Nieuwsbericht | | 26-11-2018 | ±5 minuten leestijd

Alle Nederlandse en Belgische reizigers die naar China reizen, hebben een visum nodig. China hanteert namelijk de zogenaamde visumplicht. Het is belangrijk erbij stil te staan dat wanneer men reist met (minderjarige) kinderen, ook zij aan de visumplicht moeten voldoen. Dat betekent dat kinderen zelf over een paspoort en visum China moeten beschikken.

Het is niet toegestaan de kinderen bij te schrijven op het paspoort of visum van de ouders. De visumregels in China zijn erg streng. Dat betekent dat men voor vertrek goed uit moet zoeken of hij een visum nodig heeft. Regelmatig komen er vragen of het een visum noodzakelijk is wanneer men op doorreis is in China. De uiteindelijke bestemming is dan elders, maar men verblijft tijdelijk op de Chinese luchthaven om aansluiting te vinden op de volgende vlucht.

Wanneer heb ik een visum China nodig?

Allereerst leggen we uit wanneer een visum China noodzakelijk is. Alle Nederlandse en Belgische reizigers die naar China reizen voor een vakantie of zakenreis moeten beschikken over het visum China. Het is belangrijk deze op tijd aan te vragen. Het visum China kost € 247,50 per persoon en is daarmee vrij prijzig. Wel is dit bedrag inclusief consulaire kosten en BTW. Een medewerker van VisumBuitenland.nl controleert de aanvraag eerst op eventuele fouten, alvorens de aanvraag in te dienen bij de Chinese Immigratiedienst.

Het aanvragen van een visum China kan ingewikkeld zijn. Daarom helpt VisumBuitenland.nl bij het aanvragen van het visum China. Een visum China is een reistoestemming waarin de Chinese overheid aangeeft de reiziger toestemming te geven om het land te betreden. Eenmaal op de luchthaven wordt de aanvraag in het paspoort geplakt. De visumspecialisten van VisumBuiVisumBuitenland.nltenland controleren alvorens de aanvraag in te dienen nog een keer of de aanvraag volledig juist is.

Een visum China is noodzakelijk voor alle reisdoelen. Dat houdt in dat wanneer men voor toerisme of zaken naar China reist, daarvoor een visum nodig heeft. Hetzelfde geldt ook voor doorreizen. Bij doorreizen naar een andere bestemming, maar een tussenlanding in China, heeft men toch een visum China nodig. Het visum China is aan te vragen via de website van VisumBuitenland.nl. Men hoeft dus niet meer naar het Chinese consulaat in Den Haag te reizen.

Welk visum China aanvragen?

Er zijn verschillende soorten visa mogelijk. Een visum China is altijd zakelijk of toeristisch. Ondanks dat de mogelijkheden anders zijn, blijft de prijs van het visum voor iedere variant gelijk.

De meeste reizigers kiezen voor een eenmalig visum China. Dit visum is slechts 3 maanden geldig en is voldoende voor toeristische reizen of korte zakenreizen. Het is ook mogelijk tweemaal in te reizen. Dit is een apart visum met een geldigheidsduur van drie maanden.

Wie langer in China wil verblijven, kan een visum kiezen waarop men tweemaal in mag reizen. Het visum geldt voor 6 maanden. Er is ook een visum beschikbaar waarbij men onbeperkt in mag reizen en 12 maanden in China mag verblijven.

Visum China voorwaarden

Er zijn verschillende voorwaarden aan het visum China. Het aanvragen van de variant met zes maanden geldigheid mag alleen als men in de afgelopen zes maanden al eerder een visum China heeft gehad. De paspoorthouder moet tenminste drie Chinese in- en uitreisstempels in het paspoort hebben staan. Wie dus voor het eerst naar China vertrekt, kan dit visum niet aanvragen.

Daarnaast gelden er ook voorwaarden voor het visum met een geldigheidsduur van 12 maanden. Dit visum is alleen aan te vragen of men in de afgelopen twaalf maanden al eens een visum van zes of twaalf maanden heeft gehad. Bovendien moet men minimaal drie Chinese in- en uitreisstempels in het paspoort hebben staan.

Op doorreis door China

Ook wanneer men op doorreis door China is, dient hij te beschikken over een visum China. Er bestaan speciale visa voor. Zo is er een 72-uur visum beschikbaar, waarbij Nederlanders mogen arriveren in China als zij binnen 72 uur na landing in China weer doorvliegen naar een andere bestemming. Dit visum is geldig voor de meest belangrijke luchthavens in China.

De Nederlandse reiziger krijgt dan een 72-uursvisum, dat ook wel een transitvisum wordt genoemd. Het visum wordt alleen uitgereikt als men kan bewijzen dat de reiziger binnen 72 uur doorreist naar een derde land. Terugvliegen naar het land van herkomst is niet mogelijk. Bovendien mag men de stad van de luchthaven niet verlaten en moet men zich laten registreren bij het Public Security Bureau.

Een 144-uurs transitvisum is enkel mogelijk voor een beperkter aantal luchthavens in China. Men moet dan binnen 144 uur vertrekken naar een derde land, onder dezelfde voorwaarden als hierboven beschreven. Het visum China is dus altijd noodzakelijk!

Visum China aanvragen

Een visum China aanvragen kost even tijd. De reiziger moet meer documenten dan gebruikelijk aanleveren. Het gaat onder meer om het originele paspoort, een pasfoto, een reisschema en werkgeversverklaring. Mogelijk zijn er nog meer documenten nodig, afhankelijk van het reisdoel en de persoonlijke omstandigheden. De visumspecialist van VisumBuitenland.nl gaat voor het definitief maken van de aanvraag nog eens na welke documenten er nog meer nodig zijn.

Daardoor kan het even duren totdat het visum is toegekend. Aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het visum mag maximaal drie maanden voor vertrek worden aangevraagd. Vraag het visum China tenminste drie weken voor vertrek aan. Het visum China is dan een week van tevoren klaar.

Het visum kost € 247,50 per persoon. Wie een visum binnen 4 werkdagen nodig heeft, dient gebruik te maken van een spoedaanvraag. Afhankelijk van de spoedtermijn geldt een toeslag tussen de € 14,50 en € 118,50 per persoon extra. Wees daarom op tijd.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor China is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor China.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor China. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (126,55 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 126,55 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 120,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum China is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.