Alleen reizigers die aan alle voorwaarden op deze pagina voldoen mogen gebruikmaken van het visum Myanmar, voor een vakantie. Lees de voorwaarden van het visum goed voordat u een aanvraag indient.

Voorwaarden voor alle reizigers met een visum Myanmar

Alle reizigers die naar Myanmar reizen en geen inwoner zijn van Myanmar moeten een visum aanvragen. Ook moet elke reiziger een eigen paspoort bezitten, dit geldt ook voor kinderen. Behalve de voorwaarden op deze pagina is het ook belangrijk rekening te houden met de maximale geldigheidstermijn van het visum Myanmar.

Paspoortvoorwaarden met betrekking tot het visum

De aanvraagprocedure van het visum Myanmar verloopt geheel online en een bevestiging van toekenning wordt verstuurd per e-mail. Deze bevestiging wordt ook wel ‘Approval Letter’ genoemd. Dit is niet het daadwerkelijke visum. Het daadwerkelijke visum wordt na aankomst (kosteloos) in het paspoort aangebracht tijdens de paspoortcontrole op het vliegveld of bij de grenspost.

Het visum kan alleen worden aangebracht indien een Approval Letter kan worden overhandigd die vooraf is aangevraagd. Ook moet het paspoort nog minimaal één geheel lege pagina bevatten. Ten slotte moet het paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn op het moment van aankomst. Houd hier ook rekening mee indien u besluit later in Myanmar te arriveren dan u heeft aangegeven in het aanvraagformulier van het visum.

Geen vliegticket nodig, wel een overnachtingsadres

Om het visum voor Myanmar aan te kunnen vragen is het niet vereist al een vliegticket te hebben geboekt. Wel moet er al minimaal één overnachtingsadres bekend zijn. Deze moet namelijk worden ingevuld in het digitale aanvraagformulier.

Maximaal éénmaal het land inreizen met een visum

Het visum kan slechts eenmaal gebruikt worden. Bij het inreizen van het land wordt het visum direct afgestempeld. Verlaat u Myanmar bijvoorbeeld de volgende dag en komt u ruim binnen de resterende geldigheidstermijn weer opnieuw in Myanmar aan? Dan kunt u niet met hetzelfde visum nogmaals de controlepost voorbij. Wel is het altijd mogelijk een nieuw visum aan te vragen, dat kan een onbeperkt aantal keer per jaar. Houd hierbij rekening met de toekenningstermijn van ongeveer zeven dagen (of 24 uur bij een toeristische spoedaanvraag).

Bagan in MyanmarDe Shwegugyi tempel is een bekende boeddhistische tempel in Bagan, Myanmar

Print het visum (Approval Letter) uit en neem deze mee naar Myanmar

Het is erg belangrijk dat elke reiziger bij het paspoort een kopie van de bevestiging van toekenning van het visum bewaart. Deze bevestiging ontvangt de reiziger per e-mail. Deze dient op A4 te zijn uitgeprint; het maakt niet uit of dit in kleur of in zwart-wit is. Bewaar de kopie in de handbagage, zodat deze te allen tijde overhandigd kan worden indien hierom wordt gevraagd door de autoriteiten van Myanmar.

Aankomst en vertrek is niet overal toegestaan

Het is alleen toegestaan in Myanmar te arriveren via één van de volgende locaties:

Luchthavens
Mandalay International Airport (MDL)
Nay Pyi Taw International Airport (NYT)
Yangon International Airport (RGN)
Grensposten
Kawthaung
Myawaddy
Rih Khaw Dar
Tachileik
Tamu

Myanmar verlaten mag alleen via elk van de bovenstaande locaties alsmede via de grenspost van Htikee. Het is niet mogelijk per boot te arriveren. Wilt u in Myanmar arriveren via een ander vliegveld of een andere grenspost, of wilt u per boot het land betreden? Dan moet u daarvoor een specifiek fysiek visum aanvragen. Dat kan alleen door een bezoek te brengen aan het consulaat van Myanmar. Er zijn geen ambassades of consulaten van Myanmar in Nederland. Wel in België, te weten in Brussel.

Voorwaarden voor reizigers met het toeristenvisum

Toeristen die op vakantie gaan naar Myanmar moeten rekening houden met de volgende aanvullende voorwaarden van het toeristenvisum:

  • Het is niet toegestaan betaald of onbetaald (vrijwilligers)werk uit te voeren
  • Het is niet toegestaan langer dan 28 dagen in het land te verblijven
  • Bij aankomst moet reeds een vliegticket voor de terug- of doorreis zijn geboekt
  • Een bevestiging van de terug- of doorvlucht moet worden overhandigd bij aankomst

Start visumaanvraag voor toeristen