Nieuwsbericht | | 26-11-2021 | ±3 minuten leestijd

Cambodja is een prachtig land, dat het hele jaar door bezocht kan worden. Toch is het verstandig om vooraf uit te zoeken welke maand het meest geschikt is voor uw reisplannen. Zo kunt u ook uw visum en andere papieren op tijd regelen.

Altijd warm

Als u op zoek bent naar warmte, dan bent u in Cambodja aan het juiste adres. In Cambodja is het namelijk het hele jaar door warm. De temperaturen schommelen doorgaans tussen 25 en 30 graden Celsius. Tussen maart en juni is het het warmst, met temperaturen boven de 30 graden. De ‘koelste’ periode is tussen november en februari, maar ook dan is het aangenaam warm.

Het natte seizoen

Het klimaat in Cambodja wordt bepaald door twee moessons: de noordoostelijke moesson en de zuidwestelijke moesson. De zuidwestelijke moessonwinden teisteren het eiland tussen mei en oktober. Tijdens deze maanden valt er veel regen, soms zelfs twintig dagen in een maand. De regenbuien zijn doorgaans kort maar krachtig; binnen een uur valt er veel regen, maar daarna is het weer eventjes droog. Door de hoge luchtvochtigheid kan het tijdens deze maanden in Cambodja ook benauwd aanvoelen.

Sommige reizigers kiezen ervoor juist tijdens de regenmaanden naar Cambodja te reizen. Er zijn dan relatief weinig toeristen in Cambodja, waardoor het minder druk is bij populaire bezienswaardigheden, zoals de tempels van Angkor Watt. Als u besluit tijdens de regenmaanden naar Cambodja te reizen, kunt u dit het beste doen tussen juni en september. U vermijdt zo de hoge temperaturen tussen maart en juni, en rond juni valt er nog niet zo veel regen. Vanaf eind september neemt de neerslag toe, waardoor sommige wegen in Cambodja onbegaanbaar kunnen worden.

Het koele seizoen

De ‘koele’ periode in Cambodja valt tussen november en februari. Dit komt door de noordoostelijke moesson. De lichtere en drogere winden van de noordoostelijke moesson zorgen voor minder regen en een lagere luchtvochtigheid. Tijdens deze periode is het aantal toeristen dat naar Cambodja reist op zijn hoogst. De temperaturen zijn aangenaam warm en u hoeft zich minder zorgen te maken over plotselinge hoosbuien. Veel reizigers kiezen ervoor om de wintermaanden in het thuisland te ontsnappen en tot rust te komen op een van de vele resorts en stranden die Cambodja rijk is. Maar het klimaat tijdens deze periode is ook perfect voor wandelingen en andere buitenactiviteiten.

Het nadeel is wel dat het tijdens deze maanden een stuk drukker is in Cambodja. De prijzen van hotels en resorts kunnen sterk stijgen en accommodaties moeten soms maanden van tevoren worden geboekt.

De minst geschikte periode om naar Cambodja te reizen

Als u aan zonneschijn en warmte genoeg heeft, is er nooit echt een slecht moment om naar Cambodja te reizen. Toch wordt het aanbevolen om de periode tussen maart en juni te vermijden. Hoewel het natte seizoen en het koele seizoen in Cambodja elk hun eigen voordelen hebben, krijgt u tussen maart en juni vooral te maken met de nadelen van beide seizoenen. Het is dan erg heet en hoosbuien zijn niet ongewoon. Ook kan het nog steeds druk zijn vanwege de nasleep van de populaire koelere maanden.

Visum Cambodja aanvragen

Zodra u weet wanneer u naar Cambodja zult reizen, kunt u uw visum Cambodja aanvragen. U kunt uw aanvraag indienen wanneer u wilt. Het visum wordt gemiddeld binnen een week goedgekeurd. U kunt uw visumaanvraag echter ook maanden van tevoren indienen. Uw aanvraag wordt dan in de wacht gezet. 30 dagen voor uw aankomstdatum wordt de aanvraag automatisch verwerkt. Op deze manier kunt u uw visumzaken al vroeg regelen en hoeft u zich daar verder geen zorgen meer over te maken.

Het visum Cambodja wordt online aangevraagd en is geldig voor 90 dagen vanaf het moment van toekenning. Tijdens deze geldigheidsduur mag u maximaal 30 aaneengesloten dagen in Cambodja verblijven.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Cambodja is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Cambodja.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cambodja. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36 USD per visum, via www.evisa.gov.kh). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,65 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cambodja is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.