Het e-visum Vietnam is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. In het aanvraagformulier kiest u zelf de ingangsdatum van de geldigheid van uw visum. U moet het land uiterlijk 30 dagen na deze zelfgekozen ingangsdatum verlaten. Het maakt hierbij niet uit wat uw daadwerkelijke aankomstdatum in Vietnam is.

Soorten visa voor Vietnam

Reizigers kunnen kiezen uit een aantal verschillende soorten visa voor Vietnam. Afhankelijk van het reisdoel en de duur van de reis, zijn er meer dan 20 verschillende visumtypes beschikbaar. De meeste reizigers kiezen voor het e-visum, omdat dit eenvoudig via een online formulier kan worden aangevraagd en geschikt is voor de meest populaire reisdoelen. Dit type visum is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizen van maximaal 30 dagen. Andere soorten visa moeten bij de ambassade van Vietnam worden aangevraagd. De informatie op deze pagina geldt uitsluitend voor het e-visum voor vakanties en zakenreizen.

Let op: Vraag geen visum on arrival meer aan

Visa on arrival niet meer beschikbaar
Vroeger hadden reizigers de mogelijkheid om na aankomst een zogenaamd visum on arrival te verkrijgen. Tegenwoordig is het vrijwel onmogelijk om dit type visum te verkrijgen. Bovendien wordt het gebruik van het visum on arrival afgeraden door de ambassade van Vietnam, onder andere omdat er in het verleden veel frauduleuze praktijken met betrekking tot dit visumtype werden vastgesteld.

Geldigheid van het visum

Het visum Vietnam heeft een geldigheidsduur van 30 dagen. Reizigers kiezen in het aanvraagformulier zelf de ingangsdatum van het visum en deze kan op een later moment niet meer worden gewijzigd. Het is dus erg belangrijk om de juiste datum in te vullen in het formulier.

Als u voor de ingangsdatum arriveert
Het is niet toegestaan om voor de ingangsdatum van het visum in Vietnam te arriveren. Probeert u toch voor de ingangsdatum naar Vietnam te reizen? Dan zal u de toegang tot het land worden geweigerd. Dit zou ook gevolgen kunnen hebben voor eventuele toekomstige reizen naar Vietnam. Wilt u het land al eerder inreizen dan de ingangsdatum van uw visum? Dan moet u een volledig nieuw visum Vietnam aanvragen.

Als u enkele dagen na de ingangsdatum arriveert
U mag later in Vietnam arriveren dan de ingangsdatum die u in het aanvraagformulier heeft aangegeven, zo lang deze datum maar binnen de geldigheidsduur van uw visum valt. U moet Vietnam ook altijd voor het einde van de geldigheidsduur van uw visum weer verlaten. De totale geldigheidsduur van 30 dagen gaat in op de ingevulde datum. Als u na de ingangsdatum van uw visum in Vietnam arriveert, mag u dus minder dan 30 dagen in het land doorbrengen. Voorbeeld: Als de ingangsdatum van uw visum 1 juli is, dan is de verloopdatum 30 juli. U moet het land dus uiterlijk op 30 juli verlaten. Het maakt daarbij niet uit of u op 1 juli of pas op 29 juli in Vietnam arriveert.

Als u enkele weken na de ingangsdatum arriveert
Arriveert u pas enkele weken na de ingangsdatum van uw visum in Vietnam? Controleer dan goed of uw visum Vietnam gedurende uw hele reis geldig is. Als u bijvoorbeeld 20 dagen na de ingangsdatum van uw visum in het land arriveert, dan mag u maar 10 dagen in Vietnam verblijven. Wilt u langer in Vietnam blijven? Dan moet u voor vertrek een nieuw visum Vietnam aanvragen met de juiste ingangsdatum.

Vraag een (nieuw) visum Vietnam aan

Zoutwinning in VietnamTraditionele zoutwinning

Geldigheidsduur van het visum verlengen

Bent u in Vietnam en wilt u toch langer dan 30 dagen in het land blijven? Het is in principe mogelijk om de geldigheid van het visum te laten verlengen. Dit kan uitsluitend als u zich al in het land bevindt, bij een kantoor van de Vietnamese immigratiedienst. Dit is over het algemeen een erg ingewikkeld proces, onder andere omdat de aanvraag in het Vietnamees moet worden ingediend. Er zijn verschillende organisaties in Vietnam die tegen betaling helpen bij dit proces, maar daardoor kunnen de kosten hoog oplopen. In de meeste gevallen is het makkelijker om het land binnen de geldigheidsduur van het visum te verlaten en vanuit het buitenland opnieuw een visum Vietnam aan te vragen. Zodra het nieuwe visum is toegekend, mag u het gebruiken om weer naar Vietnam te reizen.

Vraag nu het e-visum voor Vietnam aan

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,85 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.