Uw toeristische of zakelijke e-visum voor Vietnam is maximaal 90 dagen geldig. Bij het aanvragen van uw visum kiest u zelf de ingangsdatum en verloopdatum. U mag Vietnam alleen binnen deze door u gekozen data in- en uitreizen.

Verschillende visa voor Vietnam

Er bestaan meer dan 20 verschillende visa voor Vietnam. Toeristen en zakenreizigers maken meestal gebruik van het elektronische visum (e-visum). Dit visumtype heeft als voordeel dat het online kan worden aangevraagd. Omdat het niet nodig is een ambassade of consulaat te bezoeken, is de aanvraagprocedure van het e-visum snel en eenvoudig.

Met de toeristische of zakelijke e-visa die u hier kunt aanvragen, mag u tot 90 dagen in Vietnam verblijven.
Direct uw e-visum Vietnam aanvragen

Voor de coronapandemie was het ook mogelijk om bij aankomst in Vietnam nog een zogeheten Visa On Arrival (VOA) te verkrijgen. Die mogelijkheid bestaat niet meer. Alle informatie over de geldigheid van het visum Vietnam op deze pagina gaat dan ook over de elektronische variant.

Zoutwinning in VietnamTraditionele zoutwinning in Vietnam

Meer over de geldigheidstermijn van het e-visum Vietnam

Het elektronische visum voor Vietnam is maximaal 90 dagen geldig. In het aanvraagformulier kiest u de datum waarop de geldigheidstermijn van het visum moet ingaan. U kunt uw visum daardoor al zo lang voor vertrek als u wilt aanvragen. U mag alleen in Vietnam arriveren op of na de door u ingevulde ingangsdatum van het visum.

In het aanvraagformulier moet u ook al aangeven wanneer u Vietnam uiterlijk weer zult verlaten (bij ‘Laatste dag in Vietnamʼ). Deze datum mag niet meer dan 90 dagen na de ingangsdatum van het visum liggen. U mag Vietnam wel eerder verlaten dan de ingevulde vertrekdatum, maar niet later. Ook niet als de gewenste nieuwe vertrekdatum minder dan 90 dagen na de ingangsdatum van het visum ligt.

Wilt u al eerder in Vietnam arriveren dan de ingangsdatum op uw visum?
U mag niet eerder in Vietnam arriveren dan de ingangsdatum van de geldigheidstermijn die op uw visum staat. Ook kan deze datum niet meer worden gewijzigd. Wilt u toch al eerder op reis? Dan moet u een nieuw visum aanvragen. Deze nieuwe aanvraag moet ook weer opnieuw worden betaald.

Wilt u pas later in Vietnam arriveren dan u in het formulier had ingevuld?
U mag gedurende de hele geldigheidstermijn van het visum in Vietnam arriveren, dus vanaf de ingangsdatum tot de ingevulde vertrekdatum. Maar bedenk wel: u moet Vietnam altijd voor de ingevulde vertrekdatum weer verlaten. Als u pas later in Vietnam arriveert, mag u het land dus niet later verlaten. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een nieuw visum aan te vragen, waardoor u wel de 90 volledige dagen in het land mag blijven.
Vraag hier een nieuw visum aan

Uw reisplannen wijzigen

Wilt u uw reisplannen nog wijzigen nadat u uw visumaanvraag voor Vietnam heeft ingediend? Houd er dan rekening mee dat u in het aanvraagformulier meer heeft ingevuld dan alleen uw verwachte aankomstdatum en vertrekdatum. Zo heeft u ook een aankomst- en vertreklocatie en een eerste overnachtingsadres ingevuld. Het is officieel niet toegestaan om af te wijken van de ingevulde aankomst- en vertreklocatie. Doet u dat toch? In de praktijk levert dat vaak geen problemen op, maar dit is geheel op uw eigen risico.

Vietnam tussendoor verlaten (multiple-entry)

Wilt u meerdere keren Vietnam inreizen met hetzelfde visum? Dat kan met een zogeheten multiple-entry visum Vietnam. U kunt dit visumtype eenvoudig selecteren in het aanvraagformulier waarmee u ook het single-entry visum kunt aanvragen. U moet dan de dag van uw eerste aankomst invullen als ingangsdatum en de dag waarop u Vietnam de laatste keer zult verlaten invullen bij ‘Laatste dag in Vietnamʼ. U mag Vietnam tussentijds zo vaak als u wilt opnieuw uit- en inreizen.

Langer dan 90 dagen in Vietnam blijven

Bent u al in Vietnam en wilt u er langer dan 90 dagen blijven? Het is mogelijk om de geldigheidsduur van het visum te laten verlengen. Dit kan pas na aankomst in Vietnam, bij een kantoor van de Vietnamese immigratiedienst. Veel reizigers vinden de hiervoor benodigde procedure vrij ingewikkeld, onder meer omdat enkele formulieren in het Vietnamees moeten worden ingevuld. Er zijn Vietnamese visumbureaus die u hierbij kunnen helpen, maar de kosten kunnen dan wel behoorlijk oplopen.

Er is ook een eenvoudiger alternatief om langer in Vietnam te blijven. Veel toeristen die het naar hun zin hebben in Vietnam en er langer willen blijven, besluiten om het land enkele dagen te verlaten om vanuit een buurland, zoals Laos of Cambodja, een nieuw e-visum aan te vragen. Zo kunnen ze na een kort verblijf in een buurland weer opnieuw 90 dagen in Vietnam verblijven.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,81 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.