Per 9 juni 2023 zijn alle coronamaatregelen voor reizen naar Indonesië opgeheven. Dit geldt voor heel Indonesië, inclusief de populaire vakantiebestemmingen Bali en Java. Internationale reizigers naar Indonesië hoeven sinds 9 juni 2023 dus geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of ander coronabewijs meer te tonen. Het aanvragen van een visum voor Indonesië blijft wel verplicht.

Indonesië en COVID-19

Begin juni 2023 werden de coronamaatregelen opgeheven en sindsdien is Indonesië weer open voor buitenlandse bezoekers. Lees hieronder meer over de opgeheven coronarestricties.

Coronavaccinatie

Een coronavaccinatie is niet meer verplicht om Indonesië te mogen betreden. Er zal dus niet gevraagd worden naar een vaccinatiebewijs. Ook een herstelbewijs of ander coronabewijs is niet nodig. U mag het land dus ook bezoeken als u niet gevaccineerd bent. Bent u wel gevaccineerd, dan bent u uiteraard ook vrij om het land te betreden. Wel heeft u voor een reis naar Indonesië altijd een geldig visum voor Indonesië nodig.
Visum voor Indonesië direct aanvragen

PCR-test en testbewijs

Gedurende de coronapandemie was het voor reizen naar Indonesië verplicht een PCR-test te ondergaan (desnoods op locatie). Men moest het resultaat van deze test kunnen tonen in de vorm van een geldig testbewijs. Ook deze coronaregel is inmiddels komen te vervallen.

Mondkapjes

De verplichting tot het dragen van een mondkapje of mondmasker is niet meer van kracht in Indonesië. Dit geldt zowel voor buitenruimtes als voor (drukke) binnenruimtes. Als u zich er prettig bij voelt, mag u uiteraard nog wel een mondmasker dragen.

Overige coronamaatregelen

Ook andere coronaregels, waaronder het houden van 1,5 meter afstand en het vermijden van drukke ruimtes zijn niet meer van kracht. Het advies om in de elleboog te hoesten en de handen regelmatig te wassen met anti-bacteriële zeep wordt niet meer door iedereen nageleefd, maar veel mensen voelen zich hier nog altijd prettig(er) bij.

Geen coronamaatregelen meer in IndonesiëBegin juni 2023 werden de coronamaatregelen in Indonesië opgeheven

Wat als u corona oploopt in Indonesië?

Hoewel in Indonesië geen coronamaatregelen meer gelden, is het coronavirus niet verdwenen en kunt u nog altijd besmet raken. Dit geldt niet alleen voor Indonesië, maar voor landen over de hele wereld. Ook als u in Indonesië besmet raakt met het coronavirus, gelden er geen maatregelen meer. U hoeft in dit geval dus ook niet verplicht in quarantaine of een mondmasker te dragen. Wel wordt geadviseerd om altijd voldoende rekening te houden met uw medemens, zodat zij niet ook besmet raken. Hoewel het niet verplicht is, kan het om deze reden dus toch verstandig zijn een mondmasker te dragen.

Disclaimer: deze pagina is voor het laatst bijgewerkt in augustus 2023. Ten tijde van het schrijven van dit artikel waren de coronaregels niet meer van kracht. Ondanks dat deze pagina regelmatig bijgewerkt wordt met de meest actuele informatie, kan nooit gegarandeerd worden dat alle informatie altijd compleet en actueel is. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend. Houd voor de meest actuele informatie omtrent de regels en maatregelen met betrekking tot het coronavirus in Indonesië ook altijd de website van de Rijksoverheid in de gaten.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Indonesië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (519.500 IDR per visum, via molina.imigrasi.go.id). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 519.500 IDR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 35,35 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Indonesië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.