35 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 35 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 34,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Thailand is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.