De geldigheidstermijn van het visum Myanmar bestaat uit twee delen. Allereerst geldt voor toeristen een maximale verblijfsduur van 28 dagen. Ten tweede geldt er een geldigheidstermijn van 90 dagen, waarbinnen de reiziger in Myanmar mag arriveren.

Het moment van aanvragen

Hoe lang van tevoren aanvragen?
Een aanvraag indienen voor het visum voor Myanmar kan zolang voor vertrek als gewenst. Indien gewenst kan dat dus al maanden voor vertrek. In het aanvraagformulier wordt gevraagd naar de verwachte aankomstdatum. De immigratiedienst neemt de aanvraag precies 30 dagen voor die verwachte aankomstdatum automatisch in behandeling. Een aanvraag die al eerder wordt ingediend, blijft dus tot 30 dagen voor vertrek in de wacht staan. Vanaf het moment dat de aanvraag in behandeling is genomen, duurt het gemiddeld nog 7 dagen tot het visum Myanmar wordt toegekend. Direct vanaf het moment van toekenning is het toegestaan Myanmar in te reizen.


Het moment van aankomst in Myanmar

Zodra het visum is toegekend, mag de reiziger in Myanmar arriveren. Ook als in het aanvraagformulier een andere datum is ingevuld. De datum van aankomst mag echter niet meer dan 90 dagen later dan de dag van toekenning plaatsvinden. Toekenning vindt uiterlijk 30 dagen voor vertrek plaats, waardoor het altijd mogelijk is om in Myanmar aan te komen op de aankomstdatum in het aanvraagformulier.

Let op: er zijn visumbureaus die elke aanvraag voor het visum Myanmar direct verwerken. In dat geval kan het voorkomen dat de geldigheidstermijn alweer is verlopen op de gewenste aankomstdatum. Als de aanvraag middels de online aanvraagprocedure op deze website wordt ingediend, kan dit niet gebeuren en gaat de geldigheidstermijn nooit meer dan 30 dagen voor de ingevulde verwachte aankomstdatum in.

Bagan in MyanmarMyanmar staat bekend om haar vele rijk met bladgoud beklede tempels.

Het moment van vertrek uit Myanmar

De maximale verblijfsduur met een online aangevraagd elektronisch visum voor Myanmar is altijd 28 dagen. Het maakt hiervoor niet uit of de daadwerkelijke dag van aankomst in Myanmar valt in het begin of pas helemaal op het einde van de geldigheidstermijn van 90 dagen. Als de reis wordt uitgesteld en de daadwerkelijke dag van aankomst pas valt op de 90e dag dat het visum geldig is, dan mag de reiziger dus alsnog 28 dagen in Myanmar verblijven.

Reisplannen wijzigen binnen de geldigheidstermijn van het visum

Het aanpassen van de datum van aankomst in en het vertrek uit Myanmar kan zonder dit vooraf door te geven. Wel mag een reiziger pas aankomen nadat de visumaanvraag is goedgekeurd. Ook mag de vertrekdatum niet meer dan 28 dagen na de dag van daadwerkelijke aankomst zijn in het geval van een vakantie. Daarnaast moet ook de gewijzigde reis voldoen aan de visumvoorwaarden.

Het is dus altijd mogelijk om de definitieve aankomstdatum uit te stellen tot maximaal 60 dagen na de verwachte aankomstdatum die in het aanvraagformulier is ingevuld. Als de aanvraag meer dan 30 dagen voor vertrek is ingediend mag de aankomst ook enkele weken eerder plaatsvinden dan de ingevulde datum in het aanvraagformulier van het visum voor Myanmar.

Maximaal één aankomst in Myanmar per visum

Het visum mag slechts eenmaal gebruikt worden om Myanmar mee in te reizen; het is dus niet toegestaan vaker naar Myanmar te reizen met hetzelfde visum, ook niet als ook de tweede reis en verblijf voldoen aan de geldigheidsperiode die in het visum staat.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Myanmar. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (50 USD per visum, via evisa.moip.gov.mm). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 50 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 34,16 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Myanmar is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.