Vind hier snel het antwoord op uw vraag over het visum Myanmar

Algemene vragen

  • • Heb ik een visum Myanmar nodig voor mijn reis?

    Alle reizigers naar Myanmar moeten over een eigen visum beschikken. Ook voor kinderen geldt deze verplichting. Enkel inwoners van Myanmar kunnen met hun Myanmareese paspoort zonder visum het land inreizen en hebben geen visum nodig.

  • • Welk visumtype moet ik aanvragen voor mijn vakantie naar Myanmar?

    Er bestaan twee categorieën visums voor Myanmar: reguliere en elektronische. Via deze website zijn de elektronische visums (voor toerisme) aan te vragen.

    Elektronische visums zijn geschikt voor vakanties in Myanmar tot 28 dagen. Alleen reizigers die langer dan deze periode in het land willen verblijven, of niet voldoen aan de voorwaarden van elektronische visa, dienen een zogenaamd regulier visum aan te vragen. Daarvoor moet een afspraak worden gemaakt bij de ambassade van Myanmar in Brussel (dit kan niet in Nederland). Reguliere visums worden door een consulair medewerker in het visum geplakt. Elektronische visums worden per e-mail toegestuurd en kunnen door de reiziger zelf worden uitgeprint.

  • • Wat moet ik doen na het ontvangen van het visum?

    Het is belangrijk het visum uit te printen en bij het paspoort te bewaren tijdens de reis naar Myanmar. Verder hoeft u na toekenning niets meer te doen.

  • • Ik heb wel betaald, maar geen e-mail ontvangen, wat nu?

    Direct nadat u de betaling voor het visum voor Myanmar heeft voldaan, ontvangt u een e-mail met de bevestiging dat de aanvraag in behandeling wordt genomen.

    Heeft u deze e-mail niet gehad? Bekijk dan eerst de map met ongewenste e-mail in uw e-mail inbox, ook wel de spambox of junkmail folder genaamd. Is ook hier geen e-mail te vinden van de afzender support@visumbuitenland.nl? Probeer dan de status van uw aanvraag online op te zoeken.

    Lukt dat ook niet? Neem dan contact met ons op. Als u binnen tien dagen vliegt, bel ons dan direct op telefoonnummer +31 85 0014 085. Heeft u geen e-mail ontvangen, maar vliegt u pas over meer dan tien dagen? Stuur dan een e-mail ons en voeg als bijlage een betalingsbewijs van het visum toe. Wij gaan dan de volgende dag zorgen dat uw aanvraag in behandeling wordt genomen, waardoor u deze nog ruim op tijd ontvangt.

    Heeft u wel een e-mail ontvangen met de bevestiging dat wij uw aanvraag in behandeling hebben genomen, maar heeft u niet binnen zeven dagen de bevestiging ontvangen van een toegekend (of afgekeurd) visum? Indien u binnen tien dagen vliegt, kunt u ons het beste direct bellen op telefoonnummer +31 85 0014 085. Vliegt u pas over meer dan vijf dagen, stuur dan een e-mail via ons contactformulier.

  • • Ik reis naar Birma, heb ik ook een visum nodig?

    Birma is de voormalige benaming van Myanmar. Als u naar ‘Birma’ reist moet u dus ook een visum voor Myanmar aanvragen.

  • • Op welke plaatsen mag ik in Myanmar arriveren?

    Alleen reizigers die aankomen in Myanmar op één van deze luchthavens of grensposten, mogen het land inreizen met een visum dat online is aangevraagd:

    Luchthavens: Yangon International Airport (RGN), Mandalay International Airport (MDL) en Nay Pyi Taw International Airport (NYT)

    Grensposten: Tachileik, Myawaddy of Kawthaung

    Myanmar verlaten mag op alle van bovenstaande grensovergangen en vliegvelden, alsmede via de grenspost van Htikee.

    Het is niet toegestaan per boot te arriveren. Reizigers die wel per boot willen arriveren of op een andere dan bovenstaande locaties aan willen komen, dienen een aanvraag in te dienen bij het consulaat in Brussel (dit kan niet in Nederland).

Vragen over het aanvragen van het visum Myanmar

  • • Hoe kan ik het visum voor Myanmar aanvragen?

    Als u een paspoort bezit dat is uitgegeven door een Europees land kunt u uw visum voor Myanmar aanvragen via deze website. Dat doet u door het online visum-aanvraagformulier in te vullen. U hoeft geen bezoek te brengen aan een consulaat of ambassade.

    In het aanvraagformulier wordt gevraagd naar een aantal gegevens, bekijk voor meer informatie daarover de pagina met uitleg over de aanvraagprocedure.Na het invullen van dit formulier wordt gevraagd de betaling uit te voeren. Dat kan per iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Ten slotte wordt gevraagd van elke reiziger voor wie een visum Myanmar wordt aangevraagd een pasfoto te uploaden.

  • • Wanneer kan ik mijn visumaanvraag indienen?

    Er wordt aangeraden hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Wel is het noodzakelijk voor het aanvragen al minimaal één overnachtingsadres vastgelegd te hebben. Het is nog niet nodig een vliegticket geboekt te hebben. Ook mag de exacte dag van aankomst en vertrek uit Myanmar nog afwijken van de data die in het aanvraagformulier van het visum zijn ingevuld. Meer informatie hierover vindt u op de pagina met de geldigheidstermijnen van het visum voor Myanmar.

  • • Hoe werkt de groepsaanvraag? Is dat verplicht?

    Het is niet verplicht een groepsaanvraag voor het visum Myanmar in te dienen. Wel scheelt het gebruiken van de groepsaanvraag u tijd en moeite; door voor meerdere reizigers in één aanvraagformulier visums voor Myanmar aan te vragen hoeven veel gegevens maar eenmaal te worden ingevuld. De prijs per persoon blijft ongewijzigd bij een groepsaanvraag.

  • • Welke documenten en gegevens moet ik aanleveren?

    Lees hiervoor de pagina met voorbereidingen voor het aanvragen van het visum Myanmar. In elk geval is een paspoort en digitale pasfoto benodigd voor elke reiziger waarvoor een visum wordt aangevraagd.

  • • Welke documenten moet ik meenemen naar Myanmar?

    Elke reiziger dient mee te nemen: het paspoort dat is gebruikt bij de visumaanvraag en het uitgeprinte visum (de approval letter).

  • • Wat is een visum Approval Letter?

    Strikt genomen vraagt u via deze website niet het visum Myanmar aan, maar een visum Approval Letter. Dit is een brief waarin wordt gegarandeerd dat de reiziger bij aankomst in Myanmar direct een visum zal krijgen. Alleen reizigers die over deze brief beschikken kunnen na aankomst een visum krijgen. Bij aankomst wordt het daadwerkelijke visum bij de paspoortcontrole in het paspoort aangebracht. Hier hoeft niet meer voor te worden betaald, dat is immers al gedaan bij het aanvragen via deze website. Houdt er wel rekening mee dat er een lege pagina in het paspoort nodig is om het visum te kunnen plaatsen.

  • • Wat zijn de kosten van het visum voor Myanmar?

    De kosten van het visum voor Myanmar bedragen €69,95 per persoon voor toeristen. Dit bedrag is inclusief consulaire kosten, aanvraagkosten, belastingen en transactiekosten (indien de betaling geschiedt per iDeal of Bancontact).

    Indien gebruik wordt gemaakt van de spoedprocedure voor het toeristenvisum wordt een toeslag van €15,00 in rekening gebracht. De levertijd wordt dan verkort van 7 dagen naar 24 uur.

    Houdt er rekening mee dat er onder geen beding garanties kunnen worden gegeven over de levertijden. De immigratiedienst is te allen tijde gerechtigd aanvragen zonder opgaaf van reden te onderwerpen aan een steekproef, waardoor vertraging kan ontstaan. Desondanks wordt 98% van de aanvragen binnen de bovenstaande levertijden toegekend.

  • • Hoe kan ik de kosten van mijn visum Myanmar betalen?

    Dat kan met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. De eerste twee zijn kosteloos, dat wil zeggen dat er geen aanvullende transactiekosten in rekening worden gebracht. Voor PayPal en creditcard wordt een kleine toeslag gerekend. Na het voldoen van de betaling wordt de aanvraag direct in behandeling genomen.

  • • Hoe en wanneer ontvang ik mijn visum voor Myanmar?

    Indien gebruik wordt gemaakt van de standaardprocedure via deze website wordt het visum binnen 7 dagen per e-mail toegestuurd. De reiziger dient het dan zelf uit te printen en mee op reis te nemen.

    Indien wordt gekozen voor een spoedlevering voor het toeristenvisum wordt de levertijd verkort tot maximaal 24 uur na het aanvragen.

    In uitzonderlijke situaties kan het voorkomen dat deze levertijden niet worden gehaald. Dat kan komen doordat de aanvragen handmatig worden gecontroleerd en beoordeeld. Desondanks wordt 98% van de aanvragen binnen de bovengenoemde levertijden toegekend en per e-mail toegestuurd.

  • • Moet ik naar het consulaat of de ambassade van Myanmar?

    Normaal gesproken is dit niet nodig. Alleen als u voor een toeristische reis meer dan 28 dagen in Myanmar wilt verblijven is dit wel nodig. Ook moet u een afspraak maken bij het consulaat als u of uw reisplannen niet voldoen aan de voorwaarden van het visum Myanmar.

  • • Staat er een 0 (het cijfer nul) of een O (de letter) in mijn paspoortnummer?

    Nederlandse documentnummers bevatten nooit de letter ‘O’, maar kunnen wel het cijfer ‘0’ bevatten. Lijkt het alsof er in uw paspoort een letter O staat? Ook dan gaat het om het cijfer ‘0’ (nul). Verder is het belangrijk om te weten dat een Nederlands documentnummer 9 karakters lang is.

    Een Belgisch documentnummer kan wel de letter(s) ‘O’ en/of cijfer(s) ‘0’ bevatten. Een Belgisch documentnummer is 8 karakters lang en begint altijd met 2 letters gevolgd door 6 cijfers.

  • • Moet ik al een hotel of vlucht hebben geboekt voordat ik het visum kan aanvragen?

    U hoeft nog geen vlucht te hebben geboekt, maar u moet al wel minimaal één overnachtingsadres hebben vastgelegd. Dit mag een hotel, resort, camping of andersoortige accommodatie zijn, maar ook bijvoorbeeld een adres van een te bezoeken vriend of familielid in Myanmar.

  • • Ik weet nog niet precies wanneer ik in Myanmar arriveer, is dat een probleem?

    Het visum voor Myanmar kent een periode van 90 dagen waarin u moet arriveren. Deze periode start direct op het moment dat het visum is toegekend. Indien het visum meer dan 30 dagen voor vertrek wordt ingediend, blijft de aanvraag tot 30 dagen voor vertrek in de wacht staan, zodat het altijd geldig is op de geplande aankomstdatum. Dit betekent tevens dat u (mits tijdig aangevraagd) ook al enkele weken eerder dan de geplande aankomstdatum (zoals ingevuld in het aanvraagformulier) mag aankomen. Als u tot 60 dagen na de ingevulde aankomstdatum arriveert wordt u ook toegelaten. Als u uw reisplannen na het indienen van de aanvraag dus nog wijzigt, zorg dan dat u in elk geval aankomt binnen de hierboven beschreven periode van 90 dagen. Indien dat niet lukt moet u een volledig nieuwe visumaanvraag indienen om Myanmar in te kunnen reizen.

    Houdt er tevens rekening mee dat u bij het aanvragen al minimaal één overnachtingsplaats vastgelegd dient te hebben; in het aanvraagformulier wordt om één verblijfsadres in Myanmar gevraagd.

Vragen over het visum van Myanmar

  • • Wat is de geldigheidstermijn van mijn visum voor Myanmar?

    Toeristen mogen 27 dagen met het visum in Myanmar verblijven. Deze geldigheidstermijn gaat in op het moment van aankomst in Myanmar.

    Behalve de maximale verblijfsduur moeten reizigers ook rekening houden met de termijn na toekenning van het visum waarbinnen ze Myanmar moeten inreizen. Vanaf toekenning van het visum moet de dag van aankomst binnen 90 dagen plaatsvinden. Het visum wordt nooit meer dan 30 dagen voor de in het aanvraagformulier ingevulde aankomstdatum toegekend. Als het langer voor vertrek wordt aangevraagd blijft de aanvraag namelijk tot 30 dagen voor vertrek in de wacht staan.

  • • Hebben mijn kinderen ook een visum nodig?

    Ja. De visumplicht geldt voor reizigers van alle leeftijden, dus ook voor minderjarige kinderen.

  • • Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

    Elke reiziger dient over een eigen paspoort te beschikken. Deze moet nog minimaal zes maanden geldig zijn op het moment dat de reiziger in Myanmar arriveert. Ook moet het paspoort nogo minimaal een geheel lege pagina bevatten.

  • • Hoe kan ik mijn pasfoto aanleveren?

    Direct na het voldoen van de betaling van de visums wordt u doorgestuurd naar de uploadpagina, waar de pasfoto kan worden geüpload. Vrijwel alle bestandsformaten worden geaccepteerd.

    De pasfoto hoeft niet door een fotograaf genomen te zijn. Een selfie uploaden is ook toegestaan, indien de foto scherp en in kleur is. Ook moet het gezicht groot, duidelijk en neutraal in beeld zijn.

  • • Ik heb nog een visum van een vorige reis, kan ik die nog gebruiken?

    Nee. Voor elke reis naar Myanmar moet een nieuw visum worden aangevraagd. Ook als Myanmar tussentijds slechts kort wordt verlaten moet voor een tweede inreis opnieuw een visum worden aangevraagd.

  • • Als ik een nieuw paspoort heb, moet ik dan ook een nieuw visum aanvragen?

    In het aanvraagformulier wordt gevraagd naar het paspoortnummer. Deze moet overeenkomen met het paspoort waarmee wordt gereisd. Als een reiziger een nieuw paspoort in gebruik neemt, zijn visums die met een vorig paspoort zijn aangevraagd niet langer geldig. Er moet dan een nieuw visum worden aangevraagd om alsnog naar Myanmar te kunnen reizen.

Een aanvraag wijzigen of annuleren

  • • Kan ik mijn overnachtingsadres nog wijzigen?

    Alleen als de nieuwe aankomstdatum binnen de geldigheidstermijn van uw visum ligt. De ingangsdatum van het visum is na toekenning niet meer te wijzigen.

  • • Kan ik mijn reisdatums nog wijzigen?

    Nee. Wel is het visum vaak alsnog geldig als de reisplannen worden aangepast. Lees hiervoor de pagina over de geldigheidstermijn van het Myanmarese visum.

  • • Ik heb een fout gemaakt bij het invullen van het aanvraagformulier, wat nu?

    Het is niet mogelijk een reeds ingediend aanvraagformulier nog te wijzigen. In het geval van een verkeerd ingevuld overnachtingsadres of reisdata hoeft dit niet altijd voor problemen te zorgen.

    Indien u paspoortgegevens onjuist heeft overgenomen of andere vragen onjuist heeft beantwoord, kan dit er toe leiden dat uw visum wordt afgekeurd of ongeldig wordt. Indien uw visum wordt afgekeurd kunt u een nieuw visum aanvragen (deze moet dan ook weer opnieuw betaald worden). Het kan ook gebeuren dat uw visum wel wordt goedgekeurd, maar ongeldig is als gevolg van de foutief ingevulde informatie. Bijvoorbeeld als u uw paspoortnummer onjuist heeft overgenomen. De Myanmarese immigratiedienst kan dit niet controleren en zal uw aanvraag weliswaar goedkeuren en een visum toekennen, maar na aankomst in Myanmar zal u niet worden toegelaten omdat men uw visum niet aan u kan koppelen door de niet-overeenkomende paspoortnummers. Ook indien u een visum heeft ontvangen dat geldig lijkt, maar onjuiste informatie is aangeleverd, is het verstandig een volledig nieuwe aanvraag in te dienen.

  • • Ik heb mijn visum niet (meer) nodig, kan ik mijn geld terugkrijgen?

    Nee. Nadat de visumaanvraag is verwerkt, is de aangevraagde dienst geleverd. Het is niet meer mogelijk deze te annuleren of retourneren.

  • • Ik wil mijn aanvraag wijzigen of annuleren

    Zodra uw aanvraag in behandeling is genomen, is het niet meer mogelijk deze te annuleren. Meestal worden aanvragen binnen 5 minuten na het voldoen van de betaling in behandeling genomen. Indien u over meer dan 30 dagen reist wordt uw aanvraag precies 30 dagen voor vertrek in behandeling genomen, in dat geval kunt u de aanvraag tot 31 dagen voor vertrek wijzigen of annuleren.

Overige/andere vragen

  • • Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

    Wij gebruiken uw gegevens enkel en alleen voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarnaast respecteren wij de privacy van alle gebruikers van onze site en dragen wij er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft tijdens uw aanvraag vertrouwelijk wordt behandeld. Belangrijk om te weten, is dat uw gegevens niet worden verkocht en ook niet worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

    Mocht u nog vragen over privacy hebben, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

  • • Het lukt me niet, waar vind ik meer informatie of hulp?

    Probeer altijd eerst op deze pagina het antwoord op uw vraag te vinden; op deze manier kunt u namelijk snel het antwoord vinden op uw vraag over het visum van Myanmar.

    Mocht u op deze pagina geen antwoord op uw vraag vinden, dan helpen wij u natuurlijk graag. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Geen antwoorden gevonden op basis van uw trefwoorden... Laat alle vragen zien of probeer het opnieuw.
Of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.