Nieuwsbericht | | 24-06-2019 | ±4 minuten leestijd

Het aantal binnenlandse en buitenlandse toeristen dat Cambodja bezocht in het eerste kwartaal van dit jaar, is fors gestegen. Dat komt door het traditioneel nieuwjaar, het zogenaamd Khmer nieuwjaar. Daardoor steeg het aantal toeristen in Cambodja met 67 procent tot 4,72 miljoen bezoekers.

Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Toerisme in Cambodja gepresenteerd heeft. De meeste toeristen verbleven drie dagen in het land. Dat is een groei van 66 procent in vergelijking met vorig jaar.

Meer internationale reizigers naar Cambodja

Niet alleen op gebied van binnenlandse reizigers was een toename te zien, ook de buitenlandse toerist weet Cambodja tegenwoordig goed te vinden. Er waren ruim 83.000 reizigers in het land tijdens het nieuwjaar van Khmer. Dat is een verdubbeling van het aantal toeristen in vergelijking met vorig jaar.

Daarnaast bezochten 3 miljoen locals de Boeddhistische tempels in het land, zo stelde de minister van Toerisme, Thong Khon. Het traditioneel nieuwjaar van de Khmer vindt in Cambodja plaats tussen 14 en 16 april.

Veilig reizen

Tegenwoordig is het reizen naar Cambodja steeds aantrekkelijker voor toeristen. Het ministerie van Toerisme doet er dan ook alles aan om het voor toeristen zo veilig mogelijk te maken, om zonder angst door Cambodja te reizen. Vrede en politieke stabiliteit zijn volgens de minister sleutelwoorden voor de toename van het toerisme in Cambodja.

Verbeteringen in Cambodja

Volgens minister Thong Khon van Toerisme is te merken dat de situatie in Cambodja verbetert. “Mensen krijgen een betere leefomgeving en hoeven zich minder druk te maken. Dit jaar hebben veel binnenlandse en buitenlandse toeristen het traditioneel nieuwjaar zonder zorgen kunnen vieren. Dat is een weerspiegeling van de identiteit van Cambodja”, stelde de minister.

Reizen naar Cambodja

Reizen naar Cambodja? Nederlandse en Belgische toeristen moeten voldoen aan de visumplicht. Dat betekent dat er altijd een visum per persoon moet worden aangevraagd. Ook minderjarigen moeten beschikken over een eigen paspoort en visum. Het aanvragen van een visum Cambodja duurt slechts een paar minuten en kost € 59,95 per persoon.

Alle inwoners van Europa moeten aan de visumplicht voldoen. Het visum Cambodja aanvragen betekent dat de overheid van Cambodja een reistoestemming verstrekt. Deze reistoestemming wordt afgegeven wanneer toeristen minder dan 30 dagen in Cambodja willen verblijven. Wie dus volgend jaar het traditionele nieuwjaar wil vieren, kan met dit visum het evenement bijwonen.

Reizigers hoeven tegenwoordig geen afspraak meer te maken bij het consulaat van Cambodja. Deze is enkel in België en niet in Nederland te vinden. Daarom is het eenvoudiger het visum Cambodja online te regelen.

Visum Cambodja voorwaarden

Een visum Cambodja is maximaal 90 dagen geldig. Men mag er maximaal 30 dagen mee verblijven in Cambodja. Let op: de geldigheidsduur gaat in op het moment van goedkeuren door de immigratiedienst van Cambodja en dus niet op het moment dat men arriveert in het land.

Een visum Cambodja wordt meestal al binnen 24 uur na aanvraag toegekend. Soms duurt het enkele dagen. Men mag slechts eenmalig met dit visum het land in- en uitreizen.

Dit visum Cambodja is speciaal bedoeld voor toeristen die op vakantie willen. Verschillende documenten moeten meegenomen worden wanneer men op vakantie naar Cambodja gaat. Ten eerste het paspoort. Deze moet nog tenminste zes maanden geldig zijn.

Ten tweede dient men twee keer het visum voor Cambodja te printen. Het ene exemplaar wordt meteen bij aankomst ingeleverd, het andere moet worden ingeleverd bij het uitreizen. Er zijn slechtseen select aantal locaties waar de reiziger mag arriveren.

Visum Cambodja aanvragen

Een visum Cambodja aanvragen kan in drie eenvoudige stappen. Ten eerste door het aanvraagformulier visum Cambodja in te vullen. Vervolgens rekent men het visum af. Dit kan gemakkelijk via iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. De kosten bedragen € 59,95, ook voor kinderen.

Upload vervolgens een pasfoto en een scan van het paspoort. Dit kan eenvoudig via onze website. De aanvraag wordt daarna handmatig gecontroleerd en verwerkt. Zo kan voorkomen worden dat er een foute aanvraag wordt ingediend. Toch worden niet alle invulfouten meteen zichtbaar, dus is het belangrijk de gegevens zelf nog een keer te controleren.

We raden aan het visum Cambodja dertig dagen voor vertrek aan te vragen. Daardoor is het visum nog 60 dagen geldig. Men mag enkel 30 dagen in Cambodja verblijven met dit visum, waardoor er nog ruimte is om te schuiven met de aankomstdata.

Visum Cambodja met spoed aanvragen

Met spoed een visum Cambodja nodig? Maak dan gebruik van de spoedprocedure. Daarvoor worden wel extra kosten in rekening gebracht. Vul het normale formulier is en vink de optie ‘spoed’ aan. De aanvraag wordt dan meestal binnen 24 uur goedgekeurd. Let wel: de overheid van Cambodja geeft geen garanties op levertijden. Vraag het visum daarom op tijd aan.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Cambodja is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Cambodja.