Nieuwsbericht | | 25-10-2022 | ±2 minuten leestijd

Nieuw-Zeeland volgt in de voetsporen van Australië en heeft op 20 oktober 2022 de laatste coronagerelateerde inreisbeperkingen afgeschaft. Internationale reizigers hebben voor hun reis naar Nieuw-Zeeland nu alleen nog een geldig paspoort en een visum of NZeTA nodig.

Vaccinatie niet meer nodig

Steeds meer landen hebben ondertussen alle coronagerelateerde inreisbeperkingen voor internationale reizigers afgeschaft. Ook in Nieuw-Zeeland heeft men in oktober besloten om de vaccinatieplicht af te schaffen. Vanaf nu kunnen alle internationale reizigers die in het bezit zijn van een geldig visum Nieuw-Zeeland inreizen, ongeacht hun vaccinatiestatus.

Omdat ook ongevaccineerde reizigers nu zonder problemen naar Nieuw-Zeeland kunnen reizen, is ook de Traveller Declaration overbodig geworden. Eerder moesten alle reizigers voor vertrek naar Nieuw-Zeeland deze gezondheidsverklaring invullen en daarbij een bewijs van vaccinatie tegen het coronavirus aanleveren. Vanaf nu hoeven reizigers alleen nog maar te beschikken over een NZeTA of visum Nieuw-Zeeland. Het NZeTA is een elektronische reistoestemming die volledig online kan worden aangevraagd. Deze elektronische reistoestemming is eenvoudiger te verkrijgen dan een visum en beschikbaar voor alle Europese reizigers die aan de voorwaarden van het NZeTA voldoen.

Toerisme nieuw leven ingeblazen

In de tijd dat de grenzen van alle landen ter wereld op slot gingen vanwege het coronavirus, heeft de toerismesector in Nieuw-Zeeland niet stilgezeten. In de periode dat het land geen toeristen mocht verwelkomen, is er namelijk hard gewerkt aan het creëren van nieuwe toeristische faciliteiten.

Voor de natuurliefhebbers is Nieuw-Zeeland altijd al een paradijs op aarde geweest. Het is het land met de meeste nationale parken en beschermde natuurgebieden van de wereld. Terwijl internationale toeristen geduldig moesten wachten, is er in Nieuw-Zeeland hard gewerkt om zoveel mogelijk nieuwe, natuurvriendelijke activiteiten voor reizigers te organiseren. Zo zijn er op het Zuidereiland nieuwe fietsroutes gecreëerd door middel van hangbruggen tussen bergen en platformen langs steile kliffen. Op het Noordereiland is er een avontuurlijke wandelroute uitgestippeld door het vulkaanlandschap van Mount Tarawera.

Om de toestroom van toeristen beter aan te kunnen, zijn er in een aantal steden nieuwe hotels gebouwd. Voor veel van deze nieuwe hotels moet wel al vroeg een reservering gemaakt worden, want ze zijn erg snel populair geworden. Voor het aanvragen van het NZeTA is het echter nog niet nodig al een accommodatie geboekt te hebben. Dit betekent dat u de verplichte reisvergunning al kunt aanvragen wanneer u besluit een reis te maken naar Nieuw-Zeeland. Het NZeTA heeft namelijk een geldigheid van maar liefst 2 jaar en kan dus zelfs een jaar voor de reis aangevraagd worden. Tijdens deze geldigheidsperiode mag u meerdere keren naar het land reizen. De maximaal toegestane verblijfsduur met een NZeTA is 3 maanden per reis. In deze tijd kunt u veel van dit prachtige en veelzijdige land bezichtigen.

NZeTA of visum Nieuw-Zeeland blijft verplicht

Het is voor alle internationale toeristen en zakenreizigers verplicht om een NZeTA aan te vragen voor vertrek, met uitzondering van reizigers met een Australisch of Nieuw-Zeelands paspoort. Ook kinderen moeten een geldige reistoestemming hebben. Een NZeTA kan enkel worden aangevraagd met een regulier paspoort, of noodpaspoort. Voor Duitse kinderen kan ook het kinderpaspoort gebruikt worden voor de aanvraag. Andere identiteitsbewijzen, zoals ID-kaarten, rijbewijzen of vluchtelingenpaspoorten, voldoen niet aan de voorwaarden voor het NZeTA.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Nieuw-Zeeland is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Nieuw-Zeeland.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,82 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.