Nieuwsbericht | | 24-06-2019 | ±4 minuten leestijd

Het aantal binnenlandse en buitenlandse toeristen dat Cambodja in het eerste kwartaal van het jaar bezoekt, is dit jaar fors gestegen. De reden hiervoor is onder andere het traditioneel Cambodjaanse nieuwjaar, het Khmer nieuwjaar. Het aantal toeristen in Cambodja is toegenomen met 67 procent tot 4,72 miljoen bezoekers.

Dat blijkt uit cijfers die zijn gepresenteerd door het Ministerie van Toerisme in Cambodja. De meeste toeristen die speciaal voor het Cambodjaanse nieuwjaar kwamen, verbleven drie dagen in het land. Binnenlandse reizen tijdens het Khmer nieuwjaar namen toe met 66 procent ten opzichte van vorig jaar.

Meer internationale reizigers naar Cambodja

Niet alleen het aantal binnenlandse reizen nam toe, ook de buitenlandse toerist weet Cambodja tegenwoordig goed te vinden. Er kwamen ruim 83.000 internationale reizigers naar het land tijdens het Khmer nieuwjaar. Dat is een verdubbeling van het aantal toeristen in vergelijking met vorig jaar.

Minister van Toerisme Thong Khon heeft bovendien gezegd dat 3 miljoen locals de Boeddhistische tempels in het land bezochten tijdens Khmer. Het traditioneel Cambodjaanse nieuwjaar vond dit jaar plaats van 14 tot en met 16 april.

Veilig reizen

Voor toeristen is het reizen naar Cambodja tegenwoordig steeds aantrekkelijker. Het Ministerie van Toerisme doet er dan ook alles aan om het voor toeristen zo veilig mogelijk te maken, zodat zij zonder angst door Cambodja kunnen reizen. Vrede en politieke stabiliteit zijn volgens de minister de belangrijkste redenen voor de toename van het toerisme in Cambodja.

Verbeteringen in Cambodja

Volgens de Minister van Toerisme, Thong Khon, is te merken dat de situatie in Cambodja is verbeterd: “De vrede in combinatie met het hogere welvaartsniveau van de mensen heeft ervoor gezorgd dat men het traditionele nieuwjaar dit jaar zonder zorgen kon vieren.”

Reizen naar Cambodja

Reizen naar Cambodja? Nederland en België vallen onder de visumplicht, wat betekent dat Nederlandse en Belgische reizigers altijd een visum moeten aanvragen. Dat geldt ook voor kinderen: alle reizigers moeten over een eigen paspoort en een eigen visum beschikken. Het aanvragen van een visum Cambodja duurt slechts een paar minuten en kost € 64,95 per persoon.

Alle inwoners van Europa moeten aan de visumplicht voldoen. Het visum Cambodja aanvragen betekent dat men toestemming vraagt aan de overheid van Cambodja om naar het land te mogen reizen. Deze reistoestemming is geschikt voor toeristen die minder dan 30 dagen in Cambodja willen verblijven. Wie dus volgend jaar het traditionele nieuwjaar wil vieren, kan met dit visum het evenement bijwonen.

Het online aanvragen van het visum Cambodja is eenvoudiger, onder andere omdat reizigers dan geen afspraak hoeven te maken bij de ambassade van Cambodja. Deze is overigens enkel in België (Brussel) en niet in Nederland te vinden.

Visum Cambodja voorwaarden

Een visum Cambodja is maximaal 90 dagen geldig en men mag met het visum maximaal 30 dagen in Cambodja verblijven. Let op: de geldigheidsduur gaat in op het moment van goedkeuring door de immigratiedienst van Cambodja en dus niet op het moment dat men arriveert in het land. Een visum Cambodja wordt meestal al binnen 24 uur na aanvraag toegekend, maar soms kan het ook enkele dagen duren voordat het visum wordt toegekend. Met dit visum mag men slechts eenmalig het land in- en uitreizen.

Dit visum Cambodja is speciaal bedoeld voor toeristische doeleinden. Wanneer men op vakantie gaat naar Cambodja, dient men verschillende documenten mee te nemen. Ten eerste het paspoort, dat nog tenminste zes maanden geldig moet zijn, en ten tweede het visum Cambodja. Men dient het visum voor Cambodja twee keer te printen, aangezien men één exemplaar moet inleveren bij aankomst en het andere exemplaar bij het uitreizen. Er zijn bovendien slechts een bepaald aantal locaties waar de reiziger mag arriveren.

Visum Cambodja aanvragen

Een visum Cambodja aanvragen kan in drie eenvoudige stappen. Eerst moet het aanvraagformulier voor het visum Cambodja worden ingevuld, vervolgens rekent men het visum af en tenslotte dient men een pasfoto en een scan van het paspoort van de reiziger te uploaden, dit kan eenvoudig via onze website. De kosten voor het visum bedragen € 64,95 per persoon, ook voor kinderen, en kunnen gemakkelijk worden voldaan via iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

De aanvraag wordt daarna handmatig gecontroleerd en verwerkt, om te voorkomen dat er een foute aanvraag wordt ingediend. Niet alle invulfouten kunnen echter door ons worden opgespoord, dus het is erg belangrijk dat de gegevens ook door de aanvrager zelf zorgvuldig worden gecontroleerd.

We raden aan het visum Cambodja dertig dagen voor vertrek aan te vragen, dan is het visum bij aankomst in Cambodja namelijk nog 60 dagen geldig. Op die manier is er nog wat ruimte om te schuiven met de aankomstdatum, aangezien men met dit visum slechts 30 dagen in Cambodja mag verblijven.

Visum Cambodja met spoed aanvragen

Met spoed een visum Cambodja nodig? Maak dan gebruik van de spoedprocedure door het normale aanvraagformulier in te vullen en daarin de optie ‘spoed’ aan te vinken. Voor een spoedaanvraag worden extra kosten in rekening gebracht, maar de aanvraag wordt dan meestal binnen 24 uur goedgekeurd. Let wel: de overheid van Cambodja geeft geen garanties op levertijden. Vraag het visum daarom op tijd aan.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Cambodja is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Cambodja.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cambodja. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36 USD per visum, via www.evisa.gov.kh). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,65 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cambodja is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.