Nieuwsbericht | | 24-06-2019 | ±4 minuten leestijd

Cuba is een campagne begonnen om meer dan vijf miljoen toeristen in 2019 naar het land te trekken. De campagne loopt al een tijdje en heeft al effect. Zo had Cuba 7,2 procent meer toeristen in de eerste vier maanden van dit jaar, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Eerder werd al bekend dat het land in de eerste vier maanden van dit jaar zo’n 5,1 miljoen toeristen mocht verwelkomen. Sinds het begin van het jaar zijn er vele toeristen in het land geweest. Volgens de minister van Toerisme, Manuel Marrero, is dat een prestatie om trots op te zijn. Volgens de minister spelen er verschillende complexe situaties in het land.

Meer toeristen in Cuba, ondanks complexe situatie

Er komen steeds meer toeristen naar Cuba, ondanks de complexe situaties die het land plagen. Zo zijn er een aantal problemen met de Europese zone. Niet alleen in Cuba, maar overal in de Caraïben nam het toerisme behoorlijk af.

Daarom is de minister van Toerisme in Cuba een campagne begonnen. “Op die manier hebben we het aantal bezoekers van met name Canada en Rusland weten toe te laten nemen. Canada is het belangrijkste land waar toeristen vandaan komen naar ons land, stelt de minister.

Daarnaast zijn er verschillende maatregelen genomen om meer toeristen naar Cuba te laten reizen, zo stelt de minister. Een van deze maatregelen is de 39e internationale beurs voor toerisme in Cuba. Die opent in Havana om zo de 500e verjaardag van de stad te vieren.

De stad Havana is druk bezig met een renovatie om zo een toeristische trekpleister te worden. Tijdens de beurs worden er verschillende presentaties gegeven over toeristische producten en recreatieprogramma’s in verschillende gebieden.

Tegenwoordig is toerisme een belangrijke bron van inkomen voor Cuba. Toerisme bracht het afgelopen jaar meer dan 3 miljard Amerikaanse dollars in het laatje. Dat is een stijging van 17,6 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Op reis naar Cuba

Alle Nederlandse en Belgische reizigers die op reis naar Cuba willen, moeten daarvoor een visum aanvragen. Het visum Cuba is een papieren kaart die men bij het paspoort moet bewaren. De aanvraag van een visum Cuba kan eenvoudig online worden ingediend en kost een paar minuten. Er wordt per visum een bedrag van €39,95 in rekening gebracht. Vervolgens ontvangt de reiziger de visumkaart per post.

Alle inwoners van de Europese Unie moeten een visum aanvragen als zij naar Cuba willen reizen. Ook minderjarige kinderen moeten een eigen visum Cuba hebben. Wanneer men voor een toeristisch doel naar Cuba reist, kan men het visum Cuba online aanvragen.

Het visum Cuba bestaat in principe uit twee delen. Op het linker- en rechterdeel moeten de nationaliteit, eerste voornaam, achternaam, geboortedatum en het paspoortnummer worden ingevuld. Wanneer men arriveert in Cuba, wordt het eerste deel afgescheurd en ingenomen. Bij het verlaten van Cuba wordt het tweede deel ook ingenomen. Bewaar het visum daarom goed, het liefst bij het paspoort en de handbagage. Plak het visum niet in het paspoort, maar bewaar deze los.

Voorwaarden aan het visum Cuba

Er zijn verschillende voorwaarden aan het visum Cuba gesteld. Zo is het visum maximaal 30 dagen geldig. Het maakt niet uit wanneer men in Cuba arriveert, want de geldigheid van het visum gaat pas in als men is aangekomen. Wel moet men een paspoort gebruiken dat nog tenminste zeven maanden geldig is bij aankomst in Cuba. Het is mogelijk om het visum in Cuba nog met 30 dagen te verlengen, zodat men in totaal 60 dagen kan verblijven.

Naast de eisen rondom het paspoort, mag men niet werken in Cuba met een toeristenvisum. Rechtstreeks arriveren vanuit de Verenigde Staten is niet toegestaan. Als u per cruiseschip arriveert heeft u een ander type visum (een roze visum) nodig. Minderjarigen moeten in het bezit zijn van een eigen visum.

Visum Cuba aanvragen

Een visum Cuba aanvragen kan gemakkelijk online, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Het duurt ongeveer een week om het visum Cuba te leveren. In de totaalprijs zijn de verzendkosten al inbegrepen. Men hoeft dus niet meer naar het consulaat van Cuba te reizen om een visum aan te schaffen.

Ga bij het zelf invullen van de gegevens nauwkeurig te werk en neem de paspoortgegevens foutloos over. Anders kan dit problemen opleveren voor de levering van het visum. Op het visum Cuba wordt geen aankomstdatum vermeld. Daarom kunnen reizigers al ver voor vertrek het visum Cuba aanvragen.

Spoedprocedure visum Cuba aanvragen

Op korte termijn naar Cuba reizen? Doe dan een spoedaanvraag voor 12:00 ’s morgens en betaal deze onmiddellijk. De aanvraag wordt dan dezelfde dag nog verwerkt en per post toegestuurd. Er geldt wel een toeslag voor de spoedaanvraag. Deze toeslag geldt per persoon. De levertijd van een visum Cuba is normaal gesproken een week. Bij een spoedaanvraag wordt het visum binnen één werkdag toegekend.