Als u gebruik wilt maken van het online aan te vragen visum voor Vietnam moet u zorgen dat u aan enkele belangrijke voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden vindt u op deze pagina. Voldoet u hieraan? Dan kunt u op deze website een aanvraag indienen. Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan moet u een afspraak maken bij de ambassade van Vietnam.

1. Voorwaarden aan uw reisdoel

U mag zowel zakelijke als toeristische reizen maken met het visum Vietnam dat u op deze website kun aanvragen. Gaat u op vakantie? Of gaat vrienden of familie bezoeken of voor een zakelijke meeting, training of ander soortige bijeenkomst? Dat is allemaal toegestaan.

2. Voorwaarden aan uw paspoort

Om voorbij de paspoortcontrole in Vietnam te komen heeft u een paspoort nodig dat nog minimaal 30 dagen geldig is na het verlopen van uw visum. Hierbij wordt gekeken naar de verloopdatum die op het e-visum Vietnam staat, dus niet naar het moment waarop u het land wilt verlaten.

Pagode in VietnamPagode in de natuur, Vietnam

3. Voorwaarden op het moment van aanvragen

Op het moment dat u het visum Vietnam aanvraagt:

  • Mag u niet in Vietnam zijn
  • Moet u al minimaal overnachtingsadres geregeld hebben
  • Hoeft u nog geen vervoer (bijvoorbeeld vliegtickets) geboekt te hebben
  • Moet u wel al weten op welke locaties u Vietnam in en uit reist
  • Mag u de afgelopen 3 jaar niet uit Vietnam zijn gedeporteerd

4. Voorwaarden op het moment van aankomst

Op het moment dat u met uw visum in Vietnam wilt arriveren:

  • Moet u uw paspoort en het uitgeprinte visum kunnen overhandigen
  • Mag u geen ernstige overdraagbare ziekte hebben
  • Mag u geen psychische problematiek hebben die een gevaar kan vormen voor uw omgeving

5. Toegestane nationaliteiten

U mag het visum Vietnam alleen online aanvragen als u een van onderstaande nationaliteiten heeft. Nederlanders kunnen dus gebruik maken van de online procedure, Belgen (voorlopig) niet.

Argentinië, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, Belarus, Brunei, Bulgarije, Canada, Chili, China, Colombia, Cuba, Denemarken, Duitsland, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Filipijnen, Griekenland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Kazakhstan, Zuid-Korea, Luxemburg, Mongolië, Myanmar, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Panama, Peru, Polen, Roemenië, Rusland, Slowakije, Spanje, Zweden, Oost Timor, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika, Uruguay en Venezuela.

6. Toegestane aankomstlocaties EN vertreklocaties

U mag Vietnam alleen in en uitreizen op een van onderstaande locaties. U moet deze locaties al doorgeven bij het aanvragen van het visum Vietnam. Dat doet u in het aanvraagformulier. Uw aankomst- en vertreklocatie hoeft niet dezelfde locatie te zijn, u mag ook op een andere locatie uitreizen.

Per vliegtuig

Naam luchthaven
Cam Ranh (Khanh Hoa) Can Tho Cat Bi International Airport (Hai Phong)
Da Nang International Airport Noi Bai International Airport (Ha Noi)Phu Bai International Airport
Phu Quoc International AirportTan Son Nhat International Airport (Ho Chi Minh City)

Over land

Naam grenslocatie
Bo YCau TreoCha Lo
Ha TienHuu NghiLao Bao
Lao CaiMoc BaiMong Cai
Nam CanSong TienTinh Bien
Xa Mat

Over zee

Naam zeehaven
Da Nang SeaportHai Phong SeaportHo Chi Minh City Seaport
Hon Gai SeaportNha Trang SeaportQuy Nhon Seaport
Vung Tau Seaport