Nieuwsbericht | | 24-05-2022 | ±2 minuten leestijd

De Nieuw-Zeelandse overheid is van plan de grenzen weer volledig te openen in juli 2022. Dit is drie maanden eerder dan origineel het plan was. Eerder werd ook al de grensopening voor toeristen en zakenreizigers met een geldig visum Nieuw-Zeeland (NZeTA) vervroegd, na een van de strengste grenssluitingen van de coronaperiode. Nieuw-Zeeland is dan ook veel later met het heropenen van de grenzen, dan bijvoorbeeld buurland Australië.

Toeristen al welkom in Nieuw-Zeeland

Toeristen in bezit van een geldig NZeTA zijn alweer welkom in Nieuw-Zeeland. Sinds oktober 2019 is het niet meer mogelijk om zonder visum naar Nieuw-Zeeland te reizen. Toeristen kunnen eenvoudig aan dit visum vereiste voldoen, met het NZeTA. Dit elektronische visum kan eenvoudig online worden aangevraagd en wordt digitaal aan het paspoort gekoppeld. Reizigers die aan de NZeTA voorwaarden voldoen, hoeven geen bezoek te brengen aan een ambassade of consulaat.

Visum Nieuw-Zeeland aanvragen

Studenten welkom vanaf juli 2022

De overheid van Nieuw-Zeeland probeert immigratie te herbalanceren (Immigration Rebalance), na de lange periode van lockdowns door corona. Een belangrijk onderdeel hiervan is het herstellen van de toestroom van internationale studenten. Het stond eigenlijk gepland voor oktober 2022, maar nu is besloten dat studentenvisa weer volledig beschikbaar gesteld worden op 31 juli 2022. Op dit moment is er in Nieuw-Zeeland plek voor 5000 internationale studenten, die in het bezit zijn van het studentenvisum. Vanaf juli verdwijnt dit maximale aantal. Er komt een groter fonds vrij voor de zogeheten post-study work visas, of werkvisa voor na de studie, wat studeren en werken in Nieuw-Zeeland makkelijker en aantrekkelijker maakt. Iedereen met een nog geldig eerder uitgegeven visum is alweer welkom in Nieuw-Zeeland.

Werkvisums

Vanaf 4 juli 2022 worden alle soorten werkvisums voor Nieuw-Zeeland weer beschikbaar gesteld om aan te vragen, waaronder het erkend werkgever werkvisum (Accredited Employer work visa). Dit erkende werkgever werkvisum is bedoeld voor werkgevers die aan kunnen tonen dat er voor bepaalde functies geen werknemers van eigen bodem beschikbaar zijn. Hiermee worden Nieuw-Zeelandse werknemers voorop gesteld, maar is het daarna makkelijker voor werkgevers om de functie te vullen met overzeese, high-skilled werknemers. Er zijn twee uitzonderingen op de “Nieuw-Zeelanders eerst” regel. Het geldt niet wanneer het aangeboden salaris twee keer zo hoog is als het minimumloon, of als het een functie is die op de Groene Lijst staat. Voorbeelden hiervan zijn hoge functies in de bouwsector, gezondheidssector, ICT, en ingenieurs.

Sinds 14 maart is het Working Holiday visum Nieuw-Zeeland alweer aan te vragen. Dit werkvisum is doorgaans 12 maanden geldig en is voor jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar oud. Voor de coronapandemie, kwamen er jaarlijks zo’n 50,000 mensen naar New-Zealand met het Working Holiday visum, met name voor de toeristensector. De heropening van de grenzen moet deze sector weer gaan versterken.

Visum Nieuw-Zeeland aanvragen

Voor toeristen of zakelijke reizen is het NZeTA voldoende. Deze elektronische reistoestemming voor Nieuw-Zeeland heeft een geldigheidsperiode van 2 jaar vanaf de dag van toekenning. Elk verblijf mag met dit visum echter maar maximaal 3 maanden duren, dus is het voor langere reisdoelen niet geschikt. Voor meer informatie over alle overige visums, kunt u terecht op de officiële website van Nieuw-Zeeland.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Nieuw-Zeeland is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Nieuw-Zeeland.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,82 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.