Het visum voor Indonesië dat u eenvoudig via deze website kunt aanvragen, heeft een geldigheidsduur van 90 dagen en een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Het is een single-entry visum, wat betekent dat u Indonesië eenmaal mag inreizen. Tijdens uw verblijf in Indonesië kunt u de toegestane verblijfsduur bij een immigratiekantoor eenmalig met 30 dagen laten verlengen.

Geldigheidstermijn van 90 dagen

Het visum voor Indonesië heeft een geldigheidstermijn van 90 dagen. Deze geldigheidstermijn gaat in op het moment dat uw visumaanvraag is goedgekeurd door de immigratiedienst. Dit betekent dat u na goedkeuring van uw visumaanvraag 90 dagen de tijd heeft om naar Indonesië te reizen. Let op: dit betekent niet dat u 90 dagen in Indonesië mag verblijven.

Met het e-visum Indonesië mag u maximaal 30 dagen in het land verblijven. Het maakt hierbij niet uit of u op dag 20 of op dag 80 van de geldigheidsperiode in Indonesië aankomt. Zolang u gedurende de geldigheidstermijn van 90 dagen in Indonesië aankomt, mag u 30 dagen in het land verblijven. De toegestane verblijfsduur van 30 dagen kan na aankomst eenmalig worden verlengd.

Wanneer visum Indonesië aanvragen

Hoe lang van tevoren kan ik mijn visumaanvraag indienen?

U kunt het visum voor Indonesië aanvragen zodra u weet wanneer u naar het land zult reizen. In het aanvraagformulier moet u namelijk de verwachte aankomstdatum invullen. Over het algemeen wordt aangeraden om uw visumaanvraag zo vroeg mogelijk in te dienen. Dient u uw visumaanvraag minder dan 60 dagen voor vertrek in? Dan wordt uw aanvraag meteen in behandeling genomen op het moment dat alle benodigde documenten in goede orde zijn aangeleverd.

Dient u de visumaanvraag meer dan 60 dagen voor vertrek in? Dan wordt uw aanvraag in de wacht gezet tot precies 60 dagen voor uw verwachte aankomstdatum in Indonesië. Deze werkwijze zorgt ervoor dat uw visum geldig is op het moment dat u in Indonesië arriveert. Bovendien heeft u op deze manier de mogelijkheid om maximaal 30 dagen eerder of later naar Indonesië te reizen dan aanvankelijk gepland.


Visum Indonesië: verblijf van 30 dagen

Bij aankomst in Indonesië worden uw paspoort en (elektronische) visum gecontroleerd door een medewerker van de immigratiedienst. Als beide documenten in orde zijn, krijgt u een stempel in uw paspoort. Op dat moment gaat de maximaal toegestane verblijfsduur van 30 dagen in. Binnen deze periode van 30 dagen kunt u onbeperkt reizen tussen de verschillende eilanden van Indonesië, waaronder Bali, Java en Lombok. Houd naast de geldigheidstermijn en toegestane verblijfsduur uiteraard ook rekening met de voorwaarden van het e-visum voor Indonesië.

Het toeristenvisum voor Indonesië met een geldigheid van 90 dagen is gemakkelijk aan te vragen via deze website. Het visum heeft een gemiddelde levertijd van 7 dagen. Voor spoedaanvragen bedraagt de gemiddelde levertijd 24 uur. De kosten bedragen € 64,95. Voor deze prijs wordt uw visumaanvraag onder andere gecontroleerd op veelgemaakte fouten door de ervaren visumspecialisten van VisumBuitenland.nl.

Visum voor een verblijf tot 30 dagen in Indonesië aanvragen

Visum verlengen voor een verblijf van 60 dagen

Het is mogelijk om de toegestane verblijfsduur van 30 dagen van het visum voor Indonesië na aankomst in het land eenmalig te verlengen. Dit doet u bij een kantoor van de immigratiedienst. Na verlenging kunt u met dit visum in totaal maximaal 60 dagen in Indonesië verblijven. U mag tijdens uw verblijf Bali, Java, Lombok en alle andere eilanden van Indonesië bezoeken. Aangezien het een single-entry visum betreft, is het niet toegestaan om Indonesië te verlaten en het land vervolgens met hetzelfde visum weer in te reizen.

Hoe kan ik het visum voor Indonesië verlengen?

Wilt u de toegestane verblijfsduur met het e-visum voor Indonesië na aankomst in het land verlengen? Dit kan eenmalig bij een kantoor van de immigratiedienst. Indonesië telt meer dan 100 verschillende immigratiekantoren, wat neerkomt op minstens een immigratiekantoor per provincie. Onder andere op de bekende eilanden Bali, Java en Lombok zijn verschillende kantoren van de immigratiedienst gevestigd waar u terechtkunt voor een verlenging van de toegestane duur van uw verblijf. Houd er wel rekening mee dat de immigratiekantoren op officiële feestdagen in Indonesië gesloten zijn.

Bij de verlenging van de verblijfsduur van het visum geldt dat u moet blijven voldoen aan de visumvoorwaarden. Daarnaast moet u de volgende documenten meenemen:

  • uw paspoort;
  • een kopie van uw visum (een geprint e-visum is hiervoor voldoende);
  • een kopie van uw vliegticket voor de terugvlucht vanuit Indonesië.

Houd er rekening mee dat er door de immigratiedienst kosten in rekening worden gebracht voor de verwerking van uw aanvraag en het toekennen van de verlenging. Het is aan te raden de verblijfsduur op tijd te verlengen, zodat u gedurende uw verblijf in Indonesië altijd beschikt over een geldig visum. Doe dit minimaal 1 week voor het einde van de huidige toegestane verblijfsduur. Als u het lastig vindt de verlenging zelf te regelen, kunt u gebruikmaken van de diensten van een bemiddelaar die u hierbij kan ondersteunen.

Alternatieven voor een verlenging van het visum

Omdat het verlengen van de toegestane verblijfsduur met het visum ingewikkeld kan zijn en over het algemeen veel tijd in beslag neemt, wordt aangeraden om al voor vertrek een visum aan te vragen dat lang genoeg geldig is voor uw reisplannen. Wilt u langer dan 60 dagen in Indonesië verblijven? Vraag dan een visum aan via de ambassade van Indonesië. Via de ambassade kunnen onder andere visa worden aangevraagd voor reisdoelen die niet toeristisch zijn, maar ook multiple-entry visa of toeristenvisa met een geldigheidsduur van 60 dagen of langer.

Houd er bij een visumaanvraag via de ambassade rekening mee dat u de ambassade twee keer moet bezoeken; een keer om uw paspoort af te geven en vervolgens nog een keer om uw paspoort met ingeplakt visum weer op te halen. Voor een toeristisch verblijf van 30 dagen in Indonesië is het daarom eenvoudiger om het visum online aan te vragen. Het indienen van een online aanvraag is bovendien goedkoper.

Als u online een visum met een toegestane verblijfsduur van 30 dagen heeft aangevraagd, kunt u er eenmaal in Indonesië alsnog voor kiezen de toegestane verblijfsduur te verlengen. Ook kunt u ervoor kiezen Indonesië binnen deze 30 dagen te verlaten en vervolgens vanuit het buitenland opnieuw online een visum aan te vragen. Na toekenning van dit visum mag u opnieuw 30 dagen in Indonesië verblijven. Zo hoeft u geen verlenging aan te vragen, maar vraagt u eenvoudig online een nieuw visum aan.

Toegestane verblijfsduur overschreden

U dient Indonesië uiterlijk op de laatste dag van de toegestane verblijfsduur van uw visum te verlaten. Verlaat u Indonesië niet op tijd, dan loopt u het risico op een boete of strafrechtelijke vervolging. Houd u daarom altijd aan de geldigheid van uw visum en vraag zo nodig op tijd een verlenging van de toegestane verblijfsduur aan.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Indonesië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (519.500 IDR per visum, via molina.imigrasi.go.id). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 519.500 IDR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 35,25 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Indonesië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.