Nieuwsbericht | | 03-06-2022 | ±2 minuten leestijd

In de aanloop naar het WK-voetbal dat aankomende winter wordt gehouden in Qatar, heeft de overheid in Oman besloten om de inreisvoorwaarden voor toeschouwers van het wereldkampioenschap te versoepelen. Een toegangsbewijs voor het WK zal gelden als inreisvisum voor Oman, om zo de toeristische sector in het land een boost te geven.

Toegangsbewijs WK geldt als inreisvisum Oman

De voorbereidingen voor het wereldkampioenschap in Qatar zijn al in volle gang, en het toernooi, dat op 30 november begint, komt snel dichterbij. In de aanloop van dit toernooi hebben ook de omliggende landen de nodige maatregelen getroffen om het grote aantal toeschouwers voor het WK te kunnen opvangen. Volgens FIFA zijn er in de laatste verkoopronde ruim 23,5 miljoen kaarten verkocht voor het bijwonen van een WK-wedstrijd. De meeste kaarten zijn verkocht in landen zoals Groot-Brittannië, Frankrijk, Brazilië, Argentinië en de Verenigde Staten.

Oman Airports, een overkoepelend bedrijf dat alle burgerluchthavens in Oman beheert, heeft toegezegd dat elke internationale voetbalfan die een kaartje heeft voor een WK-wedstrijd in Qatar, datzelfde kaartje kan gebruiken als zijnde een inreisvisum in Oman. Ook worden tegen gereduceerde prijzen vluchten aangeboden tussen Muscat, de hoofdstad van Oman en Doha, de hoofdstad van Qatar.

Boost toerisme in Oman door WK in Qatar

Ook heeft het bedrijf aangegeven een plan te hebben opgesteld om de reis- en toerismebranche in Oman een boost te geven en zo te profiteren van het wereldkampioenschap in Qatar. Samen met OMRAN (Oman Tourism Development Company) , Oman Airports en de officiële autoriteiten heeft Oman Air aangegeven de grote hoeveelheid aan voetbalfans die naar het WK komen te willen faciliteren. Dit gaan ze doen door het aanbieden van hotelovernachtingen en chartervluchten naar de wedstrijdlocaties in Qatar. Met visumvrij reizen voor inwoners uit landen van over de hele wereld wordt Oman een ideale bestemming om de winter in door te brengen.

Visum Oman aanvragen

Mocht u geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor het WK in Qatar en toch graag willen overwinteren in Oman, zult u een visum Oman moeten aanvragen. Dit visum kunt u alleen online aanvragen, omdat het visum on arrival vanaf 2018 is komen te vervallen. Afhankelijk van de duur van uw reis, kunt u kiezen uit verschillende soorten toeristenvisa.

  • Single-entry visum (10 dagen). Met dit visum kunt u één keer naar Oman reizen voor een verblijf van maximaal 10 dagen. Dit e-visum kost € 49,95.
  • Single-entry visum (30 dagen). Ook dit visum is goed voor één reis naar Oman, maar dan voor maximaal 30 dagen. Dit e-visum kost € 89,95.
  • Multiple-entry visum. Dit visum is een jaar geldig en kan worden gebruikt voor een onbeperkt aantal reizen binnen dat jaar. Elk verblijf in Oman mag maximaal 30 dagen duren. Dit visum is daarom ook iets duurder dan de single-entry varianten en kost € 159,95.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Oman is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Oman.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Oman. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (11,62 EUR per visum, via evisa.rop.gov.om). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 11,62 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 38,33 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Oman is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.