Visum Oman aanvragen

Direct online aanvragen

Het nieuwe elektronische toeristenvisum voor Oman

Wie langer dan 14 dagen in Oman wil verblijven, heeft daarvoor een visum nodig. Het e-visum voor Oman kan eenvoudig online en geheel Nederlandstalig worden aangevraagd. De kosten bedragen € 49,95 per persoon (zie specificatie).

Online aanvragen in drie gemakkelijke stappen

1. Visum aanvragen

Visum Oman aanvragen

Open het aanvraagformulier van het visum Oman en dien daarmee een aanvraag in voor uzelf en uw medereizigers.

2. Online betalen

Kosten van het visum Oman voldoen

De visumkosten zijn afhankelijk van de gewenste geldigheidsduur. Betalen kan met iDeal, Bancontact of creditcard.

3. Visum uitprinten

Het visum Oman uitprinten en meenemen op reis

Direct nadat uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u het officiële visum per e-mail. Print dit PDF-bestand uit.

Uitleg over het visum voor Oman

Heb ik een visum nodig voor Oman? Als u naar Oman wilt reizen met een paspoort dat is uitgegeven door een Europees land (zoals Nederland of België), dan heeft u in veel gevallen een visum nodig. In 2018 is de aanvraagprocedure geheel herzien en sindsdien is het niet meer mogelijk om bij aankomst een “Visum on Arrival” te verkrijgen. In plaats daarvan is een nieuw e-visum geïntroduceerd, dat al vóór vertrek online moet worden aangevraagd. Toeristische reizigers hoeven hierdoor niet langs te komen bij de ambassade van Oman.

Wat is een e-visum Oman? Het e-visum Oman is een digitaal PDF-document, dat na toekenning per e-mail wordt toegestuurd. Het dient uitgeprint te worden en bij aankomst in Oman samen met het paspoort te worden overhandigd. De gegevens in het paspoort en het visum moeten volledig overeenkomen. Zorg daarom dat u op reis gaat met het paspoort dat is gebruikt bij het invullen van het aanvraagformulier.


Voorwaarden en geldigheidsduur van de e-visa

Controleer voor het aanvragen of uw paspoort en uw reisplannen voldoen aan de voorwaarden en de maximale geldigheidstermijn van het visum Oman.

Wat is de geldigheidstermijn van het visum Oman?

Met welke voorwaarden moet ik rekening houden?

  • Het e-visum Oman is enkel geschikt voor toeristische reizen
  • Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn
  • Het paspoort mag bij aankomst géén Israëlische stempels bevatten
  • Bij aankomst moet worden aangetoond dat er een hotel en uitreisticket geboekt zijn
Visum Oman, hoe lang is het geldig?

Hoe lang is het visum voor Oman geldig?
In het aanvraagformulier kan een keuze worden gemaakt uit drie mogelijke varianten van het toeristenvisum, elk met andere geldigheidsrestricties. De mogelijkheden zijn:

  • Eén verblijf van maximaal 10 dagen (single-entry)
  • Eén verblijf van maximaal 30 dagen (single-entry)
  • Meerdere reizen binnen 1 jaar, maximaal 30 dagen per verblijf (multiple-entry)


Wijzigen van de reisplannen

Kan ik mijn reisplanning nog wijzigen na het aanvragen van het visum? Hierboven leest u dat bij aankomst al een hotel en een ticket voor de terug- of doorreis geboekt moeten zijn. Daar kan namelijk bij de paspoortcontrole op het vliegveld in Oman naar worden gevraagd. Het is echter niet nodig om deze zaken al te hebben vastgelegd op het moment dat het visum wordt aangevraagd. Ook de aankomstdatum kan na toekenning van het visum nog probleemloos worden vervroegd of uitgesteld, tot maximaal 10 dagen eerder of later dan ingevuld in het aanvraagformulier. Met een multiple-entry visum mogen de reisplannen zelfs onbeperkt worden gewijzigd, zo lang elke aankomstdag valt binnen de geldigheidstermijn van een jaar vanaf toekenning.


Kosten en levertijden van de e-visa

Wat kost het elektronische visum voor Oman? De kosten van het toeristische visum voor Oman zijn afhankelijk van de gekozen variant. De verschillen zitten hierbij in de maximale verblijfsduur per reis en in het aantal reizen met één visum. De single-entry variant voor een verblijf van maximaal 10 dagen kost € 49,95. De single-entry variant voor 30 dagen kost € 89,95 en de multiple-entry variant kost € 159,95. Dit zijn totaalprijzen, inclusief alle consulaire kosten, servicekosten en belasting. Betalen kan veilig, eenvoudig en zonder transactiekosten, middels iDeal, Bancontact, PayPal, of creditcard.

Hoe snel wordt het visum geleverd? De normale levertijd van het visum Oman bedraagt gemiddeld 9 dagen, ongeacht de gekozen variant. In het geval van spoed kan in het aanvraagformulier de optie ‘spoedlevering’ worden aangevinkt. De levertijd bedraagt dan gemiddeld 4 dagen. Voor de spoedverwerking wordt een toeslag in rekening gebracht van € 17,50 per persoon. Vanwege de kans op steekproefcontroles kan er geen enkele garantie worden gegeven op de levertijden. Dat geldt ook voor spoedaanvragen.


Een toeristisch e-visum voor Oman aanvragen

Hoe kan ik het visum voor mijn vakantie naar Oman aanvragen? Het aanvragen van het visum Oman gaat in slechts enkele minuten geheel online. Hiervoor opent u allereerst het aanvraagformulier. Vul hierin uw contact- en reisgegevens in, alsmede de gegevens van elke reiziger waarvoor u een aanvraag wilt indienen. Na het voldoen van de kosten wordt gevraagd om voor elke reiziger een paspoortscan en pasfoto te uploaden. Als u die niet bij de hand heeft, kunt u dat ook later doen. Zodra alle gegevens en documenten zijn aangeleverd, wordt de aanvraag in behandeling genomen.

Ik heb een vraag of probleem, wat nu? Als u nog geen oplossing heeft gevonden na het lezen van de pagina met veelgestelde vragen en antwoorden over het visum Oman, dan kunt u contact opnemen met het Supportcenter.


Samenvatting toeristenvisum Oman

Single-entry Verblijf van max. 10 dagen: € 49,95
Verblijf van max. 30 dagen: € 89,95
Multiple-entry Verblijf van max. 30 dagen per reis, binnen 1 jaar na toekenning: € 159,95
Normaal Gemiddelde toekenning na 9 dagen
Spoed Gemiddelde toekenning na 4 dagen
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum Oman

 4042 mensen beoordelen het visum voor Oman met een 9,2 /10 

Beoordelingen van gebruikers

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Oman. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (11,62 EUR per visum, via evisa.rop.gov.om). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 11,62 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 38,33 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Oman is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.