Het aanvragen van een visum Indonesië (e-visum) kost € 64,95 per persoon. De kosten kunnen eenvoudig online worden voldaan met onder andere iDEAL, Bancontact, creditcard of PayPal. U kunt kiezen tussen een normale aanvraag met een gemiddelde levertijd van 7 dagen of een spoedaanvraag met een gemiddelde levertijd van 24 uur.

Kosten van een online visumaanvraag

Het online aan te vragen visum voor een reis naar Bali of een ander eiland van Indonesië kost in totaal € 64,95 per reiziger. U voldoet de betaling eenvoudig online, meteen na het invullen van het aanvraagformulier. Er worden geen toegevoegde transactiekosten of andere aanvullende kosten in rekening gebracht, ongeacht de gekozen betaalmethode.

Als u uw visum aanvraagt via VisumBuitenland.nl, kunt u gebruikmaken van een aantal optionele diensten, waaronder een spoedlevering, de compensatie van de CO₂-uitstoot van uw reis en een ambassaderegistratie. U kunt in het aanvraagformulier aangeven of u gebruik wilt maken van deze diensten. Voor elk van deze optionele diensten wordt een toeslag in rekening gebracht. De kosten hiervan staan duidelijk aangegeven in het aanvraagformulier.

Informatie over het e-visum Indonesië

Verschillende namen voor het e-visum Indonesië
Het visum voor Indonesië dat online wordt aangevraagd heeft verschillende benamingen. De officiële naam is e-VOA (kort voor electronic Visa on Arrival). Soms wordt ook de benaming e-visa gebruikt. Er zijn verschillende soorten e-visa beschikbaar, maar het meest bekende is het zogeheten B1 visum dat een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen toestaat. Het visum kan worden gebruikt voor reizen naar Bali en ieder ander eiland van Indonesië. U kunt dit visum eenvoudig aanvragen via deze website.

Open het aanvraagformulier voor het e-visum Indonesië

De visumkosten voldoen: beschikbare betaalmethoden

U kunt de kosten voor het visum Indonesië met een aantal veilige en vertrouwde online betaalmethoden voldoen. Dit doet u na het invullen en indienen van het online aanvraagformulier, nog voor het uploaden van de benodigde documenten. U kunt de kosten voldoen met iDEAL, Bancontact, creditcard, PayPal, Trustly, Google Pay of Apple Pay. Voor geen van deze betaalmethoden worden toegevoegde transactiekosten in rekening gebracht.

Voldoe de kosten van het visum Indonesië eenvoudig met een van deze online betaalmethoden:

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle PayApple Pay

Opbouw van de kosten

Het bedrag van € 64,95 is de totaalprijs voor het aanvragen van een e-visum voor Indonesië. Deze totaalprijs is opgebouwd uit twee onderdelen, namelijk consulaire kosten en servicekosten.

De consulaire kosten voor het visum Indonesië

De totaalprijs van het e-visum Indonesië bestaat enerzijds uit de kosten die de Indonesische immigratiedienst berekent voor het verwerken van visumaanvragen. De immigratiedienst beoordeelt alle ingediende aanvragen en verstrekt bij toekenning ook de visa. Voor deze dienstverlening worden kosten in rekening gebracht. Dit zijn de consulaire kosten. De consulaire kosten kunnen bovendien deels worden gezien als een soort toeristenbelasting. De consulaire kosten bedragen 519.500 IDR per visum.

De servicekosten voor het verwerken van uw visumaanvraag

De prijs van het e-visum voor Indonesië bestaat anderzijds uit de kosten die VisumBuitenland.nl berekent voor het verwerken van visumaanvragen. Dit zijn de servicekosten. Hier staat tegenover dat alle ingediende documenten en formulieren zowel handmatig als automatisch worden gecontroleerd op veelgemaakte fouten. Daardoor kunnen noodzakelijke correcties op tijd worden toegepast en resulteren bijna alle aanvragen die via VisumBuitenland.nl worden ingediend in een goedgekeurd visum. Bovendien is de Nederlandstalige klantenservice van VisumBuitenland.nl bij vragen over de aanvraagprocedure 24/7 bereikbaar per telefoon en e-mail. Voor deze dienstverlening worden servicekosten ter hoogte van € 35,25 per visum in rekening gebracht.

CO₂-compensatie en ambassaderegistratie

Tijdens het indienen van uw visumaanvraag kunt u ervoor kiezen om de CO₂-uitstoot van uw heen- en terugvlucht naar Indonesië te compenseren. Meer informatie hierover vindt u in het artikel over de CO₂-compensatie via VisumBuitenland.nl. Ook kunt u ervoor kiezen om uw reisplannen te delen met de Nederlandse ambassade in Indonesië, zodat de Nederlandse overheid in noodgevallen contact met u kan opnemen. Voor elk van deze twee optionele diensten wordt een toeslag in rekening gebracht. De hoogte van deze toeslagen staat duidelijk aangegeven in het aanvraagformulier.

Levertijden van het visum

De levertijd van het visum Indonesië bedraagt gemiddeld 7 dagen. Deze levertijd gaat in zodra alle benodigde documenten in goede orde zijn aangeleverd. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u het visum dus meestal 7 dagen na het indienen van uw aanvraag. Deze levertijd is echter een gemiddelde en kan niet worden gegarandeerd. Er kunnen altijd vertragingen optreden, bijvoorbeeld door steekproefcontroles of feestdagen, maar ook door onderhoud of technische storingen in de systemen van de Indonesische immigratiedienst of van VisumBuitenland.nl. Dien uw visumaanvraag dus altijd ruim op tijd in.
Dien hier uw visumaanvraag voor Indonesië in

Spoedaanvragen

Reist u al op korte termijn naar Bali of een ander eiland van de Indonesische archipel? Op VisumBuitenland.nl heeft u de mogelijkheid om een spoedaanvraag in te dienen. Spoedaanvragen hebben een gemiddelde levertijd van 24 uur die ingaat zodra alle benodigde documenten in goede orde zijn ontvangen. Het verschil tussen een normale aanvraag en een spoedaanvraag zit in de snelheid waarmee VisumBuitenland.nl aanvragen verwerkt. Spoedaanvragen hebben prioriteit en worden altijd binnen 24 uur in behandeling genomen, vaak zelfs al binnen één uur. Ook gedurende weekenden en feestdagen. Ook bij spoedaanvragen kunnen echter vertragingen optreden. De genoemde gemiddelde levertijd kan dus ook bij een spoedaanvraag niet gegarandeerd worden. Voor het indienen van een spoedaanvraag wordt een toeslag van € 17,50 per visum in rekening gebracht.

Reist u al binnen 9 dagen naar Indonesië? Dan accepteert VisumBuitenland.nl uw aanvraag uitsluitend als u kiest voor een spoedaanvraag.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Indonesië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (519.500 IDR per visum, via molina.imigrasi.go.id). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 519.500 IDR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 35,25 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Indonesië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.