Nieuwsbericht | | 17-10-2023 | ±4 minuten leestijd

Thailand is een populaire bestemming onder internationale reizigers. Het land heeft dan ook prachtige natuurlandschappen en telt daarnaast vele andere bezienswaardigheden. Of u een visum nodig heeft om Thailand te mogen bezoeken, is onder andere afhankelijk van uw nationaliteit en de duur van uw verblijf.

Heeft u een visum nodig voor Thailand?

Reizigers uit Nederland en België die 30 dagen of korter in Thailand wensen te verblijven voor een vakantie of andere toeristische doeleinden, hebben geen visum nodig. Wel dienen deze reizigers altijd te beschikken over een geldig paspoort. Dit paspoort moet bij aankomst in Thailand nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Ook dient het paspoort minimaal één lege pagina te bevatten. Op deze pagina wordt bij aankomst op de luchthaven in Thailand namelijk een stempel gezet door een medewerker van de immigratiedienst. Houd er rekening mee dat er daarnaast gevraagd kan worden naar informatie over uw reis.

Reist u naar Thailand voor toerisme, maar bent u van plan om langer dan 30 dagen in het land te verblijven? Of reist u naar Thailand voor zakelijke doeleinden? Dan heeft u naast een geldig paspoort ook een visum nodig. Via deze website kunt u gemakkelijk een visum voor Thailand aanvragen.

Visum Thailand direct aanvragen

Visum Thailand: toegestane verblijfsduur

De gemiddelde levertijd van het visum voor Thailand bedraagt 9 werkdagen. Het is via VisumBuitenland.nl ook mogelijk om een spoedaanvraag in te dienen. In dat geval bedraagt de gemiddelde levertijd 4 werkdagen. Met het visum mag u maximaal 60 dagen in het land verblijven. Het online aan te vragen visum voor Thailand is bovendien een single-entry visum, wat betekent dat u het land één keer mag inreizen.

Bent u van plan Thailand tussentijds te verlaten en later weer terug te reizen naar het land, dan heeft u hiervoor dus een nieuw visum nodig. Als u al vooraf weet dat u Thailand meerdere keren wilt in- en uitreizen, kunt u ook een multiple-entry visum aanvragen bij de immigratiedienst van Thailand. Houd er wel rekening mee dat multiple-entry visa over het algemeen niet verstrekt worden voor toeristische reizen.

Visum voor Thailand verlengen

Als u van plan bent langer dan 60 dagen in Thailand te verblijven, kunt u ervoor kiezen online een visum aan te vragen en uw visum tijdens uw verblijf te verlengen. Ook dit doet u bij de immigratiedienst van Thailand. Zorg ervoor dat u dit tijdig doet en houd er rekening mee dat hier kosten aan zijn verbonden. De Thaise immigratiedienst heeft kantoren in de meeste grote steden van het land.

Reist u zonder visum naar Thailand voor een verblijf van maximaal 30 dagen? Ook een visumvrij verblijf kunt u eenmalig met 30 dagen verlengen bij een kantoor van de immigratiedienst in Thailand. Ook in dit geval geldt dat er kosten gerekend zullen worden voor het opnieuw goedkeuren van uw verblijf.

Een andere mogelijkheid om langer in Thailand te blijven is door een zogeheten ‘visa run’ te doen. Dit betekent dat u Thailand voor een korte periode (dit kan ook minder dan een dag zijn) verlaat, waarna u het land eenmalig nogmaals visumvrij kunt betreden. U krijgt dan een nieuwe stempel in uw paspoort. U kunt er uiteraard ook voor kiezen een van de buurlanden van Thailand (zoals Maleisië of Cambodja) te bezoeken voordat u weer terugkeert in Thailand. Houd er rekening mee dat voor een bezoek aan andere landen mogelijk ook een visum nodig is.

Visa on Arrival Thailand

Nederlanders en Belgen mogen voor toeristische doeleinden tot maximaal 30 dagen visumvrij in Thailand verblijven. Zij komen dan ook niet in aanmerking voor een zogeheten Visa on Arrival. Het Visa on Arrival wordt, zoals de naam al suggereert, bij aankomst in het land aangevraagd. Niet alle nationaliteiten komen in aanmerking voor een visumvrij verblijf tot 30 dagen, net zoals niet alle nationaliteiten in aanmerking komen voor een Visa on Arrival. Het Visa on Arrival is slechts 15 dagen geldig. Lees meer over dit visum en de nationaliteiten die ervoor in aanmerking komen in het nieuwsartikel over de introductie van het Visa on Arrival.

Visum eenvoudig voor vertrek aanvragen

Gaat u naar Thailand voor een toeristische of zakelijke reis en blijft u langer dan 30 dagen in het land? Vraag dan voor vertrek online uw visum Thailand aan. Dit doet u eenvoudig via VisumBuitenland.nl. Alle visumaanvragen die via VisumBuitenland.nl worden ingediend worden handmatig gecontroleerd op veelgemaakte fouten door ervaren visumspecialisten. Zorg er echter wel altijd voor dat u uw aanvraag tijdig en op een zorgvuldige manier indient.

Indien er een fout wordt gevonden in uw aanvraag of de door u aangeleverde documenten incorrect of onvolledig zijn, wordt er tijdig contact met u opgenomen. Na correctie van het aanvraagformulier of het aanleveren van de juiste documenten, wordt uw visumaanvraag doorgestuurd naar de Thaise immigratiedienst. Zij zullen uw visumaanvraag vervolgens beoordelen en bij goedkeuring een visum toekennen.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Thailand. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (35 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 35 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 34,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Thailand is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.