De kosten van het visum Oman zijn afhankelijk van het gekozen visumtype en de gekozen levertijd. Betalen kan eenvoudig vooraf, middels verschillende online betaalmethoden.

Kosten van de drie visumtypes voor Oman

Er zijn drie varianten leverbaar van het toeristische e-visum Oman. Er worden sinds 2018 géén visa on arrival meer afgegeven, u moet het visum sinds 2018 al vóór vertrek aanvragen.

Single-entry toeristenvisum voor 10 dagen

Met dit visumtype kan één bezoek aan Oman worden gebracht. Het verblijf mag maximaal 10 dagen duren. De kosten van dit e-visum bedragen € 44,95 per persoon.
Nu de Single-entry variant voor een verblijf van 10 dagen aanvragen

Single-entry toeristenvisum voor 30 dagen

Ook met dit visumtype kan één bezoek aan Oman worden gebracht, maar dan voor een maximale verblijfsduur van 30 dagen. De kosten van dit e-visum bedragen € 84,95 per persoon.
Nu de Single-entry variant voor een verblijf van 30 dagen aanvragen

Multiple-entry toeristenvisum voor een jaar

Reizigers die binnen één jaar meerdere keren naar Oman willen reizen kunnen gebruikmaken van het multiple-entry visum. De geldigheidstermijn van een jaar gaat in vanaf de dag van toekenning. Binnen deze termijn mag het land een onbeperkt aantal keer bezocht worden. Elk verblijf in Oman mag maximaal 30 dagen duren. De kosten bedragen € 154,95 per persoon.
Nu het Multiple-entry visum voor Oman aanvragen

Optioneel: kosten voor spoedlevering

Indien gewenst kunt u uw aanvraag voor het visum Oman met spoed laten verwerken. In dat geval worden het door u ingevulde aanvraagformulier alsmede uw paspoortscan en pasfoto altijd binnen 24 uur (meestal zelfs al binnen een uur) gecontroleerd door de Nederlandstalige visumspecialisten van VisumBuitenland.nl. Indien wordt vermoed dat gegevens of documenten verkeerd zijn aangeleverd, worden deze direct gecorrigeerd, of wordt contact met u opgenomen. Zodra alles in orde is, wordt de aanvraag in behandeling genomen door de immigratiedienst van Oman. Met spoed aangevraagde visums worden hierdoor gemiddeld na vier dagen goedgekeurd, in plaats van zeven. De aanvullende kosten van deze spoedlevering bedragen € 17,50 per visum. Hierbij moet worden opgemerkt dat er onder meer vanwege de mogelijkheid tot steekproefcontroles, geen enkele garantie kan worden geboden omtrent de levertijd, ook niet als u de optie ‘spoedlevering’ selecteert in het aanvraagformulier. Lees meer over de levertijden en de spoedprocedure op de pagina met veelgestelde vragen over het visum Oman.

Betaalmethoden voor het visum Oman

Momenteel zijn er zes betaalmethoden waarmee u het visum Oman veilig en eenvoudig kunt betalen. Nederlanders wordt aangeraden de kosten te voldoen middels iDeal, omdat de betaling dan altijd direct wordt verwerkt. Voor Belgen geldt hetzelfde voor het gebruik van Bancontact. Als u geen gebruik kunt maken van iDeal of Bancontact, dan kunt u ook betalen met Visa, Mastercard, American Express (AMEX) of PayPal. Het komt wel eens voor dat een betaling per creditcard of PayPal wat langer op zich laat wachten. Houd er rekening mee dat uw aanvraag pas in behandeling wordt genomen nadat de betaling alsmede alle benodigde gegevens en documenten zijn ontvangen.

Het voldoen van de kosten van een visum Oman kan veilig en snel online, zonder transactiekosten.
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Zijn er nog meer aanvullende of verborgen kosten?

De kosten van het visum Oman zoals hierboven genoemd zijn totaalprijzen. Behalve de mogelijke toeslag voor een spoedlevering worden géén aanvullende kosten voor het visum in rekening gebracht. Alle genoemde bedragen zijn dan ook inclusief alle consulaire- en servicekosten. Er worden géén aanvullende administratiekosten, belastingen, transactiekosten of andere verborgen kosten in rekening gebracht. Doordat u rechtstreeks in euro’s betaalt, heeft u ook géén last van een mogelijk ongunstige wisselkoers naar Omaanse Rial en rekent uw creditcardmaatschappij u géén koersopslag voor het visum Oman.