Nieuwsbericht | | 03-11-2021 | ±2 minuten leestijd

Als gevolg van nieuwe gevallen van corona / Covid-19 in het land heeft Nieuw-Zeeland de coronamaatregelen aangescherpt. Toeristen zijn nog altijd niet welkom in Nieuw-Zeeland, zelfs niet als ze een geldig NZeTA visum hebben.

Geen toegang voor ongevaccineerden

Met slechts 27 sterfgevallen op een bevolking van vijf miljoen is Nieuw-Zeeland bijzonder goed door de coronapandemie gekomen. Dit kwam onder meer door strikte grenscontroles en lockdowns. Nieuw-Zeeland was dan ook een van de eerste landen die grootschalige versoepelingen kon doorvoeren in de binnenlandse coronamaatregelen. Maar deze maatregelen kunnen net zo snel weer ingeschakeld worden, als onderdeel van de “Zero Covid” strategie van Nieuw-Zeeland. Zo is de stad Auckland al 10 weken in lockdown omdat er een lokale uitbraak van corona was vastgesteld.

Ook nu zijn er weer besmettingen waargenomen in Nieuw-Zeeland. Het betreft onder meer de stad Hamilton en enkele dorpen in die regio. Door deze uitbraken en de nog zorgwekkende situatie in Auckland, heeft de overheid van Nieuw-Zeeland de coronamaatregelen aangescherpt. Ongevaccineerde reizigers die geen burger van Nieuw-Zeeland zijn komen het land niet meer in, ongeacht het reisdoel. Dit geldt voor reizigers van 17 jaar en ouder. De nationale luchtvaartmaatschappij Air New Zeeland heeft laten weten geen reizigers meer te vervoeren die ongevaccineerd zijn.

Premier Jacinda Ardern liet eerder weten dat lockdowns niet meer nodig zullen zijn als de vaccinatiegraad in Nieuw-Zeeland 90% bereikt. Momenteel is dat percentage 62%.

Reisbubbel met Australië geldt niet meer

De “reisbubbel” tussen Nieuw-Zeeland en Australië geldt niet meer. Deze overeenkomst stelde burgers van beide landen in staat zonder quarantaine te reizen. Eind juli 2021 werd het echter tijdelijk stopgezet door Nieuw-Zeeland vanwege een uitbraak van corona in Australië. Deze maatregel zou acht weken duren maar is nu verlengd met twee maanden. Reizigers die nu vanuit Australië naar Nieuw-Zeeland reizen moeten twee weken in quarantaine, zelfs als ze volledig gevaccineerd zijn. Premier Ardern heeft Nieuw-Zeelanders in Australië opgeroepen terug te keren “nu het nog kan”, om problemen met betrekking tot onder meer repatriëringsvluchten en quarantaine te voorkomen.

Australië heeft echter aangekondigd dat volledig gevaccineerde reizigers uit Nieuw-Zeeland vanaf 1 November weer naar Australië kunnen reizen zonder in quarantaine te hoeven. De vaccinatiegraad in Australië ligt een stuk hoger dan in Nieuw-Zeeland: 77% tegenover 62%.

Reizen naar Nieuw-Zeeland pas mogelijk in 2022

Nieuw-Zeeland laat nog altijd geen toeristen toe, ook niet as ze volledig gevaccineerd zijn en een visum (NZeTA) hebben. Eerder dit jaar kondige Premier Ardern aan dat Nieuw-Zeeland de grenzen voor de rest van het jaar gesloten zou houden. Vooral de recente uitbraak in Auckland heeft tot grote zorgen geleidt bij de overheid van Nieuw-Zeeland. Nu ook andere regio’s in het land besmettingen melden wil de overheid ten alle kosten grootschalige uitbraken in het land voorkomen. Net als buurland Australië wil Nieuw-Zeeland eerst dat de nationale vaccinatiegraad hoog genoeg is voordat de grenzen open gaan voor buitenlandse toeristen.

Visum Nieuw-Zeeland alvast aanvragen?

Hoewel Nieuw-Zeeland de grenzen gesloten houdt, is het nog steeds mogelijk om alvast een visum aan te vragen voor een reis volgend jaar. Het visum Nieuw-Zeeland is twee jaar geldig en kan tijdens deze periode gebruikt worden voor een onbeperkt aantal reizen naar Nieuw-Zeeland. Ieder verblijf mag maximaal 3 maanden duren.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Nieuw-Zeeland is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Nieuw-Zeeland.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,82 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.