Nieuwsbericht | | 29-08-2023 | ±4 minuten leestijd

U vertrekt binnenkort naar Nieuw-Zeeland. Met het aanvragen van een NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland heeft u al een belangrijke stap gezet in de voorbereiding van uw reis. In dit artikel vindt u een aantal belangrijke reistips en informatie over een aantal specifieke inreisvoorwaarden.

De belangrijkste informatie over het NZeTA op een rijtje

Nieuw-Zeeland heeft een visumplicht. Het aanvragen van een NZeTA is de meest eenvoudige manier om aan deze visumplicht te voldoen. Het NZeTA is een elektronische reistoestemming die bedoeld is voor toeristische en zakelijke reizen, of voor een overstap in Nieuw-Zeeland. Het is niet toegestaan om met een NZeTA in Nieuw-Zeeland te werken. Vanaf het moment van toekenning is het NZeTA twee jaar geldig. Gedurende deze periode kunt u Nieuw-Zeeland een onbeperkt aantal keren in- en uitreizen. De maximale aaneengesloten verblijfsduur bedraagt 3 maanden. Houd er bovendien rekening mee dat u over een periode van 365 dagen in totaal niet langer dan 6 maanden in Nieuw-Zeeland mag verblijven. Wilt u langer in Nieuw-Zeeland blijven? Vraag dan een ander visum aan.

Controleer ruim voor vertrek of alle informatie op uw NZeTA juist is. De persoonlijke gegevens die op het NZeTA staan, zijn uw naam, paspoortnummer en nationaliteit. Als een van deze gegevens niet klopt, is het NZeTA niet geldig en kunt u het niet gebruiken om naar Nieuw-Zeeland te reizen. Is deze informatie correct? Dan kunt u met een gerust hart op reis.

Wat mag u niet meenemen naar Nieuw-Zeeland?

Wanneer u naar Nieuw-Zeeland reist, moet u rekening houden met strenge invoerregels. Deze zijn ervoor bedoeld het klimaat te beschermen en de groente- en fruitindustrie van Nieuw-Zeeland te behoeden voor plagen en ziektes. Veel etenswaren komen hierdoor niet langs de douane. Denk hierbij aan:

  • verse plantaardige etenswaren, zoals vers fruit en verse groenten, maar ook zaden en andere planten;
  • vlees en vis (ook ingeblikt);
  • ingrediënten om te koken;
  • honing of honingproducten;
  • ingelegde groente;
  • religieuze offers (zoals prasad).

Voor het invoeren van bepaalde artikelen heeft u een officiële toestemming nodig. Het gaat hier bijvoorbeeld om beschermde diersoorten en bepaalde luxegoederen. Deze moet u altijd aangeven op de zogeheten New Zealand Passenger Arrival Card of de New Zealand Traveller Declaration. Doet u dit niet, riskeert u een boete van 400 Nieuw-Zeelandse dollar. De Passenger Arrival Card krijgt u zodra u instapt op uw vlucht naar Nieuw-Zeeland. De Traveller Declaration kunt u online invullen.

Wat moet u wél meenemen?

Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moet u naast het NZeTA of visum ook een aantal andere belangrijke documenten kunnen voorleggen. Het gaat hierbij om:

  • Een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na uw verblijf in Nieuw-Zeeland. Dit moet hetzelfde paspoort zijn als waarmee de reistoestemming is aangevraagd. Het NZeTA kan worden aangevraagd met een standaardpaspoort, maar ook met een noodpaspoort of een Duits kinderpaspoort (Kinderreisepass).
  • Een retour- of doorreisticket.
  • Documenten die aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om uw reis te bekostigen.

Veiligheid in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is over het algemeen een veilig land, maar houd alsnog rekening met de risico's die uw reis met zich mee kan brengen. Gaat u de uitgestrekte natuur in? Zorg er dan voor dat u altijd iemand op de hoogte houdt van uw plannen. Zo weten de hulpdiensten waar ze moeten zoeken als u in de problemen komt. Het noodnummer in Nieuw-Zeeland is 111 en kunt u gratis bellen. Is het geen noodgeval, maar wilt u toch contact opnemen met de politie, bijvoorbeeld om een misdrijf te melden? Bel dan het nummer 105.

Autorijden in Nieuw-Zeeland
Veel reizigers kiezen ervoor een auto of een camper te huren om de Nieuw-Zeelandse natuur te verkennen. Als u dit van plan bent, zorg dan ook hier voor een goede voorbereiding. Ook als u een ervaren chauffeur bent, zal autorijden in Nieuw-Zeeland toch net iets anders zijn dan thuis. Ten eerste wordt er aan de linkerkant van de weg gereden, wat in het begin lastig kan zijn voor wie daar niet aan gewend is. Verder zijn veel wegen in Nieuw-Zeeland smal, steil of bochtig. Hierdoor kan het langer duren dan verwacht om bepaalde afstanden af te leggen. Trek dus altijd genoeg tijd uit voor de rit en neem regelmatig een pauze. De maximumsnelheid op snelwegen in Nieuw-Zeeland is meestal 100 kilometer per uur. Op een beperkt aantal snelwegen mag ook 110 kilometer per uur worden gereden.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Nieuw-Zeeland is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Nieuw-Zeeland.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.nl is officieel partner van de International Air Transport Association, IATA, met lidnummer 57231226, treedt op als bemiddelaar, is geen advocatenkantoor, heeft ook geen advocaten in dienst, levert geen juridisch advies en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (123 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 123 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,03 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.