De kosten van het visum Vietnam bedragen € 54,95 per persoon. Het visum moet al voor vertrek worden aangevraagd en ook de kosten moeten dus al voor vertrek worden voldaan. Sinds 2020 kan dat niet meer bij aankomst. Aanvragen doet u eenvoudig online met het Nederlandstalige formulier op deze website, waarna het visum Vietnam na gemiddeld 13 dagen wordt toegekend.

De kosten van het e-visum Vietnam

Het is niet meer mogelijk om bij aankomst in Vietnam nog een visum te verkrijgen. Het visum moet dus voor vertrek worden aangevraagd. U kunt het benodigde visum voor uw vakantie, zakenreis of overstap in Vietnam gemakkelijk online aanvragen. Na toekenning ontvangt u het zogeheten e-visum Vietnam per e-mail. Dat is een elektronisch visum in de vorm van een pdf-bestand. Met dit visum mag u tot 90 dagen in Vietnam verblijven.

Omdat u het visum online aanvraagt, hoeft u geen bezoek te brengen aan een consulaat of ambassade. Dit bespaart u tijd. U voltooit de gehele visumaanvraag voor vertrek, dus u betaalt ook alle kosten van het e-visum voor Vietnam vooraf. Met een e-visum hoeft bij aankomst in Vietnam geen stamping fee te worden betaald, zoals wel het geval was bij het oude Visa On Arrival. De totale kosten van het e-visum Vietnam bedragen € 54,95.
Nu uw e-visum Vietnam aanvragen

Valuta en betaalmethoden

Als u uw visum aanvraagt met het Nederlandstalige aanvraagformulier op deze website, betaalt u € 54,95 per persoon. De kosten die de immigratiedienst van Vietnam rekent voor de keuring van uw visumaanvraag zijn uitgedrukt in Vietnamese dong (VND). Op VisumBuitenland.nl betaalt u echter altijd een vast bedrag in euro's, waardoor u geen koersopslag betaalt voor een transactie in buitenlandse valuta. Ook betaalt u geen transactiekosten, ongeacht welke betaalmethode u kiest om de kosten van het visum Vietnam te voldoen.

Bij het voldoen van de kosten van uw visum kunt u kiezen uit een groot aantal veilige online betaalmethoden, waaronder iDEAL, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express, PayPal, Trustly, Google Pay en Apple Pay.

De kosten van het visum Vietnam kunnen veilig en gemakkelijk worden voldaan met onder meer:

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle PayApple Pay

Opbouw van de kosten van het visum Vietnam

Alles inbegrepen in één totaalprijs

De eerder genoemde kosten van het visum Vietnam à € 54,95 verwijzen naar de totale kosten per persoon. In deze totaalprijs zijn de consulaire kosten (640.352 VND) en servicekosten (€ 31,87) al inbegrepen, net als de wettelijke btw. Hiervoor ontvangt u het e-visum Vietnam met een geldigheidsduur van 90 dagen. Het visum heeft een gemiddelde levertijd van 13 dagen.

Toelichting: opbouw van de totaalprijs

De hoogte van de consulaire kosten van het e-visum Vietnam wordt bepaald door de Vietnamese overheid. Deze kosten vormen enerzijds een vergoeding voor de afdeling van de immigratiedienst die de aanvragen keurt, en anderzijds een inkomstenbron voor de overheid, vergelijkbaar met een toeristenbelasting.

De servicekosten vormen de vergoeding voor de dienstverlening van VisumBuitenland.nl. Deze dienstverlening bestaat uit een uitgebreide handmatige controle van elke aanvraag door een Nederlandstalige visumspecialist. Die bekijkt elk aangeleverd document bij uw aanvraag en vergelijkt die met wat u heeft ingevuld in het aanvraagformulier. Het komt regelmatig voor dat bij deze controle invulfouten worden gevonden, of dat blijkt dat een aangeleverd document niet in orde is. De visumspecialist lost dit voor u op, of neemt hierover zo nodig contact met u op. Deze extra controle vindt plaats voordat uw visumaanvraag wordt doorgestuurd naar de Vietnamese immigratiedienst en verkleint de kans op een ongeldig visum of een afkeuring van uw aanvraag. Ook de Nederlandstalige ondersteuning bij uw aanvraag, die 24/7 beschikbaar is, wordt mogelijk gemaakt door de servicekosten.

Spoedaanvraag visum Vietnam

Extra kosten voor een spoedaanvraag
Is de standaard gemiddelde levertijd van 13 dagen wat krap voor u? Als u wilt, kunt u uw visumaanvraag met spoed laten verwerken. Vink hiervoor in het aanvraagformulier de optie ‘Spoedleveringʼ aan. Visa voor Vietnam die met spoed worden aangevraagd, worden gemiddeld al na 5 dagen geleverd. Voor een spoedaanvraag betaalt u een meerprijs van € 17,50 per visum.
Direct met spoed een visum Vietnam aanvragen


Toelichting: geen gegarandeerde levertijden

Er kunnen nooit harde garanties worden gegeven met betrekking tot de maximale levertijden van visa voor Vietnam. Dat komt onder andere door mogelijke steekproefcontroles door de immigratiedienst die onverwacht worden uitgevoerd en voor vertraging kunnen zorgen. Ook het technische systeem waarmee de immigratiedienst van Vietnam visumaanvragen verwerkt is een van de mogelijke oorzaken van vertraging. Dit systeem is soms enkele uren tot dagen niet operationeel vanwege technische storingen of onderhoud. In mindere mate geldt dit ook voor de systemen van VisumBuitenland.nl. Deze risicoʼs gelden ook voor aanvragen met spoed.

Spoedaanvragen worden sneller gecontroleerd en verwerkt door VisumBuitenland.nl, ook in het weekend en op feestdagen. VisumBuitenland.nl kan echter geen invloed uitoefenen op de snelheid waarmee de immigratiedienst aanvragen verwerkt. Loop geen onnodig risico en vraag uw visum voor Vietnam zo lang mogelijk voor vertrek aan, bij voorkeur ten minste enkele weken. Op die manier bespaart u de kosten van een spoedaanvraag en heeft u meer zekerheid dat uw aanvraag tijdig wordt verwerkt.

Extra kosten voor CO₂-compensatie of ambassaderegistratie

In het aanvraagformulier van het visum Vietnam kunt u indien gewenst aangeven dat u gebruik wilt maken van een CO₂-compensatieregeling en/of een ambassaderegistratie. Voor deze optionele diensten worden extra kosten in rekening gebracht. De exacte hoogte van deze kosten vindt u in het aanvraagformulier.

Door gebruik te maken van de CO₂-compensatieregeling wordt de CO₂-uitstoot van uw vlucht naar Vietnam gecompenseerd middels VCS-gecertificeerde projecten. Een ambassaderegistratie houdt in dat uw reisplannen worden doorgegeven aan de Nederlandse overheid. Daardoor kan er contact met u worden opgenomen en gericht naar u worden gezocht in het geval van uitzonderlijke noodsituaties.

Geen stamping fee meer bij aankomst in Vietnam

Tot 2020 maakten de meeste toeristen naar Vietnam gebruik van het zogenaamde Visa On Arrival (VOA). Daarvoor moest op twee momenten worden betaald. Voor vertrek moest namelijk voor een approval letter worden betaald en bij aankomst moest vervolgens nog een stamping fee worden afgerekend. De approval letter kon alleen worden verkregen via commerciële visumbureaus, die daarvoor wisselende kosten in rekening brachten. De kosten van de stamping fee ($ 25) moesten bij aankomst aan de Vietnamese immigratiedienst worden betaald. Aan het begin van de coronapandemie is de Vietnamese immigratiedienst gestopt met het toekennen van het VOA. Het e-visum kan inmiddels weer worden aangevraagd, maar het VOA niet meer. Als u gebruikmaakt van een e-visum betaalt u één keer en hoeft u bij aankomst geen stamping fee te betalen.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,87 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.