Gaat u op reis naar Vietnam? Houd dan rekening met de visumregels. Dien uw visumaanvraag ruim voor vertrek in. In het verleden kon dat ook nog bij aankomst in Vietnam, maar die mogelijkheid bestaat niet meer. De visumvoorwaarden op deze pagina gelden voor toeristen en zakenreizigers die voor een verblijf tot 90 dagen naar Vietnam reizen.

De online aanvraagprocedure

Als u aan alle voorwaarden voldoet die op deze pagina worden genoemd, kunt u uw toeristische of zakelijke e-visum Vietnam eenvoudig aanvragen met het formulier op deze website. U ontvangt uw visum gemiddeld na 13 dagen per e-mail. Spoedaanvragen hebben een gemiddelde levertijd van 5 dagen.
Direct uw visum Vietnam aanvragen

1 | Uw paspoort en nationaliteit

Voor het aanvragen van het e-visum heeft u een paspoort nodig dat bij aankomst in Vietnam nog ten minste zes maanden geldig is. U mag alleen naar Vietnam reizen met het paspoort waarmee ook uw visum is aangevraagd. Controleer of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u uw visum aanvraagt. Ook kinderen hebben elk een eigen paspoort en visum nodig.

Het online indienen van een visumaanvraag is enkel mogelijk met een regulier paspoort of een diplomatiek paspoort. Heeft u alleen een noodpaspoort, Duits kinderpaspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning? Dan kunt u geen e-visum aanvragen. In dat geval moet u eerst een regulier (normaal) paspoort aanvragen of een afspraak maken bij de ambassade van Vietnam.

Heeft u de nationaliteit van een land in de Europese Unie, zoals Nederland of België? Dan kunt u uw visum online aanvragen. Ook toeristen en zakenreizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland kunnen hun aanvraag online indienen. Heeft u een andere nationaliteit? Controleer dan op deze pagina of u in aanmerking komt voor de online aanvraagprocedure.

2 | Uw reisdoel

In het aanvraagformulier van het visum Vietnam kiest u een reisdoel. Dit reisdoel wordt vermeld op uw visum. U kunt uw reisdoel niet meer wijzigen na het indienen van uw aanvraag. Toegestane reisdoelen met het e-visum:

 • Toeristisch - voor recreatie
 • Toeristisch - voor een bezoek aan vrienden of familieleden
 • Zakelijk - voor het bijwonen van zakelijke bijeenkomsten
 • Zakelijk - voor het bijwonen van conferenties
 • Zakelijk - voor journalisten
 • Zakelijk - voor investeerders
 • Educatief - voor studie
 • Educatief - voor stage
 • Educatief - voor lesgeven
 • Overstap - voor een overstap
 • Overig - bijvoorbeeld voor vrijwilligerswerk

3 | Uw reisplanning

Bij het aanvragen van uw e-visum moet u al een overnachtingsadres in Vietnam invullen. Boek dus eerst uw vlucht en ten minste één overnachtingslocatie, voordat u uw visum aanvraagt.

U mag 90 dagen in Vietnam verblijven. Lees meer over de geldigheidstermijn van het visum Vietnam.

Alleen op de onderstaande locaties mag u Vietnam in- en uitreizen. Al bij het aanvragen van uw e-visum moet u aangeven via welke van de volgende vliegvelden, grensovergangen of zeehavens u het land in- en uitreist.

Vliegvelden
Cam Ranh (Khanh Hoa) Can Tho Cat Bi International Airport (Hai Phong)
Da Nang International Airport Noi Bai International Airport (Ha Noi) Phu Bai International Airport
Phu Quoc International Airport Tan Son Nhat International Airport (Ho Chi Minh City)
Grensovergangen
Bo Y Cau Treo Cha Lo
Ha Tien Huu Nghi La Lay
Lao Bao Lao Cai Moc Bai
Mong Cai Na Meo Nam Can
Song Tien Tay Trang Tinh Bien
Xa Mat
Zeehavens
Chan May Seaport Da Nang Seaport Duong Dong Seaport
Hai Phong Seaport Ho Chi Minh City Seaport Hon Gai Seaport
Nha Trang Seaport Quy Nhon Seaport Vung Tau Seaport

Vietnam heeft pagodes met mooie uitzichtenPrachtige landschappen in Vietnam

4 | Uw persoonlijke achtergrond

De Vietnamese immigratiedienst voert voor alle inkomende reizigers een achtergrondcheck uit. Dit gebeurt tijdens de verwerking van de visumaanvraag en nogmaals bij aankomst. Het doel hiervan is om reizigers te weren die een mogelijk veiligheidsrisico vormen voor Vietnam en zijn inwoners.

In het aanvraagformulier moet u aangeven of u in de afgelopen drie jaar Vietnam bent uitgezet. Als u deze vraag met ‘Ja’ moet beantwoorden, kunt u geen e-visum Vietnam aanvragen. Verder zou u de toegang tot het land kunnen worden geweigerd als u ‘Ja’ moet antwoorden op de vraag of u een ernstige psychische aandoening of een overdraagbare ziekte heeft.

Een strafblad hoeft geen belemmering te vormen voor een reis naar Vietnam. In het aanvraagformulier van het e-visum wordt niet gevraagd naar een mogelijk crimineel verleden. Toch kan de immigratiedienst in Vietnam reizigers waarvan wordt verwacht dat ze mogelijk een risico vormen bij aankomst in het land terugsturen. Ook als zij in het bezit zijn van een geldig visum.

Start hier met uw visumaanvraag

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,67 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.