Het visum voor Kenia is vanaf het moment van toekenning 90 dagen geldig. Binnen deze geldigheidsperiode mag u één keer naar Kenia reizen en maximaal 90 dagen in het land verblijven. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de geldigheid van het visum Kenia.

Het e-visum voor toeristen en zakenreizigers

Er zijn meerdere soorten visa voor Kenia. Het single-entry e-visum voor toerisme en zakenreizen is de meest gekozen variant. Dit type is geschikt voor de meestvoorkomende reisdoelen, is eenvoudig aan te vragen en heeft een lange geldigheidsduur van 90 dagen. Daarmee biedt het visum voldoende tijd om verschillende plekken in Kenia te ontdekken. Twijfelt u of het e-visum geschikt is voor uw reis? Lees dan de pagina met de voorwaarden van het visum Kenia.

De informatie op deze pagina is uitsluitend van toepassing op het e-visum voor een eenmalige reis (single-entry). Met dit visum mag men maximaal 90 dagen in Kenia verblijven. Onderaan de pagina krijgt u informatie over mogelijkheden om langer in Kenia te blijven.

Graslandschap met ZebraʼsZebraʼs in de Keniaanse savanne.

Geldigheidsduur van het visum Kenia

Het visum Kenia heeft een geldigheidstermijn van 90 dagen. Dit betekent dat het vanaf het moment van toekenning 90 dagen geldig is. U moet dus uiterlijk 90 dagen na de toekenningsdatum van uw visum in Kenia arriveren. Komt u meer dan 90 dagen na de toekenning in Kenia aan? Dan is uw visum niet meer geldig en mag u het land niet inreizen.

Het is wel mogelijk het visum meer dan 90 dagen voor uw vertrekdatum aan te vragen. Op basis van uw verwachte aankomstdatum wordt uw aanvraag zo nodig namelijk in de wacht gezet, zodat uw visum tijdens uw reis naar Kenia geldig is. Dient u de visumaanvraag binnen 30 dagen voor uw vertrek naar Kenia in? Dan wordt uw aanvraag direct in behandeling genomen.

Als u de aanvraag meer dan een maand voor vertrek indient

Uw verwachte aankomstdatum ligt meer dan een maand in de toekomst
Omdat het visum voor Kenia 90 dagen geldig is vanaf het moment van toekenning, worden aanvragen voor sommige reizen pas op een later moment verwerkt. Dit om ervoor te zorgen dat het visum geldig is op het moment van uw reis naar Kenia. In het online aanvraagformulier van het visum Kenia geeft u een verwachte aankomstdatum aan. Ligt deze datum meer dan 30 dagen in de toekomst? Dan wordt uw aanvraag in de wacht gezet. Uw aanvraag wordt precies 30 dagen voor uw geplande vertrekdatum in behandeling genomen. Hierdoor is er nog ruim voldoende tijd om uw aanvraag op tijd te verwerken en heeft u de zekerheid dat het visum geldig is wanneer u vertrekt. Het visum wordt gemiddeld binnen 8 werkdagen geleverd. Als er geen uitzonderlijke vertragingen optreden, zult u het visum dus enkele weken voor vertrek ontvangen.


Maximale verblijfsduur in Kenia

Net als de geldigheidsduur, bedraagt ook de maximaal toegestane verblijfsduur in Kenia 90 dagen. Dit betekent dat u met het visum Kenia hoogstens 90 dagen in het land mag doorbrengen. Op het moment dat u in Kenia aankomt, wordt er een stempel in uw paspoort gezet. De toegestane verblijfsduur van 90 dagen gaat op dat moment in. Het maakt daarbij niet uit of u op de eerste of de laatste dag van de geldigheidsduur van uw visum naar Kenia reist.

Voorbeeld: U heeft op 20 april een visum voor Kenia aangevraagd en bent van plan om op 31 mei naar Kenia te reizen. Uw aanvraag staat in de wacht tot 1 mei (30 dagen voor uw vertrek). Op 1 mei wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Uw aanvraag wordt goedgekeurd en op 10 mei wordt het visum toegekend. De geldigheid van het visum verloopt op 8 augustus (90 dagen na de toekenningsdatum). U mag dus uiterlijk op 8 augustus in Kenia arriveren. Uw daadwerkelijke aankomstdatum mag afwijken van de verwachte aankomstdatum die u invult in het aanvraagformulier, zolang u maar binnen de geldigheidsduur van het visum in Kenia arriveert. Misschien gebeurt er iets waardoor u pas op 10 juni naar Kenia kunt vertrekken in plaats van op 31 mei zoals u had verwacht. Dit is geen probleem en u hoeft dit nergens door te geven of te wijzigen. Als u op 10 juni in Kenia aankomt, krijgt u een stempel met die datum in uw paspoort. U mag vanaf die dag 90 dagen in het land verblijven. U mag dan dus tot uiterlijk 8 september in Kenia verblijven (90 dagen na uw aankomstdatum).

De geldigheid van het visum kan eerder verlopen

Uw visum voor Kenia is alleen geldig zolang u aan alle voorwaarden van het visum voldoet. Als u niet (meer) aan alle voorwaarden voldoet, is uw visum ongeldig. Let er vooral op dat uw paspoort bij aankomst in Kenia nog minstens 6 maanden geldig is.

Als u meer dan 90 dagen in Kenia wilt verblijven

Als u meer dan 90 dagen in Kenia wil blijven, heeft u verschillende mogelijkheden:

  • U kunt de toegestane verblijfsduur van het visum verlengen. Dit kan maar één keer en alleen bij een kantoor van de immigratiedienst in Kenia.
  • U kunt Kenia uitreizen en vanuit het buitenland opnieuw een e-visum Kenia aanvragen.
  • U kunt een ander type visum aanvragen. Voor verdere informatie hierover kunt u terecht bij de ambassade van Kenia. Houd er wel rekening mee dat het aanvragen van een ander soort visum ingewikkelder is en meer tijd in beslag neemt.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via dis.ecitizen.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 29,79 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.