Nieuwsbericht | | 29-09-2022 | ±4 minuten leestijd

Binnenkort kunt u via VisumBuitenland.nl weer online het visum Cambodja aanvragen. Met het visum Cambodja kunt u het land alleen via bepaalde toegestane aankomstlocaties inreizen. Zo kan men het land binnenreizen via een aantal grensovergangen met buurlanden Thailand, Vietnam en Laos. In plaats hiervan is het ook mogelijk om Cambodja in te reizen op een van de drie internationale luchthavens.

Thaise visa runs naar Cambodja

Toeristen in Thailand en buitenlandse inwoners van het land kunnen binnenkort vanuit Pattaya een daguitstapje maken naar Cambodja om daar hun Thaise visum te verlengen. Deze uitstapjes naar Cambodja worden georganiseerd per minibus en zijn beschikbaar voor houders van uiteenlopende visa voor Thailand. De afgelopen jaren was het niet mogelijk visa voor Thailand in Cambodja te verlengen, maar nu wordt deze dienst dus opnieuw opgestart.

Warmwaterbronnen van het Thaise Pong Nam Ron op de grens met Cambodja

De plaats (Ban) Pong Nam Ron is vooral bekend vanwege de nabijgelegen warmwaterbronnen. Deze hebben een temperatuur van rond de 39 °C en zijn omringd door tuinen met bomen zoals de doerian en de longan. Aan de doerian groeien gelijknamige, eetbare vruchten ter grootte van een watermeloen en met een schil stekeliger dan die van een ananas. Het fruit van de doerian heeft echter zo’n sterke en doordringende geur dat het in de meeste hotels, treinen en andere openbare gelegenheden verboden is de vrucht mee te nemen. In tegenstelling tot de onprettige geur, heeft de doerian wel een prettige, lichtzoete en friszure smaak. De vrucht wordt dan ook veel gebruikt in de Zuidoost-Aziatische keuken. De vruchten van de longan zijn veel minder omstreden en lijken op lychees.

Reizen naar Cambodja vanuit buurland Thailand, Vietnam of Laos

Reizigers die vanuit een van de buurlanden Thailand, Vietnam of Laos naar Cambodja willen reizen, hebben daarvoor een visum Cambodja nodig. Het visum Cambodja kan online worden aangevraagd vanuit een van de buurlanden. Houd er rekening mee dat men met het e-visum voor Cambodja het land alleen mag binnenreizen via een van de toegestane aankomstlocaties. Over land kan dit vanuit Thailand bij de grensovergang bij het Cambodjaanse Cham Yeam of (Krong) Poipet. Vanuit Vietnam mag u met het visum Cambodja over land alleen via het Cambodjaanse Bavet (provincie Svay Rieng) naar Cambodja reizen. Vanuit Laos kan dit alleen via Tropaeng Kreal (Stung Treng). Het is ook mogelijk Cambodja in te reizen op de internationale luchthavens in Phnom Penh, Siem Reap of Sihanoukville (Preah Sihanouk).

Cambodja weer verlaten binnen de geldigheid van het visum

Reizigers voldoen dus alleen aan de voorwaarden van het visum voor Cambodja als ze in het land arriveren op een van de toegestane aankomstlocaties. Cambodja uitreizen met het visum Cambodja mag bij iedere grensovergang met een grenspost, zolang de reiziger maar voldoet aan de voorwaarden voor een reis naar het buurland in kwestie. Dit kan dus via vrijwel alle Cambodjaanse vliegvelden en grensovergangen. In totaal mag een verblijf in Cambodja met dit visum niet langer dan 30 aaneengesloten dagen duren. Het visum Cambodja is in totaal 90 dagen geldig. Aanvragen van het visum Cambodja worden meestal binnen ongeveer 7 dagen goedgekeurd. In het geval van spoed is de levertijd gemiddeld 4 dagen. Vanaf het moment van goedkeuring heeft u 90 dagen de tijd om naar Cambodja te reizen.

Vanuit Thailand met het visum Cambodja naar Cambodja reizen

Cham Yeam, gelegen in de Cambodjaanse provincie Koh Kong, ligt aan de Golf van Thailand. Naast dat zich hier de grensovergang bevindt waarmee men vanuit Thailand Cambodja mag inreizen, is dit badplaatsje bekend van Koh Kong Beach. Zo’n 400 km ten noorden van Cham Yeam ligt het Cambodjaanse Poipet, waar zich de andere toegestane aankomstlocatie vanuit (of naar) Thailand zich bevindt.

Vanuit Nederland of België naar Cambodja reizen

Reist u niet vanuit een buurland over land naar Cambodja toe? Dat is geen probleem, dan kunt u het visum Cambodja ook gewoon online aanvragen en gebruiken. Met het visum Cambodja kunt u het land ook inreizen via de internationale luchthaven van hoofdstad Phnom Penh, of via de luchthavens van de wat kleinere plaatsen Siem Reap of Sihanoukville. Veel reizigers kiezen voor de luchthaven van Siem Reap in de provincie Preah Sihanouk omdat het beroemde Angkor op steenworp afstand van dit vliegveld ligt. Angkor staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vindt u het tot de verbeelding sprekende tempelcomplex van Angkor Wat en nog vele andere prachtige tempels.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cambodja. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36 USD per visum, via www.evisa.gov.kh). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,16 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cambodja is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.