Myanmar heeft geen ambassade of consulaat-generaal in Nederland, alleen een honorair consulaat in Breda. Nederlanders dienen zich voor consulaire zaken te richten tot de ambassade van Myanmar in Brussel. De meeste personen die naar Myanmar willen reizen hoeven echter geen contact op te nemen met de ambassade, omdat zij hun visum Myanmar eenvoudig online kunnen aanvragen.

Taken van de ambassade van Myanmar

De ambassade van Myanmar in Brussel voert niet alleen ambassadetaken uit voor België, maar ook voor Nederland. Nederlanders en Belgen die niet in aanmerking komen voor het elektronische visum voor Myanmar, kunnen een visum aanvragen bij de ambassade in Brussel. Bij de ambassade kunnen onder andere visums voor een langer oponthoud, zakenvisums, studievisums, visums voor diplomaten, hun familieleden en staf, visums voor bemanningsleden van vluchten en visums voor religieuze doeleinden, zoals het meditation visa worden aangevraagd. Deze visa zijn er in verschillende varianten, voor een of meerdere aankomsten in het land en met een uiteenlopende geldigheidsduur. De kosten voor de visums variëren, afhankelijk van het type visum en de verblijfsduur. Toeristen hoeven over het algemeen echter niet naar de ambassade voor hun visum, aangezien zij hun aanvraag eenvoudig online kunnen indienen.

Myanmarezen in Nederland en België kunnen bij de ambassade terecht voor consulaire zaken zoals het aanvragen van een (nood)paspoort of verlengen van reisdocumenten. Naast de consulaire werkzaamheden speelt de ambassade een rol in de bilaterale samenwerking en economische betrekkingen tussen Nederland, België en Myanmar.

Bezoek aan de ambassade meestal niet nodig

Nederlanders en Belgen die voor toeristische doeleinden naar Myanmar reizen hoeven normaal gesproken niet naar de ambassade om een visum aan te vragen. Vakantiegangers die niet langer dan 28 dagen in het land blijven, kunnen hun visum Myanmar namelijk online aanvragen. Het invullen van het digitale aanvraagformulier duurt niet langer dan enkele minuten en het visum wordt gemiddeld al binnen 7 dagen per e-mail verstuurd. Reizigers hoeven dus niet persoonlijk bij een balie langs en hoeven hun paspoort niet in te leveren. Na goedkeuring van de aanvraag moet men het visum Myanmar uitprinten en meenemen op reis.

Alleen reizigers die niet aan de voorwaarden van het elektronische visum Myanmar voldoen dienen hun visum bij de ambassade aan te vragen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om personen die niet als toerist, maar voor andere doeleinden naar Myanmar reizen, personen, die niet over een regulier paspoort beschikken, zoals erkende vluchtelingen, personen die langer dan 28 dagen in het land willen blijven of die meerdere keren het land in willen reizen. Ook Nederlandse en Belgische toeristen die niet op de luchthaven van Mandalay, Nay Pyi Taw, Yangon of op een van de grensposten Kawthaung, Myawaddy, Rih Khaw Dar, Tachileik of Tamu in Myanmar aankomen, kunnen het e-visum niet gebruiken.

Contactgegevens van de ambassade van Myanmar

Reizigers die niet aan de voorwaarden van het e-visum voldoen wordt aangeraden contact op te nemen met de ambassade voor een ander type visum. De ambassade van Myanmar in Brussel is telefonisch en per e-mail bereikbaar. Het is niet nodig om voor een visumaanvraag vooraf een afspraak te maken. De visumafdeling van de ambassade is van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur geopend voor het indienen van aanvragen en tussen 14:00 en 16:00 uur voor het ophalen van visums. Houd er wel rekening mee dat de ambassade op nationale feestdagen in Myanmar en België gesloten is. Het verwerken van visumaanvragen bij de ambassade duurt 5 werkdagen. Reizigers die niet zelf naar de ambassade kunnen komen voor hun visum, kunnen de aanvraag ook per post of door iemand anders, bijvoorbeeld een familielid, laten indienen.

De ambassade van Myanmar in België
Adres Boulevard General Wahis 9, 1030 Brussel (Schaerbeek)
Telefoon +32 2 701 93 80
Fax +32 2 705 50 48
E-mail visa@embassyofmyanmar.be

Adres van de ambassade van Myanmar in BrusselAdres van de ambassade van Myanmar in België


VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Myanmar. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (50 USD per visum, via evisa.moip.gov.mm). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 50 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 33,71 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Myanmar is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.