Om het visum voor Kenia online aan te vragen moet het digitale aanvraagformulier worden ingevuld. Lees hier hoe u het formulier kunt invullen. Dat kan voor een of meerdere personen tegelijk. Doe dit minimaal een week voor vertrek, bij voorkeur zelfs enkele weken vooraf.

Stap voor stap uitleg over het visum Kenia aanvragen

In dit artikel wordt u stap voor stap meegenomen door de aanvraagprocedure van het visum voor Kenia. De procedure bestaat uit drie delen:

Op Safari in KeniaOp Safari, een populaire activiteit in Kenia

1. De benodigde informatie verzamelen

Voordat u start met het invullen van het formulier is het verstandig wat gegevens te verzamelen. Zo kan het formulier in de volgende stap snel worden ingevuld. Indien een groepsaanvraag wordt ingediend hoeven minder gegevens te worden aangeleverd. Het is daarom verstandig hiervan gebruik te maken wanneer met een groep wordt gereisd.

Benodigd per aanvraag
Ongeacht het aantal personen waarmee in één formulier tegelijk een visum Kenia wordt aangevraagd is de volgende informatie eenmalig nodig:

 • Contactgegevens van de aanvrager
 • Aankomstdatum in Kenia
 • Aankomstlocatie (vliegveld, haven of grensovergang)
 • Vertrekdatum uit Kenia
 • Reisdoel (toeristisch, zakelijk, …)
 • Naam, adres en e-mailadres van de eerste overnachtingslocatie

Benodigd per persoon
Nadat de bovenstaande gegevens éénmaal zijn ingevuld kunnen meerdere reizigers aan het formulier worden toegevoegd. Per reiziger is het vereist de volgende gegevens in te vullen:

 • Paspoortgegevens
 • Functietitel (beroep)
 • Namen van de ouders van de reiziger
 • Reisverleden van de afgelopen 3 maanden
 • Omschrijving van eventuele eerdere reizen naar Kenia
 • Twee veiligheidsverklaringen*

* Het gaat hierbij om vragen die de overheid van Kenia gebruikt om een inschatting te maken over de risico’s om de betreffende reiziger het land in te laten. Er wordt gevraagd of de reiziger ooit de toegang tot een land is geweigerd en of de reiziger ooit strafrechtelijk veroordeeld is.

2. Het aanvraagformulier visum Kenia invullen

Wanneer alle bovenstaande informatie is verzameld voor alle personen waarvoor een visum Kenia zal worden aangevraagd kan het aanvraagformulier worden geopend door op onderstaande knop te drukken:
Open het aanvraagformulier visum Kenia

In het formulier wordt gevraagd naar de informatie zoals eerder in dit artikel is beschreven. Eerst de contactgegevens en reisgegevens en daarna persoonlijke gegevens. De persoonlijke gegevens dienen voor elke reiziger afzonderlijk te worden ingevuld. Wanneer het formulier wordt geopend worden enkel invulvelden voor de eerste reiziger weergegeven. Het formulier is uit te breiden voor medereizigers door onderaan op de knop ‘Voeg een reiziger toe’ te drukken.

3. De gegevens controleren en de betaalmethode selecteren

Wanneer alle gegevens in het aanvraagformulier voor het visum Kenia zijn ingevuld kan onderaan de pagina worden geklikt op ‘Visum aanvragen’. De pagina die dan opent is de controlepagina. Hier worden nogmaals alle ingevulde gegevens weergegeven. Het is belangrijk de gegevens goed na te lezen om eventuele invulfouten nog te kunnen corrigeren. Let hierbij vooral op het paspoortnummer en andere data die van het paspoort is overgenomen. De controle van het visum Kenia is gebaseerd op het paspoortnummer; als deze niet 100% correct is overgenomen kan dit ertoe leiden dat de reiziger na aankomst in Kenia niet voorbij de paspoortcontrole geraakt.

Wanneer alle ingevulde gegevens correct zijn kan onderaan de controlepagina de gewenste betaalmethode worden geselecteerd. De kosten kunnen worden voldaan middels iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

4. De betaling uitvoeren en bestanden aanleveren

Vanuit de controlepagina wordt u na het selecteren van de gewenste betaalmethode doorgestuurd naar de betaalomgeving van uw bank. Nadat u de betaling heeft voltooid keert u terug naar deze website. Er wordt vervolgens gevraagd per reiziger waarvoor een visum Kenia wordt aangevraagd drie of vier documenten te uploaden:

 • Een paspoortscan
 • Een pasfoto
 • Een bevestiging van de eerste overnachting (boeking of uitnodiging van vrienden/familie met de Keniaanse nationaliteit)
 • Alleen als u bij vrienden of familie verblijft: een scan/foto van het paspoort of de ID-kaart van de persoon die u bezoekt

De paspoortscan dient de plastic informatiekaart te bevatten waarop de naam en pasfoto van de reiziger te zien zijn. De pasfoto dient in kleur te zijn en dit mag geen uitsnede zijn van de foto van het paspoort.

De volgende boekingsbevestiging moet worden aangeleverd:

 • Een bevestiging van de boeking van een hotel, camping, resort of andere accommodatie in Kenia (of een uitnodigingsbrief en een scan/foto van het paspoort of de ID-kaart van de persoon die u bezoekt)

Na het uploaden van deze bestanden wordt de aanvraag direct in behandeling genomen.

5. Het visum Kenia in ontvangst nemen

Na het uploaden van alle benodigde documenten zoals hierboven beschreven wordt de visumaanvraag voor Kenia in behandeling genomen door de immigratiedienst. Zodra de aanvraag is goedgekeurd ontvangt u een e-mail en sms-bericht. In de e-mail staat een link waarmee het visum Kenia kan worden gedownload. Het is belangrijk dat het visum wordt uitgeprint en dat elke reiziger diens eigen visum bij het paspoort bewaart gedurende de reis naar Kenia.