Het visum voor Indonesië kan sinds 2022 online worden aangevraagd. Hierdoor is het verkrijgen van een visum voor uw vakantie naar het land eenvoudiger dan ooit. Na het zorgvuldig invullen van het online aanvraagformulier voldoet u ook de betaling online en levert u de benodigde documenten digitaal aan.

Visumplicht voor Indonesië

Nederlandse en Belgische reizigers hebben voor een verblijf in Indonesië een visum nodig. Dit geldt ook voor reizigers uit alle andere Europese landen, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Om het visum aan te vragen, is in de meeste gevallen geen bezoek aan een ambassade of consulaat nodig. U kunt het visum voor een kort verblijf van maximaal 30 dagen namelijk eenvoudig online aanvragen. De aanvraag duurt slechts 15 minuten. Na toekenning ontvangt u het zogeheten e-visum Indonesië per e-mail.

Open nu het aanvraagformulier voor het visum Indonesië

Goed om te weten over het e-visum Indonesië

Voordelen van een online visumaanvraag
Het online aanvragen van een visum voor Indonesië heeft een aantal voordelen ten opzichte van de aanvraagprocedure van het fysieke visum:

  • U hoeft geen bezoek te brengen aan een consulaat of ambassade.
  • U kunt uw aanvraag 24/7 online indienen met een eenvoudig Nederlands formulier.
  • U kunt het visum gemakkelijk en snel online betalen met een veilige betaalmethode naar keuze.
  • U kunt na aankomst in Indonesië sneller door de controles van de immigratiedienst.

Hoe werkt de online aanvraag?

U kunt het visum Indonesië eenvoudig aanvragen met het online aanvraagformulier op deze website. De aanvraagprocedure begint met het invullen van uw paspoortgegevens, contactgegevens en enkele gegevens met betrekking tot uw reisplannen. Vervolgens voldoet u de kosten en levert u digitaal een aantal documenten aan. Wanneer uw aanvraag compleet is, wordt deze gecontroleerd door een visumspecialist van VisumBuitenland.nl. Als deze oordeelt dat alle gegevens en documenten in orde zijn, wordt uw aanvraag in behandeling genomen en ontvangt u het visum na gemiddeld 7 dagen per e-mail. Bij spoedaanvragen wordt het visum gemiddeld al binnen 24 uur verstrekt.

Vertrekt u over meer dan 60 dagen? Dan wordt uw aanvraag in de wacht gezet tot precies 60 dagen voor uw verwachte aankomstdatum in Indonesië. Dit is een maatregel om ervoor te zorgen dat uw visum nog niet verlopen is op het moment dat u in Indonesië arriveert.

Bij elk invulveld van het aanvraagformulier vindt u verdere uitleg. U kunt dus meteen beginnen met het indienen van uw aanvraag. Houd in ieder geval het paspoort bij de hand van iedere reiziger voor wie u een visum wilt aanvragen. Let erop dat het paspoort bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Is uw paspoort niet meer lang genoeg geldig? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan en dien pas daarna uw visumaanvraag in.

Start met het indienen van uw visumaanvraag voor Indonesië

Uitleg over het aanvraagformulier

Het aanvraagformulier voor het e-visum Indonesië bestaat uit verschillende onderdelen. In het eerste deel vult u uw contactgegevens in. In het daaropvolgende deel geeft u antwoord op enkele vragen over uw reisplannen. Er wordt hier onder andere gevraagd naar het adres van uw eerste accommodatie in Indonesië. Tot slot vult u de paspoortgegevens in van iedere reiziger voor wie u een visum wilt aanvragen.

Kosten van het visum Indonesië voldoen

Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld komt u op de controlepagina, waar u alle ingevulde gegevens nogmaals grondig kunt controleren. Het is erg belangrijk dat alle gegevens correct zijn ingevuld. Let hierbij in het bijzonder op de paspoortgegevens. Een fout in deze gegevens kan leiden tot afkeuring van de aanvraag of een toegekend maar ongeldig visum. Zijn alle ingevulde gegevens correct? Dan kunt u de kosten voldoen. Om de kosten ter hoogte van € 64,95 per visum te voldoen heeft u de keuze uit een aantal populaire en veilige betaalmethodes, waaronder iDEAL, Bancontact, creditcard, PayPal, Google Pay en Apple Pay.

Lever digitaal de benodigde documenten aan

De laatste stap om de visumaanvraag voor Indonesië te voltooien is het aanleveren van een aantal documenten. Ook dit doet u eenvoudig en veilig online. Op de uploadpagina van VisumBuitenland.nl vindt u duidelijke instructies met betrekking tot het aanleveren van de documenten. U moet de volgende documenten aanleveren:

  • een pasfoto van iedere reiziger;
  • een scherpe foto of scan van het paspoort van iedere reiziger.

Het e-visum ontvangen en uitprinten

Nadat u de documenten heeft aangeleverd, wordt uw visumaanvraag in behandeling genomen. Eerst wordt door een Nederlandstalige visumspecialist gecontroleerd of de documenten aan alle voorwaarden voldoen en of de paspoortgegevens in het aanvraagformulier overeenkomen met de aangeleverde documenten. Zo kunnen eventuele fouten nog tijdig worden hersteld. Als de aanvraag in orde is, wordt hij doorgestuurd naar de Indonesische immigratiedienst, die de aanvraag keurt en bij goedkeuring een visum toekent.

U ontvangt het visum Indonesië per e-mail. Het is belangrijk om het e-visum uit te printen en mee te nemen op reis. Bij aankomst in Indonesië wordt de QR-code op het visum namelijk gescand om te controleren of het geldig is.

Dien uw visumaanvraag voor Indonesië nu in

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Indonesië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (519.500 IDR per visum, via molina.imigrasi.go.id). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 519.500 IDR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 35,25 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Indonesië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.