Nieuwsbericht | | 26-11-2018 | ±4 minuten leestijd

Alle Nederlandse en Belgische reizigers die naar Cuba willen reizen, moeten voldoen aan de visumplicht. Dat betekent dat het verplicht is voor alle reizigers om een visum Cuba aan te vragen. Ook wanneer men met minderjarige kinderen reist, moeten de kinderen beschikken over een eigen paspoort en visum Cuba.

Bij het aanvragen van een visum krijgt men geen zogenaamd e-visum toegestuurd per e-mail, maar wordt er een papieren visum thuis afgeleverd. De verzendkosten zijn bij de prijs inbegrepen. De visumkaart wordt per post geleverd, omdat Cuba (nog) geen systeem heeft om een visum digitaal aan te vragen. Belangrijk: het duurt even totdat het visum wordt verzonden. Met spoed een visum nodig? Doe dan een spoedaanvraag.

Een visum Cuba is noodzakelijk

Het is noodzakelijk een visum Cuba aan te vragen. Dit kan eenvoudig via het online aanvraagformulier van VisumBuitenland.nl. Het is belangrijk te weten dat het even kan duren tot een visumaanvraag goedgekeurd kan worden. Iedereen die naar Cuba wil reizen, dient over een visum te beschikken. De visumplicht geldt voor inwoners van alle landen van de Europese Unie.

Ook Nederlanders en Belgen dienen aan de visumplicht te voldoen. Dit betekent dat kinderen over een eigen visum Cuba moeten beschikken. Het bijschrijven op het paspoort of visum van de ouders is daarom niet toegestaan.

Tegenwoordig hoeven Nederlandse en Belgische reizigers niet meer naar het consulaat van Cuba. Enkel wanneer men een toeristisch reisdoel heeft, kan men een visum online aanvragen middels het aanvraagformulier.

Zo ziet het visum Cuba eruit

In tegenstelling tot bij veel andere landen, is het niet mogelijk een digitaal visum aan te vragen. Bij het aanvragen van een visum Cuba spreken we van een papieren visum. Dat betekent dat het visum een groene papieren kaart is. Deze kaart bestaat uit twee delen. Deze delen zijn identiek aan elkaar. Op het linker- en rechterdeel dient de reiziger voor vertrek zijn of haar gegevens in te vullen. Het gaat dan om informatie rondom de nationaliteit, eerste voornaam en achternaam, de geboortedatum en uiteraard het paspoortnummer.

Het is belangrijk de informatie juist over te nemen, want deze gegevens worden streng gecontroleerd bij aankomst in Cuba. Wanneer men in Cuba arriveert, neemt de Cubaanse Immigratiedienst het linkerdeel in door deze af te scheuren. Het andere deel moet men gedurende het verblijf in Cuba goed bewaren. Het andere deel moet namelijk worden ingeleverd wanneer men het land weer verlaat.

Wij raden aan het visum gedurende de reis altijd bij het paspoort te bewaren. Omdat het visum bij vertrek weer moet worden ingeleverd, mag het visum niet in het paspoort worden geplakt. Bewaar het visum los binnen het paspoort bij de handbagage.

Niet zelf naar het consulaat van Cuba

Reizigers hoeven niet meer naar het Cubaanse consulaat in Rotterdam. Via het online aanvraagformulier kan iedereen een visum Cuba aanvragen. Dat is ook mogelijk voor andere personen, wanneer men beschikt over zijn of haar gegeven. Het aanvragen bij het consulaat kost dan 25,- extra, terwijl deze bij VisumBuitenland.nl. niet in rekening wordt gebracht.

Een visum Cuba aanvragen

Wie haast heeft, dient gebruik te maken van de spoedprocedure visum Cuba aanvragen. Wij raden daarom aan ver van tevoren de visums al in orde te maken. Het aanvragen kan gemakkelijk online en kost €39,95 per persoon. Deze prijs is inclusief consulaire kosten, kosten voor het aanvragen en verzenden, transactiekosten en btw. Het is ook mogelijk met iDEAL of Bancontact te betalen.

Een visum Cuba heeft bepaalde voorwaarden. Ten eerste maakt het niet uit waar men arriveert. Het paspoort moet bij het aanvragen van het visum Cuba nog tenminste zeven maanden geldig zijn na de verwachte aankomstdatum. Eventueel is het mogelijk bij de Immigratiedienst het visum te laten verlengen. Men mag dan geen 30, maar 60 dagen in Cuba verblijven.

Men mag niet rechtstreeks doorvliegen vanuit de Verenigde Staten. Bovendien is het niet toegestaan te werken op het visum. We benadrukken nogmaals dat minderjarigen over een eigen visum moeten beschikken.

Spoedaanvraag visum Cuba

Toch vergeten een visum Cuba aan te vragen? Normaalgesproken kost het aanvragen van een dergelijk visum €39,95 per persoon. Aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het duurt ongeveer vier werkdagen om het visum te verzenden. Bij het invullen moeten de paspoortgegevens foutloos worden overgenomen.

Visum Cuba met spoed

Visum met spoed
Wanneer men vergeten is een visum voor minderjarige kinderen aan te vragen, of er pas later achter komt dat hij een visum nodig heeft, is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen. Het is belangrijk de deadlines voor het aanvragen van een visum Cuba in de gaten te houden. Een spoedaanvraag wordt alleen op dezelfde werkdag in behandeling genomen, wanneer deze voor 12:00 ’s morgens ingediend en betaald is. De aanvraag wordt dan nog dezelfde dag verwerkt en per post verstuurd. Men hoeft geen contact op te nemen met VisumBuitenland.nl. voor een spoedaanvraag. Maak gebruik van het normale aanvraagformulier en vink dan de optie ‘spoed’ aan.
Visum Cuba aanvragen


Voor het gebruiken van de spoedaanvraag wordt €10,00 per persoon extra in rekening gebracht. We raden aan het visum op tijd te regelen, omdat we geen garanties kunnen geven dat het visum Cuba bij een spoedprocedure nog op tijd binnenkomt.