Bent u van plan om naar Vietnam te reizen voor een vakantie of een zakenreis? Vraag dan voor vertrek een visum aan. Het e-visum kan volledig online en binnen 10 minuten worden aangevraagd. In dit artikel krijgt u een uitleg over de aanvraagprocedure voor het e-visum Vietnam.

Elektronisch visum voor uw reis naar Vietnam

In 2018 heeft Vietnam het zogenaamd elektronisch visum (e-visum) ingevoerd. Sindsdien is het mogelijk voor reizigers uit o.a. Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en elk (ander) land van de Europese Unie om het visum voor Vietnam online aan te vragen. Dit maakt de aanvraagprocedure eenvoudiger, omdat een bezoek aan de ambassade niet meer noodzakelijk is. Het visum kan gemakkelijk via een online aanvraagformulier worden aangevraagd.

Het e-visum Vietnam heeft een geldigheid van 90 dagen. Het e-visum is dus uitermate geschikt voor de meeste vakantie- of zakenreizen naar Vietnam. Meer hierover leest u op de pagina over de geldigheid van het visum. Voordat u uw aanvraag indient, wordt u geadviseerd om de voorwaarden van het visum te controleren.

Wanneer moet ik het visum aanvragen?

U kunt het visum zo ver van tevoren aanvragen als u wilt. De gemiddelde levertijd van het visum Vietnam is 13 dagen voor een gewone aanvraag en 5 dagen voor een spoedaanvraag. Merk op dat dit gemiddelde levertijden zijn, en dus geen gegarandeerde maximale levertijden. Daardoor is het advies om de visumaanvraag zo vroeg mogelijk in te dienen, het liefste al enkele weken voor uw vertrek.

In het aanvraagformulier kunt u zelf de ingangsdatum van het visum aangeven. Daardoor kunt u de aanvraag zo lang van tevoren in dienen als u wilt. Wel is het verstandig om de aanvraag pas in te dienen zodra u definitieve reisplannen heeft gemaakt, want u moet een ingangsdatum van het visum Vietnam in het aanvraagformulier invullen.

Waar kan ik het aanvraagformulier vinden?

De aanvraagprocedure voor het e-visum Vietnam verloopt volledig online. U vult dus een digitaal aanvraagformulier in op uw smartphone, tablet of computer.
Nu het aanvraagformulier voor het visum Vietnam openen

Vergezicht bergenDe natuurlijke landschappen in Vietnam

Het aanvraagformulier invullen

Voorbereidingen

Voordat u met het invullen van het formulier begint, is het handig om alvast enkele gegevens en documenten te verzamelen. Houd een agenda bij de hand waarin uw geplande aankomst- en vertrekdatums staan genoteerd. Noteer ook alvast uw aankomst- en vertreklocatie (naam van het vliegveld, haven of grensovergang) en de adresgegevens van uw eerste overnachtingsplek.

Daarnaast wordt u geadviseerd om de paspoorten van iedere reiziger bij de hand te hebben voor wie u de aanvraag indient. Nadat het formulier is ingevuld, moet u een scan van het paspoort en een pasfoto van iedere reiziger aanleveren. U mag deze documenten ook op een later moment indienen, maar uw aanvraag kan pas worden verwerkt zodra alle documenten zijn aangeleverd.
Open nu het aanvraagformulier voor het visum Vietnam

Contact- en reisgegevens

In het eerste gedeelte van het aanvraagformulier vult u enkele contact- en reisgegevens in. Bij de reisgegevens moet de ingangsdatum van het visum worden ingevuld. Dit is een belangrijk veld, omdat de geldigheid van uw visum op die datum ingaat. U mag met het visum niet eerder dan de ingangsdatum arriveren. Komt u pas later in Vietnam aan? Dan mag u het land inreizen, maar let er wel op dat u het land alsnog uiterlijk moet verlaten op de datum die u bij ‘Laatste dag in Vietnamʼ invult. Verder moet u een overnachtingsadres en uw aankomst- en vertreklocaties aangeven. Wijzigt uw overnachtingsadres? Dat is geen probleem. U hoeft niemand over deze wijzigingen te informeren en uw visum blijft voor de reis geldig.

Gegevens van de reizigers

Vervolgens moeten de paspoortgegevens van iedere reiziger worden ingevuld. Dit is een erg belangrijk onderdeel van het aanvraagformulier, let er dus goed op dat alle gegevens 100% correct zijn ingevuld. Als in deze gegevens een fout zit, kan uw aanvraag worden afgekeurd of is uw visum ongeldig. Loop alle vragen zorgvuldig door en neem de namen over, zoals ze in het machine-leesbare deel onderaan uw paspoort worden weergeven.

Uw aanvraag controleren en betalen

Nadat u uw aanvraag indient, komt u op de controle- en betaalpagina. Controleer nogmaals of alle gegevens goed zijn ingevuld. Het is na deze stap vaak niet meer mogelijk om wijzigingen door te voeren. De kosten van het visum Vietnam kunt u op een veilige en eenvoudige manier voldoen middels iDEAL, Bancontact, creditcard, PayPal, Trustly, Google Pay of Apple Pay.

Documenten aanleveren

Zodra de betaling voldaan is, bereikt u de laatste stap van de aanvraagprocedure van het visum Vietnam. Nu wordt u gevraagd om een scan of een foto van het paspoort en een pasfoto voor iedere reiziger in uw aanvraag aan te leveren. Let erop dat het paspoort volledig zichtbaar is en alle paspoortgegevens goed leesbaar zijn. De pasfoto hoeft niet door een fotograaf te zijn genomen, maar mag ook een selfie zijn. Wel is het belangrijk dat de foto scherp en de achtergrond egaal is. De gezichtsuitdrukking moet neutraal zijn en de persoon moet recht in de camera kijken. Nadat u de documenten heeft aangeleverd, worden deze door de visumspecialisten van VisumBuitenland.nl gecontroleerd. Als er gebreken zijn, wordt u hierover per e-mail geïnformeerd. Lever in dat geval zo snel mogelijk nieuwe documenten aan, zodat uw aanvraag spoedig kan worden verwerkt.

Hoe ontvang ik mijn visum Vietnam?

U ontvangt een bevestiging per e-mail zodra uw aanvraag is ingediend en een tweede bevestiging wanneer uw documenten zijn goedgekeurd. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een derde e-mail. In al deze e-mails staat een link naar uw persoonlijke statuspagina. Op die pagina kunt u de voortgang van uw visumaanvraag altijd controleren. Als het visum is goedgekeurd, kunt u op die pagina het visum inzien, downloaden en uitprinten. U bent verplicht, het visum uit te printen en in uw handbagage mee te dragen. Bij de aankomst in Vietnam moet het visum worden getoond.
Vraag nu het visum Vietnam aan

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,87 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.