Nieuwsbericht | | 17-10-2023 | ±7 minuten leestijd

Thailand gaat een nieuw tijdperk in wat betreft de Thai Elite Visa. De zes oude lidmaatschapsvormen kunnen sinds 15 september 2023 16:30 uur (Thaise tijd) niet meer worden aangevraagd of verlengd. De vier nieuwe pakketten die ervoor in de plaats komen zijn sinds 1 oktober 2023 beschikbaar.

Aankondiging nieuwe Elite Visa

Dat de zes oude lidmaatschapsvormen vervangen zouden worden door vier nieuwe pakketten, werd op 30 augustus 2023 bekendgemaakt door Thailand Privilege Card Co. Ltd. (een dochteronderneming van het Thaise ministerie voor Sport en Toerisme) tijdens een seminar in het Conrad Bangkok Hotel. Wie nog een actief lidmaatschap heeft dat onder de oude zes lidmaatschapsvormen valt, kan gewoon gebruik blijven maken van dit lidmaatschap en de bijkomende voordelen totdat het abonnement afloopt. De oude abonnementsvormen kunnen sinds 15 september 2023 niet meer opnieuw worden aangevraagd of verlengd.

Het oude elite visum voor Thailand

De eerste Thaise Elite Visa werden in 2003 door het Thaise ministerie van Sport en Toerisme geïntroduceerd om meer rijke buitenlanders aan te trekken, zoals zakenmensen, investeerders, expats en gepensioneerden. Dit om de welvaart en de economie van het land een boost te geven. Elk van de zes oude Elite Visa had een lange geldigheidstermijn, variërend van 5 tot 20 jaar. Ieder elite visum had een andere opzet en andere voordelen, waardoor geïnteresseerden altijd een pakket konden kiezen dat bij hun voorkeuren paste. Hieronder een overzicht van de verschillende pakketten.

Naam Geldigheid Eenmalige kosten Kosten extra lid
Elite Easy Access 5 jaar ~ 16.000 EUR n.v.t.
Elite Family Alternative 10 jaar ~ 21.000 EUR ~ 18.500 EUR
Elite Privilege Access 10 jaar ~ 26.000 EUR ~ 21.000 EUR
Elite Superiority Extension 20 jaar ~ 26.000 EUR n.v.t.
Elite Ultimate Privilege 20 jaar ~ 52.000 EUR n.v.t.
Elite Family Premium 20 jaar ~ 26.000 EUR n.v.t.

Gold, Platinum, Diamond en Reserve Membership

Thailand Privilege Card Co. Ltd. heeft op 1 oktober 2023 de volgende vier nieuwe abonnementsvormen geïntroduceerd: het Gold Card Membership, het Platinum Card Membership, het Diamond Card Membership en het Reserve Card Membership. De nieuwe abonnementen zijn aanzienlijk duurder dan de oude en zijn bedoeld om nog meer rijke investeerders, digital nomads, expats en gepensioneerden aan te trekken. Ook zijn de nieuwe abonnementsvormen bedoeld om mensen die bij de kleine doelgroep horen en die zich al enige tijd in het land bevinden langer in Thailand te houden. Om dit te bewerkstelligen wordt onder andere een puntensysteem ingezet. Abonnementhouders ontvangen een bepaald aantal punten per jaar, die zij vervolgens kunnen inzetten voor bepaalde privileges of voordelen. Het aantal punten dat men per jaar ontvangt, de geldigheidsduur van het lidmaatschap en de kosten verschillen per abonnementsvorm.

Naam Geldigheid Eenmalige kosten Punten per jaar
Gold Membership Card 5 jaar ~ 23.000 EUR 20
Platinum Membership Card 10 jaar ~ 39.000 EUR 35
Diamond Membership Card 15 jaar ~ 65.000 EUR 55
Reserve Membership Card* 20 jaar ~ 130.000 EUR 120

* Dit lidmaatschap wordt exclusief op uitnodiging van Thailand Privilege Card Co. Ltd. aangeboden en beperkt zich tot maximaal 100 leden per jaar.

De standaardvoordelen

Alle vier de abonnementen kennen een aantal standaardprivileges waarvan alle abonnementhouders gebruik kunnen maken. De standaardvoordelen zijn onder andere:

  • service op de luchthaven (waaronder shuttle-services);
  • voorrang op de luchthaven, zowel bij het inchecken als bij de douane;
  • korting bij verschillende faciliteiten op de luchthaven, waaronder de spa’s, winkels en restaurants;
  • persoonlijke assistentie bij visumgerelateerde zaken;
  • assistentie bij bureaucratische zaken, zoals het verkrijgen van een Thaise bankrekening of een Thais rijbewijs;
  • exclusieve aanbiedingen voor accommodaties, transport en recreatie.


Ieder abonnement heeft naast de standaardprivileges nog een aantal eigen, specifieke privileges. Voor het gebruik van een aantal van deze privileges moeten punten worden betaald. Alle punten dienen voor het einde van het abonnementsjaar opgebruikt te zijn. Niet-benutte punten kunnen niet worden meegenomen naar het volgende abonnementsjaar.

Het puntensysteem

Op basis van de gekozen abonnementsvorm wordt per jaar een bepaald aantal punten toegekend. Deze punten kunnen gebruikt worden voor diverse voordelen, die kunnen worden opgedeeld in vijf categorieën:

Categorie Voorbeelden van voordelen
Verblijf Hotelovernachtingen, eten in het hotel, luxe (huur)woningen, etc.
Transport Het huren van luxe auto’s, maar ook luchthavenvervoer, gratis binnenlandse vluchten, etc.
Vrije tijd Exclusieve tickets, VIP-plaatsen, een personal shopper, luxe restaurants, etc.
Gezondheid en ontspanning Jaarlijkse gezondheidcontroles, tandartsafspraken, toegang tot golfbanen en spa’s, korting op hotelovernachtingen en abonnementen bij nationale fitnessketens, etc.
Rijkdom Investeringsadvies, deelname aan netwerkevenementen, speciale verzekeringen, etc.

Bij Thailand Privilege Card Co. Ltd. zijn diverse bedrijven en organisaties als partner aangesloten die deze privileges aanbieden. Hoeveel punten het kost om van bepaalde voordelen gebruik te kunnen maken, is afhankelijk van de aangesloten partner die de privileges in kwestie aanbiedt.

Voorwaarden van de nieuwe abonnementen

Het elite visum is in de basis een toeristenvisum met een lange geldigheidsduur. Dit betekent dat u met dit visum niet permanent in Thailand mag blijven wonen of een Thais paspoort mag aanvragen. Hiervoor dient u het Thaise staatsburgerschap aan te vragen.

Het elite visum is bovendien geen werkvisum. Dit houdt in dat u niet bij een Thaise werkgever in loondienst mag treden en dat u geen werkzaamheden mag uitvoeren voor inwoners van Thailand. Werkt u in Thailand, maar voor een organisatie die niet in Thailand gevestigd is en die bovendien geen dienstverlening aanbiedt in het land, dan mag u met een elite visum in de meeste gevallen wel in Thailand werken. Als u van plan bent met een Elite Visa in Thailand te gaan werken, is het verstandig om eerst na te gaan of het werk dat u wilt uitvoeren is toegestaan.

Om in aanmerking te komen voor een van de nieuwe Thai Elite Visa, moet u bovendien voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • u moet een buitenlands paspoort hebben (dus u mag geen Thais paspoort hebben);
  • u mag tijdens een eerder verblijf in Thailand niet langer zijn gebleven dan toegestaan;
  • u mag nergens tot een gevangenisstraf zijn veroordeeld, met uitzondering van een gevangenisstraf ten gevolge van een misdrijf uit nalatigheid;
  • u mag in het verleden niet failliet zijn verklaard;
  • u mag niet ontoerekeningsvatbaar of handelingsonbekwaam zijn verklaard.

Niet alle nationaliteiten komen in aanmerking

Er zijn een aantal nationaliteiten die niet in aanmerking komen voor een Thai Elite Visa. Bekijk in de tabel hieronder om welke nationaliteiten het gaat.

Nationaliteiten die niet in aanmerking komen voor een elite visum voor Thailand
Afghanistan Irak Palestina
Algerije Jemen Republiek Congo
Centraal-Afrika Kameroen Sao Tomé en Principe
Democratische Republiek Congo Libanon Sierra Leone
Egypte Liberia Soedan
Equatoriaal-Guinea Libië Somalië
Ghana Nigeria Syrië
Guinea Noord-Korea
Iran Pakistan

Het visum voor Thailand aanvragen

De nieuwe Elite Visa voor Thailand kunnen worden aangevraagd via de website van Thailand Privilege Card Co. Ltd. Deze visa zijn helaas niet via deze website aan te vragen. Wel kunt u via deze website eenvoudig online een regulier toeristenvisum of zakelijk visum voor Thailand aanvragen. Met dit visum mag u tot 60 dagen in Thailand verblijven.

Toeristenvisum of zakelijk visum Thailand aanvragen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Thailand. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (35 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 35 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 34,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Thailand is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.