In de Benelux is Oman in twee steden vertegenwoordigd, namelijk in Brussel en Den Haag. De ambassades hebben uiteenlopende taken en bevoegdheden. Omani’s kunnen er terecht voor consulaire diensten, zoals het aanvragen van paspoorten of andere documenten en certificaten. Het visum Oman kan echter niet via de ambassade worden aangevraagd.

Internationale belangenvertegenwoordiging

Een van de belangrijkste taken van de ambassade van Oman is om de belangen van het land internationaal te vertegenwoordigen. Hierdoor kunnen op verschillende vlakken samenwerkingsverbanden worden gesloten. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe economische overeenkomsten worden besloten of gezamenlijke politieke beslissingen worden genomen. Bovendien draagt de ambassade bij aan de culturele en wetenschappelijke uitwisseling tussen Oman en andere landen.

Consulaire dienstverlening

Een tweede kerntaak van de ambassades van Oman is het verlenen van ondersteuning aan Omaanse burgers in het buitenland en andere personen met banden tot Oman. De dienstverlening bestaat concreet gezien uit de volgende taken:

  • Ondersteuning bij verloren paspoorten en andere identiteitsbewijzen. Het verloren identiteitsbewijs kan bij de ambassade ongeldig worden verklaard, op voorwaarde dat het verlies bij de politie is gemeld.
  • Verstrekking van certificaten en andere officiële documenten. De ambassade verwerkt paspoortaanvragen, maar ook aanvragen voor geboortecertificaten en andere documenten. Op deze manier kunnen Omani’s die zich in het buitenland bevinden officiële documenten ontvangen.
  • Hulpverlening in noodgevallen. In noodgevallen kunnen Omani’s in het buitenland contact opnemen met de ambassade.


De verstrekking van visa voor reizen naar Oman behoort niet tot de taken van de ambassade. Visumaanvragen worden namelijk verwerkt en gekeurd door de Omaanse politie. Om een visum voor Oman aan te vragen, moet dus een online formulier worden ingediend bij de politie van Oman.

Vragen? Open de FAQ

Heeft u vragen rondom het visum Oman?
De ambassade van Oman verwerkt geen visumaanvragen voor het land en zij zijn dan ook niet beschikbaar voor eventuele vragen hierover. Mocht u een vraag hebben over het visum of de aanvraagprocedure, kunt u eerst de veelgestelde vragen en antwoorden bekijken. Is uw vraag nog steeds niet beantwoord? Neem dan contact op met de klantenservice van VisumBuitenland.nl.


Visum Oman online aanvragen

Visumaanvragen voor Oman worden door de politie van het land verwerkt. Zij beoordelen of een aanvrager wel of niet naar het land mag reizen. Als u de visumaanvraag zorgvuldig en volledig indient, is de kans groot dat uw aanvraag wordt goedgekeurd. U kunt het visum Oman aanvragen door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Controleer allereerst of uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig is op uw geplande aankomstdatum in Oman. Is dit niet het geval? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan.
  2. Open het aanvraagformulier voor het visum Oman.
  3. Vul alle gegevens zorgvuldig en naar waarheid in.
  4. Voldoe de kosten ter hoogte van € 49,95 per reiziger.
  5. Lever de benodigde paspoortscan en pasfoto digitaal aan.


Nadat u de kosten heeft voldaan en de benodigde documenten heeft ingediend, wordt uw aanvraag overgedragen aan de Omaanse politie. De politie controleert aan de hand van de aangeleverde gegevens en documenten of u mogelijk een gevaar zou kunnen vormen voor de openbare orde in Oman. Mocht dit het geval zijn, wordt uw aanvraag afgekeurd. Dit is echter erg uitzonderlijk. In de meeste gevallen worden visumaanvragen probleemloos goedgekeurd.
Visum Oman nu aanvragen

Contactgegevens van de ambassade van het Sultanaat Oman

De ambassades van Oman zijn gedurende kantoortijden bereikbaar voor iedereen die een vraag heeft met betrekking tot hun taken en verantwoordelijkheden. U kunt contact opnemen via de onderstaande contactgegevens van de Omaanse ambassades in Nederland en in België.

Omaanse ambassade in Den Haag
Adres Nieuwe Parklaan 9, 2597 LA Den Haag
Telefoon +31 (0)70 3615800
E-mail info@embassyofoman.nl

Locatie van de Omaanse ambassade Den HaagHier bevindt zich de ambassade van Oman in Den Haag


Omaanse ambassade in Brussel
Adres Avenue Franklin Roosevelt 236, 1000, Brussel
Telefoon +32 (0)2 6797010
+32 (0)2 6797017
E-mail brussels@fm.gov.om

Locatie van de Omaanse ambassade BrusselHier bevindt zich de ambassade van Oman in Brussel


VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Oman. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (11,62 EUR per visum, via evisa.rop.gov.om). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 11,62 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 38,33 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Oman is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.