De geldigheidsduur van het visum Vietnam hangt af van het type dat u aanvraagt. U kunt kiezen uit de online aan te vragen elektronische variant, een van de visa on arrival of een fysieke paspoortsticker via de ambassade. De meest gebruikte en tevens meest eenvoudig te verkrijgen variant is het elektronische visum, met een geldigheid van 30 dagen.

Geldigheid e-visum Vietnam

De geldigheidsduur van het e-visum voor Vietnam bedraagt 30 dagen. U kunt deze variant volledig online aanvragen, u hoeft vooraf dus niet naar de ambassade en u hoeft na aankomst niet in de rij om nog een stamping fee te betalen. De geldigheidsduur van 30 dagen gaat in op de datum die u invult in het online aanvraagformulier. U mag zelf weten wanneer u aankomt en Vietnam weer verlaat binnen deze termijn van 30 dagen. Uw verblijf mag dus maximaal 30 dagen duren, minus het aantal dagen dat u later aankomt dan de opgegeven ingangsdatum van het visum Vietnam.

Het e-visum Vietnam is geschikt en geldig voor zowel zakelijke als toeristische reizigers.
Visum aanvragen

Geldigheid visum on arrival Vietnam

Het visum on arrival Vietnam heeft verschillende varianten, onderverdeeld in toeristische en zakelijke visums.

Opgelet bij visum on arrival

Let op: vraag geen visum on arrival meer aan
Sinds 2018 raadt de ambassade van Vietnam af gebruik te maken van het visum on arrival. Voldoet u niet aan de voorwaarden van de elektronische variant? Bijvoorbeeld als u langer dan 30 dagen in het land wilt verblijven of meerdere keren wilt kunnen inreizen? Dien u waanvraag dan rechtstreeks in bij de ambassade.

ZoutwinningZoutwinning in Vietnam

Toeristische visa on arrival

Er bestaan vier verschillende visa on arrival voor toeristen. Er zijn twee varianten met een geldigheid van één maand en twee varianten met een geldigheid van drie maanden. Van elk van deze twee varianten bestaat er een versie met één aankomst en een versie met meerdere aankomsten (multiple-entry). Bij de multiple-entry varianten is het visum Vietnam geldig voor een onbeperkt aantal inreizen die worden gemaakt binnen de geldigheidstermijn van 1 of 3 maanden.

Zakelijke visa on arrival

Van de zakelijke visa on arrival bestaan zes varianten. Deze kunnen worden onderverdeeld in visums met een geldigheid van 1 maand, 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar. De varianten van 1 en 3 maanden geldigheid kennen zowel een single- als multiple entry variant. De varianten van 6 maanden en 1 jaar zijn altijd multiple-entry, wat wil zeggen dan een onbeperkt aantal reizen naar Vietnam mag worden gemaakt, zo lang alle reizen plaatsvinden binnen de geldigheidsduur van het visum.

Geldigheid paspoortsticker-visum Vietnam

Wanneer u uw aanvraag indient via de ambassade ontvangt u een visum in de vorm van een paspoortsticker in uw paspoort. Vanwege de handmatige werkzaamheden van de consulaire medewerkers van de ambassade zijn de kosten hiervan hoger dan die van het online aan te vragen visum. Via de ambassade kunt u de volgende varianten aanvragen (zowel zakelijk als toeristisch):

  • 1 maand geldig (enkele aankomst)
  • 1 maand geldig (meerdere aankomsten)
  • 3 maanden geldig (enkele aankomst)
  • 3 maanden geldig (meerdere aankomsten)
  • 6 maanden geldig (meerdere aankomsten)
  • 12 maanden geldig (meerdere aankomsten)