Nieuwsbericht | | 14-04-2020 | ±3 minuten leestijd

Op 20 maart heeft het Ministerie van Volksgezondheid van Nieuw-Zeeland bekendgemaakt dat er 56 Nieuw-Zeelanders aan boord zaten van een cruiseschip uit Australië waarop later vier mensen positief getest werden voor het coronavirus. Dit nieuws houdt de gemoederen in Nieuw-Zeeland bezig.

Cruiseschip uit Australië

Het desbetreffende cruiseschip komt van origine niet uit Nieuw-Zeeland, maar uit Australië. The Ruby Princess, zoals het schip heet, verliet Nieuw-Zeeland op 15 maart en kwam op 18 maart terug in Australië. Toen alle mensen op het schip werden getest werd duidelijk dat er vier mensen besmet waren met het coronavirus. Dit heeft ervoor gezorgd dat alle 2700 reizigers aan boord, waaronder dus de 56 Nieuw-Zeelanders, een risico vormen voor verdere besmetting. De overheid van Nieuw-Zeeland zegt dat ze alle reizigers al aan het benaderen is, en adviseert personen die in aanraking zijn geweest met deze reizigers goed uit te kijken voor mogelijke symptomen van corona.

Zelf-isolatie geadviseerd

Het probleem waar de overheid van Nieuw-Zeeland tegenaan loopt, is dat niet alleen deze 56 reizigers een risico vormen, maar dat ook alle personen met wie zij daarna nog in contact zijn geweest besmet kunnen zijn geraakt met het coronavirus. Op hun beurt kunnen deze mensen het virus onbewust weer verspreiden naar anderen. Dit zorgt ervoor dat de overheid constant achter de feiten aanloopt. Het enige wat de overheid dan ook kan doen terwijl het onderzoek loopt, is deze personen te adviseren zich te isoleren van anderen totdat absoluut zeker is dat zij geen corona hebben.

Corona in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft vooralsnog nauwelijks gevallen van coronavirus. Het totale aantal besmettingen staat momenteel op 39, wat zelfs minder is dan het aantal sterfgevallen in veel Europese landen. Eén reden hiervoor is de geïsoleerde ligging van Nieuw-Zeeland, maar het is ook te wijten aan het feit dat er überhaupt nog niet veel tests zijn gedaan. Er zijn slechts 524 coronatests gedaan in het hele land. De overheid is van plan dit aantal in rap tempo op te voeren en de verwachting is dan ook dat het aantal bevestigde gevallen eveneens flink zal toenemen.

Reizen naar Nieuw-Zeeland: vliegen en visums

Zowel Australië als Nieuw-Zeeland sluiten hun grenzen voor alle binnenkomende reizigers. De reden hiervoor is dat het merendeel van corona-besmettingen in deze landen uit het buitenland kwam. De enige uitzonderingen op het inreisverbod zijn personen met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit. Het reisverbod geldt vanaf 19 maart en het is vooralsnog onduidelijk hoe lang het zal duren.

Dit heeft gevolgen voor het visum voor Nieuw-Zeeland. Normaliter stelt dit visum Nederlandse reizigers in staat om zonder problemen naar Nieuw-Zeeland te reizen. Echter, met dit nieuwe reisverbod worden ook reizigers met een geldig visum niet langer toegelaten. Enkel en alleen het hebben van een Nieuw-Zeelands paspoort krijgt je nog over de grens. De kosten van een goedgekeurd visum worden niet vergoed door de immigratiedienst van Nieuw-Zeeland.

Visumaanvragen voor Nieuw-Zeeland worden echter nog wel gewoon verwerkt. De voornaamste reden hiervoor is dat het visum Nieuw-Zeeland 2 jaar geldig is. Dit is veel langer dan visums voor veel andere landen. Dit betekent dat een visum dat vandaag of morgen aangevraagd wordt, gebruikt kan worden gedurende een periode van 24 maanden. Mocht u dus een reis naar Nieuw-Zeeland hebben gepland die pas over een paar maanden of zelfs pas over een jaar plaatsvindt, dan kan het visum gewoon via de normale procedure aangevraagd worden.

Let op: de informatie in dit nieuwsartikel kan inmiddels achterhaald zijn. Lees vóór het aanvragen van een visum voor Nieuw-Zeeland alles over de actuele stand van zaken omtrent corona in Nieuw-Zeeland.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Nieuw-Zeeland is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Nieuw-Zeeland.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,44 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.