Wilt u naar Vietnam reizen? Voor het aanvragen van het benodigde visum moet u rekening houden met een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden hebben onder andere betrekking op uw nationaliteit, paspoort en reisplannen. Lees de informatie op deze pagina zorgvuldig door voordat u uw visumaanvraag indient.

Paspoortvereisten

Uw paspoort is uw belangrijkste reisdocument. Dit is het enige document dat in Vietnam als geldig identiteitsbewijs wordt geaccepteerd. Daardoor is het belangrijk om tijdig te controleren of uw paspoort voldoet voor uw geplande reis naar Vietnam. Controleer voor het aanvragen van uw e-visum Vietnam of uw paspoort aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Het moet een regulier paspoort zijn. Noodpaspoorten, Duitse kinderpaspoorten, identiteitskaarten, verblijfsvergunningen of andere identiteitsbewijzen worden niet geaccepteerd.
 • Het paspoort moet op het moment van aankomst in Vietnam nog minstens 6 maanden geldig zijn.


Voldoet uw paspoort niet aan de voorwaarden? Vraag dan een nieuw paspoort aan. Uw visum Vietnam wordt gekoppeld aan uw paspoortnummer, dus vraag altijd eerst een nieuw paspoort aan, voordat u de visumaanvraag indient. Heeft u een al goedgekeurd visum dat met een oud of ongeldig paspoort is aangevraagd? Dan is dat visum ongeldig en zult u een nieuwe visumaanvraag moeten indienen als u naar Vietnam wilt reizen.
Voldoet uw paspoort aan de vereisten? Vraag nu uw visum Vietnam aan

Toegestane reisdoelen

Er gelden een aantal beperkingen met betrekking tot de activiteiten die u met een visum Vietnam mag ondernemen. Het visum is voor toeristische of zakelijke reizen bedoeld. U mag verschillende activiteiten ondernemen die onder deze categorieën vallen, bijvoorbeeld:

 • Bezienswaardigheden bekijken
 • Bezoeken van musea en het bijwonen van muziek-, sport- of andere soorten evenementen
 • Bezoeken van stranden of andere natuurattracties
 • Bezoeken van vrienden of familie
 • Bijwonen van zakelijke bijeenkomsten
 • Afspreken met zakenpartners
 • Deelnemen aan conferenties


Met het e-visum Vietnam mag u uitsluitend toeristische en zakelijke activiteiten verrichten. De volgende activiteiten zijn niet toegestaan:

 • In dienst treden bij een Vietnamese organisatie
 • Politieke of diplomatieke handelingen verrichten
 • Een studie volgen
 • Professioneel filmen of professionele journalistieke activiteiten verrichten
 • In Vietnam wonen

Deze nationaliteiten komen in aanmerking voor het e-visum

Het visum Vietnam dat online wordt aangevraagd is beschikbaar voor reizigers uit een groot aantal landen. Heeft u de nationaliteit van Nederland of België? Dan komt u in aanmerking voor het e-visum. Ook reizigers uit een ander land van de Europese Unie, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk kunnen het visum voor Vietnam online aanvragen. Reizigers met een andere nationaliteit kunnen op deze pagina controleren of ze gebruik kunnen maken van het e-visum. Wie niet in aanmerking komt voor het elektronische visum, kan bij de ambassade van Vietnam een ander type visum aanvragen.

Vietnam heeft pagodes met mooie uitzichtenDe prachtige landschappen van Vietnam.

Voorwaarden aan uw reisplannen

Om een visumaanvraag in te kunnen dienen, hoeft u nog geen vluchten of accommodaties geboekt te hebben. Houd er wel rekening mee dat het visum Vietnam een geldigheidsduur van 30 dagen heeft. De geldigheid gaat in op een zelf gekozen datum. Omdat de geldigheidsduur relatief kort is, is het belangrijk om al voor het indienen van de visumaanvraag te weten wanneer u naar Vietnam wil reizen. Uiteindelijk is het geen probleem als uw aankomstdatum enkele dagen later is dan de ingangsdatum van uw visum, maar dat verkort wel de toegestane verblijfsduur in Vietnam.

Bovendien moet u in het aanvraagformulier een aankomst- en vertreklocatie in Vietnam invullen. U mag Vietnam alleen in- en uitreizen via de volgende vliegvelden, grensovergangen en zeehavens:

Vliegvelden
Cam Ranh (Khanh Hoa) Can Tho Cat Bi International Airport (Hai Phong)
Da Nang International Airport Noi Bai International Airport (Ha Noi)Phu Bai International Airport
Phu Quoc International AirportTan Son Nhat International Airport (Ho Chi Minh City)
Grensovergangen
Bo YCau TreoCha Lo
Ha TienHuu NghiLa Lay
Lao BaoLao CaiMoc Bai
Mong CaiNa MeoNam Can
Song TienTay TrangTinh Bien
Xa Mat
Zeehavens
Chan May SeaportDa Nang SeaportDuong Dong Seaport
Hai Phong SeaportHo Chi Minh City SeaportHon Gai Seaport
Nha Trang SeaportQuy Nhon SeaportVung Tau Seaport

Persoonlijke achtergrond

De Vietnamese immigratiedienst voert voor alle inkomende reizigers een achtergrondcheck uit. Dit gebeurt eerst tijdens de verwerking van de visumaanvraag en vervolgens nog een keer na de aankomst van de reiziger in Vietnam. Het doel hiervan is om reizigers te weren die een mogelijk veiligheidsrisico voor het land en zijn inwoners vormen.

In het aanvraagformulier moet u aangeven of u in de afgelopen drie jaar Vietnam bent uitgezet. Als u deze vraag met ‘Ja’ moet beantwoorden, kunt u geen e-visum Vietnam aanvragen. Verder zou u de toegang tot het land kunnen worden geweigerd als u een ernstige psychische aandoening of een overdraagbare ziekte heeft. De immigratiedienst vraagt geen informatie over een mogelijk crimineel verleden van reizigers, maar als u in het verleden een ernstig strafbaar feit heeft gepleegd is de kans aanwezig dat u Vietnam niet in mag reizen. Het hebben van een strafblad leidt echter niet altijd tot een afkeuring van de visumaanvraag.
Nu het visum Vietnam aanvragen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,48 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.