Het ETA voor het Verenigd Koninkrijk kan eenvoudig online worden aangevraagd. De aanvraagprocedure begint met het invullen van een digitaal formulier, waarin u een aantal gegevens moet invullen en vragen moet beantwoorden. Daarna voldoet u de betaling en moet u per reiziger twee documenten uploaden. De gehele aanvraagprocedure verloopt online.

Vraag online een ETA UK aan

De landen van het Verenigd Koninkrijk, dat wil zeggen Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland, hebben een gemeenschappelijk visumbeleid. Wilt u eind 2024 of later op reis naar een van deze landen? Dan heeft u een visum of een ETA nodig. Het aanvragen van een ETA UK is veel eenvoudiger, sneller en goedkoper dan het aanvragen van een visum. Een ETA aanvraag kan namelijk online worden ingediend en het ETA wordt na toekenning ook digitaal verstrekt. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u direct op reis naar Engeland of een ander land van het Verenigd Koninkrijk. Controleer voor het indienen van een aanvraag of u aan alle voorwaarden van het ETA voldoet en hoe lang uw reistoestemming geldig is.

Direct een ETA aanvragen

Samenvatting van de aanvraagprocedure van het ETA

Het online aanvragen van een ETA voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk is eenvoudig. U kunt een individuele aanvraag indienen, maar het is ook mogelijk om voor meerdere personen tegelijkertijd een aanvraag in te dienen. Voor het indienen van de aanvraag heeft u het volgende nodig:

  • een computer, tablet of smartphone met internetverbinding;
  • een digitale pasfoto van iedere reiziger voor wie u een ETA wilt aanvragen*;
  • een digitale kopie van het paspoort van iedere reiziger voor wie u een ETA wilt aanvragen;
  • de benodigdheden om een online betaling te doen.

* Dit hoeft geen officiële pasfoto te zijn. Een zelfgemaakte, duidelijke foto van het gezicht van de reiziger is ook voldoende. Zorg ervoor dat de foto scherp en in kleur is.

Om te beginnen met de aanvraag, opent u het online aanvraagformulier. Zorg ervoor dat u alle gegevens zorgvuldig invult. Fouten kunnen ertoe leiden dat uw aanvraag afgekeurd wordt of dat het verstrekte ETA ongeldig is. Voor het invullen van het aanvraagformulier heeft u uw contactgegevens, de reisgegevens en de paspoortgegevens van iedere reiziger nodig voor wie u een ETA wilt aanvragen. Na het invullen van het aanvraagformulier voldoet u de betaling en tot slot levert u voor iedere reiziger een digitale kopie van het paspoort en een digitale pasfoto aan. Dit alles doet u in een beveiligde onlineomgeving. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u hiervan een e-mail ter bevestiging. Deze e-mail bevat ook een duidelijke uitleg over het downloaden van het ETA.

Een rode bus in het centrum van LondenDe rode dubbeldekkers van Londen

Stap 1 | Het ETA aanvraagformulier invullen

De ETA aanvraag begint met het invullen van het digitale aanvraagformulier. Allereerst vult u uw contactgegevens in, waaronder uw woonadres, e-mailadres en telefoonnummer. Dit hoeft maar een keer, ongeacht het aantal reizigers dat u aan de aanvraag toevoegt. Vervolgens moeten voor iedere reiziger enkele persoonlijke gegevens worden ingevuld, waaronder een aantal paspoortgegevens. Ook wordt in dit deel van het aanvraagformulier voor elke reiziger naar het beroep en een eventueel crimineel verleden gevraagd. Door onderaan het ETA formulier te klikken op de knop ‘Voeg een reiziger toe’ kunnen meerdere reizigers aan het aanvraagformulier worden toegevoegd. Als u voor alle reizigers de benodigde gegevens heeft ingevuld, kunt u het ingevulde formulier indienen door te klikken op de groene knop rechtsonderaan de pagina.

Stap 2 | De betaling voldoen

Nadat u het aanvraagformulier heeft ingediend, komt u terecht op de controlepagina. Op deze pagina kunt u alle ingevulde gegevens controleren. Controleer de gegevens nauwkeurig, in het bijzonder het e-mailadres en de paspoortgegevens. Fouten in deze gegevens kunnen namelijk problemen opleveren. Nadat u de gegevens gecontroleerd heeft en geconcludeerd heeft dat deze correct zijn, kunt u een betaalmethode kiezen om de kosten van het ETA UK te voldoen. U heeft de keuze uit een aantal gangbare en veilige betaalmethoden, zoals iDEAL, Bancontact, creditcard, PayPal, Google Pay en Apple Pay.

Zodra u een betaalmethode heeft gekozen, kunt u bevestigen dat u de aanvraag wilt indienen. Wanneer u dit doet, wordt u doorverwezen naar een beveiligde onlineomgeving waar u de betaling kunt voldoen. U hoeft de kosten niet meteen te betalen, maar wacht hier ook niet te lang mee. Onbetaalde aanvragen worden na ongeveer een week namelijk automatisch geannuleerd. Op dat moment worden ook alle ingevulde gegevens verwijderd. Mocht u dan alsnog een ETA willen aanvragen, moet u alle gegevens dus opnieuw invullen.

Stap 3 | De benodigde documenten aanleveren

Om uw ETA aanvraag te voltooien, dient u na het invullen van het formulier en het betalen van de kosten een aantal documenten aan te leveren. Ook dit doet u digitaal. U hoeft dus geen documenten op te sturen per post of persoonlijk langs te brengen. De documenten kunnen meteen na betaling van de aanvraag worden aangeleverd. Mocht dit niet uitkomen, kunt u dit ook nog op een later moment doen. U ontvangt dan een e-mail met instructies over hoe u de documenten op een later moment kunt aanleveren. Voor iedere reiziger binnen de aanvraag moeten de volgende documenten worden aangeleverd:

  • een foto of een scan van het paspoort;
  • een pasfoto of andere duidelijke foto van het gezicht.

Beide documenten moeten scherp en in kleur zijn. Alle gegevens op het paspoort moeten goed leesbaar zijn en ook de handtekening moet duidelijk te zien zijn. Voor de pasfoto geldt dat het gezicht van de reiziger volledig te zien moet zijn, inclusief de nek en een klein stuk van de schouders. De reiziger moet een neutrale gezichtsuitdrukking hebben en de achtergrond van de foto moet een neutrale, gelijkmatige kleur hebben. Zorg ervoor dat de foto voldoende belicht is.

Stap 4 | Het ETA UK ontvangen

Zodra alle benodigde documenten in goede orde zijn aangeleverd, wordt uw ETA aanvraag in behandeling genomen. Eerst controleert een visumspecialist van VisumBuitenland.nl of de documenten aan de voorwaarden voldoen. Ook worden een aantal belangrijke gegevens gecontroleerd op veelgemaakte fouten. Bij onduidelijkheden of gebreken wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen, zodat eventuele fouten gecorrigeerd kunnen worden.

Als uw aanvraag in orde is, wordt hij verwerkt en doorgestuurd naar de Britse immigratiedienst. De immigratiedienst is verantwoordelijk voor de beoordeling van alle ingediende ETA aanvragen. In veruit de meeste gevallen worden aanvragen zonder problemen verwerkt. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een e-mail en een sms-bericht. Vanaf dat moment kunt u uw ETA downloaden vanaf uw beveiligde persoonlijke statuspagina en kunt u op reis.

Vraag direct een ETA aan voor uw reis naar het Verenigd Koninkrijk

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Verenigd Koninkrijk. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10 GBP per visum, via apply-for-an-eta.homeoffice.gov.uk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10 GBP aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 28,06 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Verenigd Koninkrijk is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.