Sinds 2021 kan het visum Kenia alleen nog maar online worden aangevraagd. Om dit zogeheten e-visum voor uw reis naar Kenia aan te vragen, moet u een digitaal aanvraagformulier invullen. U hoeft niet naar de ambassade of het consulaat om de visumaanvraag te voltooien.

Tijdens een safari in Kenia kunt u giraffes spottenGiraffes in Kenia

Wat is een e-visum?

Een e-visum is een elektronisch document. E-visa worden niet bij de ambassade of het consulaat aangevraagd, maar via een digitaal aanvraagformulier. Ze worden ook niet meer fysiek in het paspoort van de aanvrager geplakt, zoals vroeger gebruikelijk was. Het e-visum wordt elektronisch aan een paspoort gekoppeld. Door deze elektronische koppeling kunnen immigratiediensten aan de hand van de paspoortgegevens van een inkomende reiziger direct zien of deze over een geldige reistoestemming beschikt. Steeds meer landen maken gebruik van een elektronisch afgiftesysteem voor visa, omdat het snel, eenvoudig en veilig is.

Het e-visum Kenia

Kenia heeft het e-visum in 2015 geïntroduceerd. Vanwege het gemak van het elektronische systeem werd in 2021 besloten het traditionele afgiftesysteem voor visa af te schaffen. Sinds 2021 is het dus niet meer mogelijk om het visum Kenia bij de ambassade of het consulaat van Kenia aan te vragen. Iedere reiziger die een reistoestemming voor Kenia nodig heeft, moet daarvoor online een aanvraag indienen.
Vraag nu uw e-visum Kenia aan

Wie heeft een visum Kenia nodig?

Reizigers uit Nederland, België en de meeste andere landen van de Europese Unie hebben voor een reis naar Kenia altijd een visum nodig. Dit geldt ook voor reizigers uit Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De enige Europese reizigers waarvoor geen visumplicht geldt, zijn reizigers met een paspoort van Cyprus. Reizigers uit alle overige EU-landen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk kunnen gebruikmaken van het elektronische visum voor Kenia dat via deze website kan worden aangevraagd. Komt u uit een ander land? Ook dan is de kans groot dat u een visum voor Kenia nodig heeft. Op deze pagina kunt u controleren of u een visum nodig heeft. Daar kunt u ook zien of u in aanmerking komt voor het e-visum.

Let op: Bijzondere regeling voor minderjarigen

Uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 15 jaar
Minderjarige reizigers tot en met 15 jaar hebben geen visum nodig voor hun reis naar Kenia. Een geldig paspoort is voldoende. Reist u samen met uw minderjarige kinderen naar Kenia? Minderjarigen die met hun ouders of voogden reizen, moeten worden toegevoegd aan de visumaanvraag van hun ouders/voogden. Bovendien moet voor de minderjarige reizigers een pasfoto worden aangeleverd.


Wat kan ik met een e-visum Kenia doen?

Het e-visum Kenia geeft u toestemming om naar Kenia te reizen voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Deze toegestane verblijfsduur gaat op het moment in dat u in Kenia arriveert. Deze activiteiten zijn toegestaan:

  • Toerisme - hieronder valt bijvoorbeeld het bezoeken van familie en/of vrienden, maar ook het deelnemen aan een safari of het uitoefenen van amateursport.
  • Zakenreizen - bijvoorbeeld afspraken met bedrijven of zakelijke partners in Kenia en het bijwonen van conferenties of beurzen.
  • Medische behandelingen.

Met het e-visum Kenia mag u voor een van deze reisdoelen of een combinatie van verschillende van deze reisdoelen naar Kenia reizen. Naast de beperkingen wat betreft de toegestane activiteiten, gelden er ook nog een aantal andere voorwaarden voor reizen naar Kenia met deze reistoestemming.

Hoe vraag ik een e-visum Kenia aan?

Het e-visum Kenia aanvragen is erg eenvoudig. Ook personen met weinig kennis over computers en digitale systemen kunnen over het algemeen zonder moeite een visumaanvraag indienen. Open hiervoor het online formulier en vul uw gegevens zorgvuldig in. Nadat het aanvraagformulier is ingevuld, moeten de kosten van het visum worden voldaan, waarna u de benodigde documenten kunt aanleveren. Bent u op zoek naar een uitgebreide uitleg van de gehele aanvraagprocedure? Druk dan op onderstaande groene knop.
Uitleg aanvraagprocedure van het e-visum Kenia

Hoe ontvang ik het e-visum Kenia?

Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld en de benodigde documenten heeft aangeleverd, wordt uw aanvraag door VisumBuitenland.nl en de immigratiedienst van Kenia verwerkt. Standaardaanvragen voor het e-visum worden gemiddeld binnen 8 werkdagen verwerkt. Spoedaanvragen worden gemiddeld binnen 4 werkdagen verwerkt. Als uw visumaanvraag is goedgekeurd, ontvangt u hiervan een bevestigingsmail. In deze e-mail vindt u ook instructies over het openen, downloaden en printen van het visum. Dit gebeurt allemaal in een beveiligde online omgeving. U moet het visum altijd printen en meenemen op reis.
Open het digitale aanvraagformulier

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via dis.ecitizen.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,57 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.