Nieuwsbericht | | 24-06-2022 | ±2 minuten leestijd

Op 20 juni 2022 heeft de Nieuw-Zeelandse overheid aangekondigd dat volledig gevaccineerde reizigers geen verplichte coronatest meer hoeven af te nemen voor vertrek. Dit is anderhalve maand eerder dan gepland.

Verplichte coronatest voor vertrek niet meer nodig

De Nieuw-Zeelandse overheid kondigde afgelopen maandag aan dat volledig gevaccineerde reizigers niet langer voor vertrek een coronatest af te hoeven nemen. Dit dankzij de nauwkeurige en in stappen uitgevoerde aanpak van de regering bij het heropenen van de landsgrenzen en het voorzichtig toelaten van toeristen in Nieuw-Zeeland.

Het oorspronkelijke plan was om de testplicht pas eind juli af te schaffen. Een laag aantal positieve testresultaten in combinatie met het streven om het inreizen te vergemakkelijken en het toerisme te stimuleren, heeft Nieuw-Zeeland echter doen besluiten om de testplicht eerder te laten vervallen dan gepland. De voordelen voor de volksgezondheid wegen daarnaast niet meer op tegen de beperkingen voor reizigers die voor vertrek verplicht een coronatest moeten afnemen. De kosten en beschikbaarheid van een test vormen daarbij steeds meer een belemmering voor toeristen die naar Nieuw-Zeeland willen reizen, vooral ook omdat veel andere landen in de wereld de testplicht al hebben verspoeld of zelfs helemaal hebben afgeschaft.

Tonen van vaccinatiebewijs nog wel verplicht

Alle reizigers boven de 16 jaar moeten bij aankomst wel nog steeds een bewijs van volledige vaccinatie kunnen laten zien. Dat betekent dat ze ofwel twee doses van het Moderna-, AstraZeneca- of Pfizervaccin, ofwel een dosis van het Janssenvaccin toegediend moeten hebben gekregen. Reizigers die alleen een overstap maken in Nieuw-Zeeland, hoeven geen vaccinatiebewijs te laten zien.

Reizigers moeten wel nog steeds op de eerste dag en de vijfde of zesde dag een zelftest doen om te kijken of ze besmet zijn met het coronavirus. Mocht het resultaat van de zelftest positief zijn, moeten ze zeven dagen in quarantaine en moeten ze een PCR-test ondergaan. Kinderen onder de zes maanden hoeven geen zelftest af te laten nemen.

Visum Nieuw-Zeeland aanvragen

Vergeet hiernaast ook niet om op tijd uw visum Nieuw-Zeeland, het NZeTA, aan te vragen. Dit is een elektronische reistoestemming die het mogelijk maakt om zonder visum naar Nieuw-Zeeland te reizen. Iedereen die online een visum voor Nieuw-Zeeland aanvraagt, hoeft niet naar de ambassade of het consulaat om het visum in het paspoort te laten aanbrengen. Het NZeTA is vanaf het moment van toekenning twee jaar geldig en daarmee kunt u tot maximaal drie aaneengesloten maanden in Nieuw-Zeeland verblijven. Per jaar mag u maximaal zes maanden in het land verblijven.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Nieuw-Zeeland is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Nieuw-Zeeland.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,08 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.