Nieuwsbericht | | 08-04-2019 | ±4 minuten leestijd

Vijf dagen voor het einde van de eerste twee maanden van dit jaar heeft Cuba haar cijfers in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar verbeterd. Cuba wist een miljoen reizigers te trekken, zegt de minister van Toerisme.

Cuba staat bekend om haar authentieke uitstraling en schilderachtige straatjes. Volgens de minister van Toerisme is de groei van het toerisme goed voor de werkgelegenheid in het land. Toerisme is een van de belangrijkste sectoren voor de Cubaanse economie. Als Nederlandse of Belgische reiziger Cuba bezoeken is mogelijk, maar daarvoor is wel een visum Cuba noodzakelijk.

Steeds meer toeristen naar Cuba

Er zijn steeds meer toeristen die voor een reis naar Cuba kiezen. De minister van Toerisme voegde op Twitter toe dat veel werknemers in de toeristische industrie proberen dit jaar tenminste vijf miljoen bezoekers naar het land te trekken. Het gaat goed met Cuba; de economie trekt aan, steeds meer mensen zien Cuba als een vreedzaam land en de gezondheidszorg en veiligheid in het land zijn in opkomst. Daarmee is Cuba een bestemming die volgens de minister van Toerisme in bloei staat.

Dit jaar werd Havana verkozen tot beste reisbestemming volgens de populaire website TripAdvisor. Daarnaast komen ook Maya Riviera en Varadero in de lijst voor. Volgens de reiswebsite is Varadero een van de beste stranden ter wereld.

Cuba bereidt zich voor op meer toeristen

Cuba bereidt zich verder voor op de komst van meer toeristen naar het land. Afgelopen december zei minister van Toerisme Marrero Cruz al dat 2019 een interessant jaar vol met uitdagingen voor het land zal worden. De meeste bedrijven in Cuba zijn inmiddels met een plan gekomen op basis van potentie in het land om toeristen beter te kunnen bedienen.

De minister hoopt op een verbetering van het record van vijf miljoen bezoekers per jaar. Volgens hem zijn er zo’n 100.000 bezoekers meer gekomen in de eerste twee maanden van het jaar. Dit jaar is een interessant jaar voor Cuba, onder meer dankzij het vijfhonderd jarig bestaan van het land, de International Tourism Fair die op de planning staat en het grote aantal investeringen dat het bedrijfsleven aan de toeristische sector doet.

Cuba zelf ervaren? Daarvoor is een visum Cuba nodig

Cuba staat bekend vanwege haar pastelkleuren, oude auto’s op straat en authentieke straatjes. Alle Nederlandse en Belgische reizigers die de authenticiteit van Cuba zelf eens willen ervaren, hebben een visum Cuba nodig om naar het land te mogen reizen. Het aanvragen van een visum is verplicht. Het gaat hier om een echt visum Cuba, een papieren kaart die de reiziger bij het paspoort moet bewaren.

Een visum Cuba aanvragen kan eenvoudig online en kost slechts een paar minuten tijd. Bij goedkeurig wordt het visum Cuba vervolgens per post toegestuurd.

Visum Cuba aanvragen

Alle Nederlandse en Belgische reizigers die naar Cuba willen reizen, hebben een visum Cuba nodig. Deze verplichting geldt voor alle inwoners van de Europese Unie. Dit betekent dat minderjarige reizigers een eigen paspoort en visum Cuba moeten hebben. Als het gaat om een reis met een toeristisch doel, kan men het visum Cuba eenvoudig via onze website aanvragen. Het is dus niet meer nodig om naar het consulaat van Cuba te gaan.

Het visum Cuba is in principe een groene papieren kaart met een linkerdeel en een rechterdeel. Op beide delen moeten onder meer de nationaliteit, voornaam, achternaam, geboortenaam en het paspoortnummer worden ingevuld. Wanneer men in Cuba aankomt, dient de reiziger een deel in te leveren. Het andere deel dient men bij zich te bewaren, totdat hij uit Cuba vertrekt.

Het is belangrijk om het visum bij de handbagage en het paspoort te bewijzen. We raden af het visum in het paspoort te plakken, want deze moet namelijk bij vertrek weer worden ingeleverd. Aanvragen van een visum Cuba kan 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Voorwaarden en kosten voor aanvragen visum Cuba

De aanvraag van een visum Cuba kost € 39,95 per persoon en neemt slechts een paar minuten in beslag. Na ontvangst van het visum kan men het visum Cuba zelf invullen. Daarbij is het belangrijk om de paspoortgegevens zo correct mogelijk over te nemen.

Om een aanvraag te kunnen doen, moet men voldoen aan een aantal voorwaarden voor het visum Cuba. Zo mag men niet rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten naar Cuba reizen, moet het paspoort bij aankomst nog tenminste zeven maanden geldig zijn, mag men niet met het toeristenvisum werken en moeten minderjarigen zelf een visum Cuba bezitten.

Spoedprocedure visum Cuba

Binnenkort al naar Cuba en een visum Cuba vergeten aan te vragen? Doe dan een spoedaanvraag. Aanvragen die op een werkdag voor 12 uur worden ingediend en betaald, worden meteen verwerkt. Het visum Cuba wordt dan nog dezelfde dag thuisgestuurd. Hiervoor geldt een toeslag van € 10,00 per persoon.