Vul hieronder een trefwoord in om snel het antwoord te vinden op uw vraag over het visum Verenigd Koninkrijk

Algemene vragen over het ETA UK

 • Wat is het ETA UK?

  Het Verenigd Koninkrijk heeft recentelijk een ETA geïntroduceerd. Dit is een elektronische reistoestemming waarmee reizigers zonder visum naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland mogen reizen. Het ETA UK kan online worden aangevraagd. Dit zal op relatief korte termijn voor Nederlandse en Belgische reizigers verplicht zijn, net als voor reizigers uit de meeste andere Europese landen.

  In de nabije toekomst zullen reizigers van het Europese vasteland altijd een ETA of een visum moeten tonen voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk mogen vertrekken. Luchtvaartmaatschappijen, treinvervoerders, cruisemaatschappijen en veerdiensten zullen gaan controleren of alle passagiers een ETA of een visum hebben voordat ze aan boord mogen. Ook voor een overstap in het Verenigd Koninkrijk zal toekomstig een ETA nodig zijn.

  Het ETA UK wordt online aangevraagd. De online aanvraagprocedure bestaat uit het invullen van een digitaal formulier, het voldoen van de kosten en het uploaden van twee documenten per reiziger. U kunt het ETA op deze website aanvragen, zodra het voor Europese staatsburgers verplicht is.

  Vraag hier uw ETA UK aan

 • Heb ik een ETA UK nodig?

  Het ETA is nog niet verplicht voor Nederlandse of Belgische staatsburgers die naar het Verenigd Koninkrijk willen reizen. Naar verwachting zal het ETA vanaf eind 2024 voor Europese reizigers verplicht zijn. Als u binnenkort naar het Verenigd Koninkrijk reist, doet u er verstandig aan om regelmatig te controleren of er nieuws is over het ETA.

 • Wanneer wordt het ETA UK verplicht?

  Het ETA UK is al geïntroduceerd voor reizigers uit het Midden-Oosten. Reizigers uit Nederland, België en de meeste andere Europese landen mogen op dit moment nog zonder visum of ETA naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Naar verwachting zal het ETA UK vanaf eind 2024 ook voor reizigers uit Europa verplicht worden, maar de exacte datum is nog niet bekend. Als u in 2024 of 2025 naar het Verenigd Koninkrijk wilt reizen, is het aan te raden om deze website regelmatig te raadplegen voor updates omtrent het ETA.

 • Wie komt in aanmerking voor het ETA UK?

  Het ETA UK zal beschikbaar worden voor reizigers die eerder zonder visum naar het Verenigd Koninkrijk mochten reizen. Dit zal onder andere gelden voor reizigers met de nationaliteit van een land binnen de Europese Unie of de Europese Vrijhandelsassociatie (Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland). Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort komen in aanmerking voor het ETA als ze aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • het reisdoel is toeristisch of zakelijk (een overstap of het volgen van een cursus is ook toegestaan);
  • het verblijf in het Verenigd Koninkrijk duurt maximaal 6 maanden (binnen de geldigheidsduur van 2 jaar zijn meerdere reizen toegestaan);
  • de reiziger heeft een paspoort dat minimaal tot het einde van het verblijf in het Verenigd Koninkrijk geldig is;
  • de reiziger gebruikt gedurende de reis hetzelfde paspoort als hetgeen waarmee het ETA wordt aangevraagd;
  • de reiziger vormt geen risico voor het Verenigd Koninkrijk en zijn inwoners.

  Als u niet aan deze voorwaarden voldoet, komt u niet in aanmerking voor een ETA UK. Wilt u alsnog naar het Verenigd Koninkrijk reizen? Dan moet u een visum aanvragen. Visumaanvragen moeten worden ingediend bij de Britse immigratiedienst. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met een Visa Application Centre. VisumBuitenland.nl kan u niet helpen met het indienen van een visumaanvraag voor het Verenigd Koninkrijk.

 • Hoe vraag ik een ETA UK aan?

  Het ETA UK is nog niet verplicht voor Europese reizigers. Zodra Europese reizigers voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk een ETA nodig hebben, kunt u het ETA UK op deze website aanvragen.

  De aanvraagprocedure bestaat uit drie stappen:

  1. Het aanvraagformulier invullen: Vul eerst het digitale aanvraagformulier in. Dit duurt maar enkele minuten per reiziger. Houd hiervoor de paspoortgegevens van iedere reiziger, voor wie u een ETA wilt aanvragen, bij de hand.

  2. De kosten voldoen: Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld, kunt u de kosten van het ETA voldoen. Dit kan met een aantal veilige betaalmethodes, zoals iDEAL, Bancontact, creditcard (Visa, Mastercard of American Express), PayPal, Google Pay en Apple Pay.

  3. Documenten uploaden: Voltooi uw aanvraag door twee documenten per reiziger te uploaden. U moet een digitale pasfoto en een foto of scan van het paspoort van iedere reiziger aan uw aanvraag toevoegen.

  Als u deze stappen heeft voltooid, wordt uw aanvraag door de visumspecialisten van VisumBuitenland.nl gecontroleerd. Daardoor kunnen eventuele fouten worden gecorrigeerd. Als alles in orde is, wordt uw aanvraag naar de Britse immigratiedienst doorgezet. Dat is de overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het keuren van ETA-aanvragen. Als uw aanvraag goedgekeurd wordt, ontvangt u een e-mail en een sms en mag u meteen op reis naar Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland.

  Lees hier meer over het ETA UK

Geen antwoorden gevonden op basis van uw trefwoorden... Laat alle vragen zien of probeer het opnieuw.
Of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Verenigd Koninkrijk. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10 GBP per visum, via apply-for-an-eta.homeoffice.gov.uk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10 GBP aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 28,06 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Verenigd Koninkrijk is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.