Het e-visum voor Kenia is de nieuwe elektronische variant van het toeristische en zakelijke visum voor Kenia, die online is aan te vragen. Doordat de aanvraag volledig elektronisch verloopt hoeft geen consulaat bezocht te worden en wordt het e-visum snel toegekend.

De visumplicht van Kenia

Extra uitleg over de visumplicht van Kenia

Uitleg visumplicht
Reizigers naar Kenia zijn verplicht al voor vertrek een geldig visum te bezitten. Het maakt hierbij niet uit of de aankomst plaatsvindt per boot, vliegtuig of auto. De eenvoudigste manier om aan deze verplichting te voldoen is door een e-visum Kenia aan te vragen. Dat kan eenvoudig via deze website. Waar op deze website wordt gesproken over het visum voor Kenia wordt altijd het e-visum bedoeld.


Voor wie is het e-visum bedoeld?

Het e-visum Kenia is bedoeld voor alle reizigers die:

  • Minder dan 90 dagen aaneengesloten in Kenia willen verblijven
  • Een toeristisch of zakelijk reisdoel hebben
  • Een paspoort bezitten van een land dat voor het e-visum in aanmerking komt, waaronder Nederland en België
  • Ouder dan 15 jaar zijn

Voor wie is het e-visum niet bedoeld?

Reizigers naar Kenia die 15 jaar of jonger zijn en met hun ouders reizen hebben geen e-visum en ook geen ander soort visum voor Kenia nodig, ze hoeven alleen een eigen paspoort te bezitten. Ook is het niet nodig een (e-)visum aan te vragen indien er enkel een overstap in Kenia wordt gemaakt, waarbij het vliegveld tussentijds niet wordt verlaten.

Giraffes in KeniaGrazende giraffes, Kenia

Hoe kan ik het e-visum Kenia aanvragen?

De aanvraagprocedure is eenvoudig. Open allereerst het aanvraagformulier voor het e-visum Kenia. Vul hierin alle gegevens in waarnaar wordt gevraagd. Het is mogelijk om meerdere reizigers in één formulier in te vullen. Dit heeft als voordeel dat verschillende reisgegevens slechts eenmaal hoeven worden aangeleverd. Wanneer het formulier is ingevuld volgt de controlepagina. Er wordt aangeraden hier nogmaals alle gegevens te controleren; een verkeerd ingevuld paspoortnummer bijvoorbeeld, kan grote problemen tijdens de reis opleveren. Op de controlepagina kan tevens de gewenste betaalmethode worden geselecteerd (keuze uit iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard).

Nadat de kosten van het e-visum voor Kenia zijn voldaan, volgt de uploadpagina. Hier dient van elke reiziger een paspoortscan en pasfoto te worden aangeleverd. Ook dient bij elke aanvraag een bevestiging te worden aangeleverd: een hotelbevestiging of uitnodigingsbrief van een persoon met de Keniaanse nationaliteit. Als u een uitnodigingsbrief aanlevert moet ook een scan of foto van het paspoort of de ID-kaart van de persoon die u bezoekt, worden aangeleverd.
e-visum Kenia aanvragen

Wat gebeurt er na het indienen van de aanvraag?

Allereerst wordt de aanvraag gecontroleerd op volledigheid en veel gemaakte fouten. Indien bijvoorbeeld een 0 en een o in een paspoortnummer zijn verwisseld, of een onscherpe pasfoto is aangeleverd, wordt contact met de aanvrager van het e-visum Kenia opgenomen. Hierdoor kan de aanvraag zo nodig snel worden gecorrigeerd en in behandeling worden genomen door de immigratiedienst. Het wordt na toekenning per e-mail toegestuurd. Het dient uitgeprint te worden en meegenomen op reis naar Kenia.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Allereerst is het belangrijk te zorgen dat u en uw medereizigers zich houden aan de voorwaarden van het e-visum Kenia. Daarnaast mag het verblijf niet langer duren dan 90 dagen. Ten slotte wordt aangeraden de aanvraag voor het e-visum Kenia zo vroeg mogelijk na het boeken van de vliegtickets en het vastleggen van de accommodatie in gang te zetten.