Nieuwsbericht | | 07-05-2021 | ±3 minuten leestijd

Gaat u op reis naar Tanzania? Zorg er dan voor dat u goed voorbereid bent. Het doornemen van dit artikel kan u bij de voorbereidingen helpen. Zo wordt er omschreven hoe u uw visum Tanzania aanvraagt, welke reisdocumenten en andere benodigdheden u beslist moet inpakken en welke spullen er niet in uw reisapotheek mogen ontbreken.

Allereerste stap: visum Tanzania aanvragen

Om naar Tanzania te kunnen reizen, zult u vooraf een aantal zaken moeten regelen, waaronder het boeken van een vlucht en accommodatie, eventueel het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering en/of het aanvragen van een internationaal rijbewijs. Als u een auto wilt huren in Tanzania, dient u deze namelijk samen met uw nationale rijbewijs te kunnen tonen. Zeker niet minder belangrijk is het aanvragen van uw visum Tanzania. Zonder visum Tanzania komt u namelijk het land niet in. De aanvraag van een visum Tanzania is vrij simpel en kan volledig vanuit huis.

Allereerst vult u een online aanvraagformulier in. Daarna voldoet u de kosten van € 84,95 per persoon. Hier komen geen consulaire kosten, servicekosten of belastingen meer bovenop. Nadat de benodigde documenten zijn geüpload, wordt uw aanvraag eerst door een van onze visumspecialisten gecontroleerd. Als alles in orde is wordt de aanvraag in behandeling genomen door de immigratiedienst van Tanzania. Vanaf het moment van toekenning heeft het single-entry visum een geldigheidstermijn van 90 dagen.

Reisdocumenten en andere benodigdheden

In de eerste plaats mag u uiteraard uw paspoort niet vergeten. Niet alleen ter identificatie bij de douane, maar ook voor de aanvraag van het visum Tanzania heeft u een paspoort nodig. Deze moet bij aankomst in Tanzania nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Neem hetzelfde paspoort mee op reis als waarmee u het visum Tanzania aangevraagd heeft. Het visum is hier namelijk aan gekoppeld. Ondanks dat bij de incheckbalie op de luchthaven steeds vaker alleen om het paspoort gevraagd wordt, is het aan te raden ook de vliegtickets af te drukken.

Het gebruik van betaalpassen in landen buiten Europa is wegens veiligheidsoverwegingen standaard uitgeschakeld. Om in Tanzania geld op te kunnen nemen of met uw betaalpas te kunnen betalen zult u daarom eerst contact moeten opnemen met uw bank om uw pas te laten activeren voor gebruik buiten Europa. Deze functie kunt u vaak ook zelf met de app of op de website van uw bank activeren. Met creditcards kunt u lang niet overal in Tanzania betalen.

Reisapotheek Tanzania

Standaard reisapotheek

Mocht u onverhoopt op vakantie in Tanzania bezeerd raken of ziek worden, dan is het handig om een reisapotheek bij u te hebben. Maar wat moet er allemaal in? Ongeacht uw reisplannen is het verstandig om altijd pleisters in verschillende formaten, blaarpleisters, zalf tegen schaaf- en brandwonden en allergische reacties, een pincet, wegwerphandschoenen, ontsmettingsmiddel, steriel gaasverband, drukverband en een schaar mee te nemen.

Vaak bevat een reisapotheek meer dan een normale EHBO-doos. Het is verstandig om ook middelen mee te nemen om insecten te weren en insectenbeten te verzorgen (zoals DEET en bijvoorbeeld een tekentang). Het kan ook handig zijn om een thermometer bij u te hebben en een crème die helpt tegen pijnlijke spieren, kneuzingen of verstuikingen. Zonnecrème, after-sun en een zonnebril mogen ook zeker niet ontbreken.

Aanvullende benodigdheden voor het vakantieland Tanzania

Het is niet altijd even makkelijk om in het buitenland de juiste medicijnen te krijgen. Dit kan liggen aan de taalbarrière, maar het kan ook voorkomen dat het gewenste geneesmiddel niet voorradig is of er geen apotheek in de buurt ligt. Met name in Afrika is de kwaliteit van de geneesmiddelen niet altijd gewaarborgd; er zijn hier veel vervalsingen op de markt. Neem naast uw vaccinatieboekje en medicijnen ook pijnstillers mee. Bespreek voor vertrek met uw arts welke voorzorgsmaatregelen (en eventueel inentingen) u in uw persoonlijke situatie het beste kunt nemen en ga na of de medicijnen die u mee wilt nemen voldoen aan de voorwaarden voor de vrije invoer van medicijnen in Tanzania.

Wat er verder nog in de reisapotheek voorhanden moet zijn, verschilt per bestemming. Zo bestaat er met name in de lager gelegen gebied van in Tanzania een verhoogde kans op malaria. Malariapillen, die door een arts voorgeschreven moeten worden, kunnen hier dus goed van pas komen. De ziekte is te genezen als op tijd met de behandeling wordt begonnen. Raadpleeg daarom bij symptomen zoals koorts, spierpijn en hoofdpijn onmiddellijk een arts. Daarnaast komen er in Tanzania verschillende soorten slangen voor. Draag stevige (wandel-)schoenen, het liefst over de enkels en eventueel een lange broek als u u in Tanzania de stad en geasfalteerde straten verlaat.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Tanzania is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Tanzania.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Tanzania. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (50 USD per visum, via eservices.immigration.go.tz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 50 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 38,71 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Tanzania is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.