De kosten van het e-visum Vietnam bedragen in totaal € 49,95 per persoon. Als u deze prijs vergelijkt met prijzen van de oude Visa On Arrival, die door veel visumbureaus nog steeds worden verkocht, houd er dan rekening mee dat niet altijd alle bijkomende kosten vooraf duidelijk worden vermeld.

Opgelet: vermijd stamping fee

Welk visumtype wordt bedoeld?
Veel visumbureaus adverteren met de term “Visum Vietnam” en bedoelen daar “Visa On Arrival” (VOA) mee. Er wordt dan geen visum geleverd, maar een approval letter. Daarin staat dat u gegarandeerd een visum zult krijgen bij aankomst in Vietnam. Wel moet u dan bij aankomst alsnog het daadwerkelijke visum kopen, wat zowel tijd als geld zal kosten. Het gaat daarbij om de zogenaamde stamping fee en die bedraagt $ 25 tot $ 50. Vanwege de extra kosten en de lange wachtrij voor het Visa On Arrival, raadt de Vietnamese ambassade sinds 2018 af om nog gebruik te maken van de oude VOA regeling.


Kosten van het e-visum Vietnam

Als u het e-visum aanvraagt met dit Nederlandstalige aanvraagformulier, dan betaalt u alle visumkosten à € 49,95 vooraf. Hierin zijn alle noodzakelijke consulaire kosten en servicekosten inbegrepen. Er worden dan ook géén aanvullende kosten in rekening gebracht, ook niet bij aankomst. Enkel indien u kiest voor een spoedlevering zijn aanvullende kosten van toepassing, deze bedragen € 17,50 per visum.
Alle informatie over het e-visum Vietnam

Vertrouwde betaalmethoden zonder transactiekosten

Welke betaalmethode u ook kiest, als u het e-visum aanvraagt via deze website betaalt u nooit transactiekosten. Ook als u gebruikmaakt van PayPal of creditcard. In geval van spoed wordt aangeraden de kosten te voldoen met iDeal of Bancontact; deze betaalmethoden zijn soms net wat sneller dan betalingen met PayPal of creditcard. Wie creditcards prefereert, kan betalen met Visa, Mastercard of American Express.

De kosten van het e-visum Vietnam kunnen veilig en eenvoudig worden voldaan met de bekende betaalmethoden.
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Kosten van het oude Visa On Arrival

Als u een Visa On Arrival aanvraagt bij een bemiddelend visumbureau in Vietnam, of via een tweede bemiddelend bureau buiten Vietnam, dan moet u behalve de servicekosten van dat visumbureau ook nog een stamping fee ($ 25 tot $ 50) betalen bij aankomst in Vietnam.
Alle informatie over het Visa On Arrival

De kosten van het visum Vietnam, betalen met iDeal of creditcard

Online betalen is altijd makkelijk, maar niet altijd goedkoop
Een extra risico van het gebruik van Vietnamese visumbureaus die kunnen bemiddelen bij het VOA, ontstaat bij het uitvoeren van de betaling. Doordat alle betalingen op deze website in euroʼs zijn en niet in dollars of Vietnamese dong, bent u geen extra kosten kwijt aan ongunstige wisselkoersen of koersopslag van uw bank.


Kosten bij de ambassade

Wilt u uw aanvraag niet online indienen maar bij de ambassade, omdat u bijvoorbeeld niet voldoet aan de voorwaarden van de online variant? Dan moet u rekening houden met hogere kosten. Deze hangen af van het type visum Vietnam dat u aanvraagt, maar liggen tussen € 75,00 en € 182,60. Voor de visumtypes die door de ambassade worden toegekend moet u zelf met uw paspoort op en neer naar de ambassade.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,52 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.