De ambassades van Indonesië in Nederland en België zijn gevestigd in Den Haag en Brussel. Onder de taken van deze ambassades vallen onder andere het behoud en het versterken van de internationale relaties tussen Indonesië en het land waar de ambassade gevestigd is, maar ook het behartigen van de belangen van Indonesië en zijn staatsburgers in het buitenland.

Taken van de ambassade van Indonesië

Naast het versterken van de relatie tussen Indonesië en het land waar de ambassade gevestigd is, hebben de ambassades nog meer taken. De ambassade van Indonesië in Brussel heeft in het bijzonder ook de taak om de belangen van Indonesië te behartigen in de gehele Europese Unie. Verder behoort het promoten van Indonesië als handelspartner en vakantiebestemming tot het takenpakket van zijn ambassades. Ook houden de ambassades zich bezig met het onderhouden van contacten met de lokale pers, ontwikkelingssamenwerking (NGO's) en culturele zaken. Ten slotte maken ook onderstaande taken deel uit van het takenpakket van de ambassades van Indonesië:

  • het legaliseren van Indonesische staatsdocumenten;
  • het verstrekken van diverse officiële documenten;
  • het ondersteunen van Indonesische staatsburgers bij burgerzaken;
  • het aanvragen, vernieuwen en vervangen van Indonesische paspoorten.

Visum aanvragen via de Indonesische ambassade

Bij de ambassade van Indonesië is het mogelijk om verschillende soorten visa aan te vragen. Hiervoor dient u een afspraak te maken bij de ambassade en persoonlijk langs te komen om de benodigde documenten aan te leveren en vervolgens nogmaals om uw visum op te halen. Voor wie aan de voorwaarden voldoet, is het eenvoudiger om online een e-visum voor Indonesië aan te vragen. Dit online aan te vragen visum is geschikt voor toeristische reizen naar Indonesië.

Visum voor Indonesië online aanvragen

Het visum voor Indonesië voor toeristische doeleinden dat online kan worden aangevraagd, is een zogeheten e-visum, oftewel elektronisch visum. Het wordt ook wel het B1 visum voor Indonesië genoemd. Dit visumtype kan volledig online worden aangevraagd en na toekenning kan het worden gedownload en opgeslagen op een computer, tablet en/of smartphone. Door gebruik te maken van een e-visum bespaart u tijd, aangezien u niet naar de ambassade van Indonesië hoeft. Ook worden elektronische visa doorgaans sneller toegekend. De gemiddelde levertijd bedraagt 7 dagen, maar houd er rekening mee dat deze nooit gegarandeerd kan worden.

Bekijk de geldigheidsduur en de voorwaarden van het e-visum voor Indonesië (B1 visum) om te weten of u hiervoor in aanmerking komt. Andere visumtypes dan het B1 visum voor Indonesië kunnen niet via deze website worden aangevraagd.
Het visum voor Indonesië online aanvragen

Contactgegevens Indonesische ambassade

De ambassade van Indonesië kan u niet helpen bij een visumaanvraag die is ingediend via deze website. Op dezelfde manier kan VisumBuitenland.nl u niet ondersteunen bij een visumaanvraag die is ingediend via de ambassade.

Moet u een visum of ander document aanvragen via de ambassade, of heeft u vragen over de dienstverlening van de Indonesische ambassade? Dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de ambassade in uw thuisland:

Ambassade van de Republiek Indonesië in Den Haag
Adres Tobias Asserlaan 8, 2517 KC Den Haag
Telefoon +31 70 310-8100
Fax +31 62 88 60 509
E-mail embassy@indonesia.nl

Adres van de Indonesische ambassade in Den HaagAdres van de Indonesische ambassade in Nederland


Ambassade van de Republiek Indonesië in Brussel
Adres Tervurenlaan 294, 1150 Sint-Pieters-Woluwe (Brussel)
Telefoon +32 2775 0120
Fax +32 2 771 33 47
E-mail protocol.consular@embassyofindonesia.eu

Adres van de Indonesische ambassade in BrusselAdres van de Indonesische ambassade in België

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Indonesië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (519.500 IDR per visum, via molina.imigrasi.go.id). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 519.500 IDR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 35,35 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Indonesië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.