Nieuwsbericht | | 04-02-2022 | ±2 minuten leestijd

De pasfoto vereisten om het visum Nieuw-Zeeland aan te vragen zijn bijzonder streng. In deze korte handleiding leest u waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat uw pasfoto niet wordt afgekeurd.

Zeer strenge regels

Om een NZeTA visum Nieuw-Zeeland aan te vragen, moet u na het invullen van het aanvraagformulier een pasfoto aanleveren. Dit klinkt misschien makkelijk, zeker in vergelijking met de visumaanvraagprocedures van andere landen. Zo moet men voor het visum Kenia bijvoorbeeld vier of vijf verschillende documenten uploaden. Toch kan het lastig zijn om de juiste pasfoto te uploaden voor het visum Nieuw-Zeeland. De Nieuw-Zeelandse immigratiedienst is namelijk bijzonder streng bij het keuren van pasfoto’s, veel strenger dan landen als Kenia. Er is een hele lijst aan specifieke vereisten waar een pasfoto aan moet voldoen om goedgekeurd te worden.

Over sommige van deze vereisten hoeft u zich geen zorgen te maken als u de aanvraag via deze site indient. Zo moet de pasfoto specifieke afmetingen en een minimale en maximale bestandsgrootte hebben. Dit wordt automatisch geregeld als u het bestand upload op deze website. Als u uw aanvraag elders indient, moet u er zelf voor zorgen dat de pasfoto de juiste afmetingen heeft.

Belangrijkste regels op een rijtje

Hieronder volgen enkele van de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de pasfoto die voor het NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland aangeleverd moet worden. Als ook maar aan één van deze voorwaarden niet voldaan wordt, zal de foto worden afgekeurd.

  • Het mag geen foto van een foto zijn, of een foto van het paspoort. Selfies zijn niet toegestaan.
  • (Zonne)brillen en hoofddeksels zijn niet toegestaan. Als u toch een bril nodig heeft om de foto te maken, moet u ervoor zorgen dat uw ogen duidelijk zichtbaar zijn, zonder reflectie. Religieuze hoofddeksels zijn toegestaan, zolang het gezicht volledig zichtbaar is.
  • De achtergrond moet gelijkmatig verlicht zijn. Zelfs uw eigen schaduw mag niet zichtbaar zijn.
  • Kijk recht vooruit met de ogen open en de mond gesloten. U mag niet glimlachen of fronsen.
  • Zichtbare kleding moet gelijkmatig gekleurd zijn.
  • De foto moet haarscherp zijn. Als de foto ook maar een beetje onscherp is, wordt het afgekeurd.

Foto afgekeurd, wat nu?

Als de aangeleverde pasfoto niet aan de vereisten voldoet, wordt deze afgekeurd. Dit betekent echter niet dat de visumaanvraag afgekeurd is en u geen visum meer kunt krijgen. Als u de aanvraag via deze website indient, krijgt u de kans om uw fout te herstellen. U ontvangt dan een mail met instructies om een betere versie aan te leveren, waarna deze opnieuw zal worden gekeurd. Pas als de pasfoto aan alle vereisten voldoet, wordt de aanvraag verwerkt. Vanaf dat moment begint de gemiddelde levertijd van vijf dagen.

Een goedgekeurde pasfoto betekent niet dat het visum ook automatisch goedgekeurd zal worden. Dat hangt af van de gegevens in het aanvraagformulier. De Nieuw-Zeelandse immigratiedienst behoudt altijd het recht om aanvragen af te keuren, zonder een reden te hoeven geven.